OMRO IFN încheie un parteneriat cu BNP Paribas

S.B.
Companii / 29 martie 2023

OMRO IFN încheie un parteneriat cu BNP Paribas

OMRO IFN încheie un parteneriat cu BNP Paribas prin care OMRO şi platforma sa digitală de creditare, Filbo, obţin 7 milioane de RON fonduri negarantate, dintre care 5 milioane cu o maturitate pe termen mediu şi 2 milioane pe termen scurt, potrivit unui comunicat al companiei, remis astăzi redacţiei.

OMRO şi Filbo pun la dispoziţia antreprenorilor mici şi mijlocii soluţíi de finanţare într-un efort de a propulsa mediul antreprenorial românesc. Afacerile mici sau la început de drum au nevoie de sprijin pentru a se dezvolta şi atinge pragul maturităţii, însă singurele care pot acoperi aceste nevoi sunt instituţiile financiare nebancare. Cei 5 milioane de RON obţinuţi în urma parteneriatului cu BNP Paribas vor ajuta compania să finanţeze cu până la 10% mai mulţi antreprenori români.

"Acest parteneriat reprezintă pentru noi recunoaşterea eforturilor pe care le facem pentru a susţine mediul antreprenorial românesc. Faptul că suntem prima instituţie financiară de microfinanţare din România care încheie un parteneriat cu BNP Paribas ne motivează şi mai mult să ne îmbunătăţim procesele şi să ne creştem activitatea, astfel încât să putem ajuta şi mai mult antreprenorii români, indiferent de domeniul în care activează, şi să ne dezvoltăm paleta de servicii astfel încât să putem corespunde şi mai bine nevoilor din piaţă", declară Georgiana Andrei, Director Financiar al OMRO IFN şi Filbo.

Parteneriatul reprezintă, de asemenea, un pas important în strategia companiei de a sprijini femeile din mediul antreprenorial românesc, prin finanţarea acestora în mod egal cu cea a bărbaţilor. În prezent, femeile antreprenor însumează aproximativ 40% din totalitatea celor care deţin un PFA sau II, iar, în ceea ce priveşte portofoliul de clienţi Filbo, femeile reprezintă în prezent 25% din totalul finanţărilor. "La nivelul Uniunii Europene, România este una dintre puţinele ţări în care femeile au aceleaşi oportunităţi profesionale precum bărbaţii. De exemplu, procentul femeilor care deţin companii la început de drum este de 9.6%, aproape la paritate cu cel al bărbaţilor, cu o diferenţă de doar 0.2%. În ceea ce priveşte inovaţia, conform unui studiu bazat pe chestionar realizat de către Asociaţia Globală de Cercetare a Întreprinderilor, 57.1% dintre afacerile conduse de femei au o componentă inovativă. Astfel, suntem încrezători că susţinerea femeilor antreprenor va propulsa mediul antreprenorial românesc şi ne va ajuta şi mai mult să contribuim la egalitatea de gen la nivel global", susţine Daniela Bojincă, Growth Marketing Manager al OMRO IFN şi Filbo.

"Suntem încântaţi să vedem determinarea, disponibilitatea şi cunoştinţele OMRO în obţinerea acestei finanţări, întrucât am analizat împreună elementele relevante care ne susţin modelul de business din perspectiva incluziunii", declară Alexandre Nayme, reprezentantul departamentului de Incluziune Socială al BNP Paribas, care, împreună cu Marius Florian Gherghel, Corporate Coverage Director, au susţinut discuţiile cu clientul.

BNP Paribas este o bancă de top în Uniunea Europeană Uniunea Europeană şi o instituţie bancară internaţională importantă, cu aproape 190.000 de angajaţi în 65 de ţări. De-a lungul timpului, compania s-a implicat în activităţi cu un impact pozitiv prin soluţiile şi serviciile pe care le oferă. Finanţarea oferită către OMRO şi Filbo are în vedere sprijinirea micilor antreprenori şi a mediului antreprenorial românesc.

"Pentru noi, una dintre valorile BNP Paribas este aceea de a aduce întotdeauna un impact social pozitiv. Acest parteneriat reflectă modul responsabil în care ne raportăm la participarea în economiile locale şi la sprijinirea comunităţilor locale cu expertiza şi resursele noastre", adaugă Thierry Tomizioli, Country Head al BNP Paribas în Romania.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb