OMER TETIK, DIRECTOR GENERAL BANCA TRANSILVANIA: "Investitorii vor avea acces la o piaţă cu o reputaţie mai bună"

M.G.
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 22 septembrie 2020

Omer Tetik

Omer Tetik

Acţionarii Băncii Transilvania (TLV) şi investitorii în general vor avea, ca urmare a promovării Bursei de Valori Bucureşti (BVB) la statutul de piaţă emergentă secundară, acces la o piaţă mult mai reputabilă, a spus Omer Tetik, directorul general al TLV. Acesta a mai afirmat că acţionarii TLV vor avea în Banca Transilvania un emitent mult mai vizibil, o vizibilitate care responsabilizează societatea, dar şi că emitentul este onorat că este una din companiile care au calificat România.

Tetik a declarat: "Suntem onoraţi că Banca Transilvania este una dintre companiile care au calificat România. Noi, ca principalul finanţator al României, ştim că cei 3 milioane de clienţi ai Băncii Transilvania, BT Capital Partners, BT Asset Management, peste 30.000 de acţionari persoane fizice şi peste 7 milioane de investitori indirecţi prin intermediul fondurilor de pensii, vor avea un emitent mult mai vizibil şi vor avea acces la o piaţă mult mai reputabilă. Şi această vizibilitate ne responsabilizează foarte mult. Ştim că vom fi în vizorul unor investitori foarte mari şi cu această responsabilitate doresc (să spun) liderilor politici, administraţiei centrale, sectorului bancar şi financiar şi antreprenorilor români că vom avea iniţiative bune, mult curaj şi putere necesară să exploatăm potenţialul pe care România îl deţine".

Directorul general al Băncii Transilvania, cea mai bine cotată companie a pieţei noastre bursiere, a mai spus că speră să vadă cât de curând mai multe firme în indicii FTSE precum şi un alt upgrade al pieţei de capital, în speţă din partea MSCI.

"Eu consider că este upgradarea României, nu doar a pieţei de capital", a spus Omer Tetik.

Acesta a mai spus că din cauza pandemiei momentul nu este sărbătorit cum se cuvine, dar şi că deşi România merge mai departe cu paşi mici, aceşti paşi sunt siguri.

"Este o zi istorică. Este o realizare exceptională şi felicit toate firmele de brokeraj, investitori, emitenţi, că am ajuns să sarbatorim asta doar după 25 de ani. Uneori suntem foarte critici cu noi, ne comparăm cu pieţe care au istoric de 100-200 de ani, dar de fapt România merge cu paşi deşi mici dar siguri mai departe", a conchis Tetik.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb