OMNIASIG Vienna Insurance Group a plătit pentru aproximativ 157.000 dosare de daună

R.S.
Companii / 28 martie

OMNIASIG Vienna Insurance Group a plătit pentru aproximativ 157.000 dosare de daună

OMNIASIG Vienna Insurance Group a plătit pentru cele aproximativ 157.000 de dosare de daună deschise în baza poliţelor de asigurare de sănătate din portofoliu aproximativ 47 milioane de lei în cursul anului 2023, conform unui comunicat transmis redacţiei.

Potrivit comunicatului, media de vârstă a persoanelor care au folosit serviciile medicale incluse în asigurarea OMNI+ în 2023 este de 38 de ani, iar specializările accesate cel mai frecvent de către aceştia au fost medicina de laborator, imagistica, ginecologia, recuperarea medicală şi ORL.

OMNIASIG a acoperit peste 260.000 de servicii medicale pentru cei aproximativ 40.000 de asiguraţi prin intermediul asigurării de sănătate OMNI+. Oraşele în care cei mai mulţi asiguraţi OMNIASIG au accesat beneficiile asigurării de sănătate sunt Bucureşti, Timişoara, Iaşi, Cluj şi Braşov, se menţionează în comunicat.

Femeile au apelat mai des decât bărbaţii la serviciile incluse în asigurarea de sănătate. Media accesărilor pentru femei a fost de 5,4, respectiv 4,5 pentru bărbaţi. Totodată, în 2023 s-a observat o frecvenţă mai mare de utilizare a beneficiilor asigurării OMNI+ în rândul membrilor de familie, faţă de accesările angajaţilor asiguraţi. Media accesărilor pentru membrii de familie a fost de 5,5, comparativ cu media angajaţilor asiguraţi de 4,9. De asemenea, beneficiile asigurării de sănătate au fost accesate preponderent de angajaţi din domeniile IT, industria financiară şi comerţ, este notat în comunicat.

În 2023, OMNIASIG a oferit clienţilor săi acces la peste 1.350 de clinici partenere din ţară pe baza asigurării de sănătate OMNI+. Accesarea serviciilor medicale in aceste clinici a fost in procent de 76%. Sistemul de accesare a clinicilor partenere permite decontarea directă a serviciilor medicale, proces prin care plata se face direct între OMNIASIG şi furnizorul medical, fără a implica financiar persoana asigurată. 24% dintre asiguraţii OMNIASIG au optat pentru sistemul de rambursare a serviciilor medicale. Acesta le permite asiguraţilor accesul la serviciile oricărei clinici din ţară, valoarea serviciilor medicale fiind ulterior decontată de către OMNIASIG conform planului de acoperiri din poliţa de asigurare. Pentru efectuarea plăţilor, timpul mediu de rambursare a fost de 6 zile lucrătoare de la avizarea iniţială, se arată în comunicat.

OMNIASIG lucrează constant la îmbunătăţirea serviciilor oferite clienţilor săi. Astfel, în 2023 peste 740 de clinici partenere au implementat cu succes portalul digital OMNIdoc, sistem care le permite asiguraţilor OMNI+ să beneficieze de autorizarea directă a serviciilor medicale între clinică şi OMNIASIG, fără a fi nevoiţi să contacteze Call-Center-ul OMNIASIG pentru pre-autorizarea serviciilor. Digitalizarea procesului de autorizare a serviciilor medicale va continua şi în 2024 pentru a cuprinde întreaga reţea naţională de clinici partenere, conform comunicatului.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb