Omnicredit obţine o finanţare de 2 milioane de euro pentru a dezvolta serviciul de factoring destinat IMM-urilor

S.B.
Companii / 31 mai 2022

Omnicredit obţine o finanţare de 2 milioane de euro pentru a dezvolta serviciul de factoring destinat IMM-urilor

Omnicredit anunţă că a obţinut o finanţare de circa 2 milioane de euro, pentru a-şi dezvolta oferta adresată IMM-urilor care intenţionează să îşi securizeze fluxul de numerar în perioada următoarelor luni.

Finanţarea este asigurată de un fond de investiţii de debt specializat în finanţări pe factoring, în special pentru IMM-uri, şi în oferirea de sprijin educaţional şi social pentru astfel de societăţi şi mici antreprenori.

"În special în rândul IMM-urilor, perioada care urmează se anunţă marcată de dificultăţi în asigurarea lichidităţii necesare pentru desfăşurarea operaţiunilor. Sincopele fluxurilor logistice vor continua probabil, sub impactul valurilor succesive ale pandemiei şi al războiului din Ucraina. Încă nu este clar cât de gravă va fi criza alimentară provocată de scăderea dramatică a livrărilor de cereale din Ucraina şi Rusia, care împreună exportau circa 30% din volumul total de grâu tranzacţionat la nivel mondial, însă semnele nu sunt deloc încurajatoare. În România, apetitul băncilor pentru finanţarea afacerilor a încetinit, termenele de plată au crescut foarte mult, disponibilul de lichidităţi din piaţă s-a redus, ceea ce a dus implicit la o cerere sporită din partea micilor antreprenori pentru finanţare", este de părere Elisa Rusu, CEO al Omnicredit.

Astfel, businessul Omnicredit a înregistrat în primul trimestru al acestui an o creştere cu 62% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, volumul total de finanţări acordate de companie în anul 2021 fiind de aproximativ 20 mil. de euro. În platforma Omnicredit şi-au înregistrat conturi un număr de aproape 6.000 de clienţi.

Microfinanţările acordate afacerilor mici şi mijlocii au intrat pe un trend crescător chiar din a doua jumătate a lui 2020, primul an al pandemiei. În 2021, Omnicredit a realizat afaceri în creştere cu 70% faţă de anul anterior.

"În afară de afacerile mici, neatractive pentru bănci, care reprezintă şi clientul-ţintă al platformei noastre, surpriza a fost interesul pentru finanţările oferite de noi venit din partea companiilor mari, care au avut de suferit în această perioadă în urma diminuării apetitului de finanţare din partea băncilor sau din cauza prelungirii termenelor de răspuns", explică Elisa Rusu. "În consecinţă, pentru nevoi punctuale şi pentru a nu pierde oportunităţi de business, aceste companii au apelat la serviciile noastre, unii dintre ei devenind clienţi fideli. Finanţarea de 2 milioane de euro pe care am primit-o recent înseamnă o oportunitate de a susţine cu circa 40% mai mulţi antreprenori în acest an, prin produsele noastre financiare - factoring şi scontare"

Oferta de servicii financiare a Omnicredit este structurată pe două mari linii: factoring şi scontare. Toate aceste produse pot reprezenta soluţii eficiente din punctul de vedere al costurilor pentru acele afaceri care intenţionează să îşi încaseze în avans facturile sau alte instrumente de plată (precum cecuri sau bilete la ordin). Deoarece nu reprezintă o formă de îndatorare, ci o modalitate de a stabiliza pe termen scurt fluxul de numerar al firmei, factoringul şi scontarea sunt soluţii sigure şi rapide pentru firme de a-şi încasa creanţele.

Principalul atu diferenţiator al serviciilor Omnicredit este faptul că toate soluţiile sale de finanţare sunt oferite 100% online, fără nevoia de a depune fizic documente, cu termen de răspuns în aceeaşi zi. "Clientul ne poate contacta în ziua în care are nevoie de finanţare, întrucât oferim răspunsul în maximum 24 de ore", spune Elisa Rusu. "În ceea ce priveşte costurile, în timp ce toată piaţa a resimţit o creştere costului finanţărilor, noi ne-am menţinut preţurile, ajustându-le foarte puţin comparativ cu creşterile care au survenit în general în domeniul financiar-bancar în cursul acestei perioade."

Pentru piaţa locală de profil, pe care activează doar câteva instituţii financiare nebancare care oferă servicii de factoring online, viitorul acestui serviciu este promiţător.

"De la începerea războiului, odată cu semnele de criză economică, avansul inflaţiei şi creşterea termenelor de plată, s-a ajuns la o anumită lipsă de lichidităţi şi la o explozie a cererilor, ceea ce se vede şi în platforma noastră. Oamenii au început să înţeleagă din ce în ce mai bine beneficiile factoringului, un produs uşor de accesat pe o perioadă scurtă, care asigură accesul rapid la lichidităţile proprii", spune Elisa Rusu.

Acţiunile Omnicredit sunt deţinute în proporţie de 15% de către Elisa Rusu şi 85% de către fondul de investiţii Reconstruction Capital II LTD, listat pe secţiunea AIM a London Stock Exchange şi controlat de omul de afaceri Ion Florescu. În prezent, Omnicredit are expuneri curente în piaţă de aproximativ 4,5 mil. de euro şi a acordat în total, de la înfiinţare (2019) până în prezent, finanţări de circa 45 mil. de euro.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb