Omniasig a înregistrat o creştere de 2% a primelor brute subscrise în prima jumătate a anului

J.P.
Companii / 3 septembrie 2020

Omniasig a înregistrat o creştere de 2% a primelor brute subscrise în prima jumătate a anului

Omniasig Vienna Insurance Group a înregistrat în primul semestru din 2020 o majorare de aproximativ 2% a primelor brute subscrise, comparativ cu primele şase luni ale anului trecut, evoluţie care se încadrează în obiectivul strategic al companiei de creştere sustenabilă şi prudentă, conform Agerpres.

Conform unui comunicat al companiei, valoarea totală a primelor brute subscrise în primul semestru al anului 2020 a fost de peste 600 milioane lei, cu aproximativ 2% mai mult decât în perioada similară din 2019. În concordanţă cu standardele de raportare IFRS, profitul brut înregistrat a depăşit 35 de milioane de lei.

Faţă de perioada similară din 2019, Omniasig a înregistrat un volum total al despăgubirilor plătite uşor mai mare, atingând o valoare de peste 415 milioane lei, fluxul de gestionare a daunelor funcţionând neîntrerupt în toată această perioadă, inclusiv în timpul stării de urgenţă.

În primele şase luni ale anului curent, pe segmentul Property (asigurările de incendiu şi calamităţi naturale) s-a remarcat o tendinţă de creştere, valoarea subscrierilor fiind cu peste 14% mai mare, respectiv peste 100 milioane lei.

De asemenea, în acest prim semestru al anului, linia asigurărilor de sănătate a înregistrat o creştere de peste 48% a primelor brute subscrise, rezultat care demonstrează gradul în creştere de conştientizare cu privire la utilitatea şi necesitatea acestui tip de asigurare în rândul clienţilor, subliniază reprezentanţii companiei.

Asigurările auto, Casco şi RCA au înregistrat în primele şase luni din 2020 o uşoară scădere, de aproximativ 2%, a volumului de prime brute subscrise, atingând un total de peste 400 de milioane de lei, cumulat pe cele două linii. Totalul despăgubirilor plătite pe cele două linii cumulat a crescut cu circa 10%, ajungând la valoarea de peste 350 milioane lei.

Compania mai semnalează că, din totalul de avizări daune în perioada ianuarie-iunie 2020, 19% dintre ele au fost făcute prin intermediul notificărilor online. Cea mai mare pondere a daunelor avizate online, de 24%, s-a înregistrat în luna iunie.

O altă linie de asigurări non-auto care s-a remarcat în prima jumătate a acestui an este cea a asigurărilor de răspundere civilă generală, care a înregistrat o creştere a primelor brute subscrise de peste 14%.

Numărul de reclamaţii înregistrate unic per petent şi per caz de către Omniasig Vienna Insurance Group în primul semestru al anului 2020 a fost în cuantum de 338, în timp ce numărul reclamaţiilor soluţionate favorabil a fost de 26, restul fiind neîntemeiate.

Omniasig Vienna Insurance Group este prezentă de 25 de ani pe piaţa asigurărilor din România. Compania are un portofoliu de peste 100 produse de asigurare şi o reţea de sucursale şi agenţii extinsă la nivel naţional.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb