OMS: Nicio variantă a coronavirusului nu s-a răspândit până acum la fel de rapid ca Omicron

J.P.
Internaţional / 15 decembrie 2021

Nicio variantă a coronavirusului nu s-a răspândit până acum la fel de rapid ca Omicron

Nicio variantă a coronavirusului nu s-a răspândit până acum la fel de rapid ca Omicron, a declarat marţi directorul general al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), Tedros Adhanom Ghebreyesus, care estimează că majoritatea ţărilor sunt în prezent afectate de noua tulpină, conform Digi24.

Până în prezent "77 de ţări au raportat cazuri de Omicron, însă realitatea este că Omicron se găseşte probabil în majoritatea ţărilor, chiar dacă nu a fost încă detectat. Varianta Omicron se răspândeşte într-un ritm pe care nu l-am văzut până acum la nicio altă variantă", a declarat directorul general al OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus, într-o conferinţă de presă, potrivit AFP, citată de Agerpres.

"Suntem îngrijoraţi că oamenii consideră Omicron ca fiind benign. (...) Chiar dacă Omicron provoacă forme ale bolii mai puţin grave, numărul cazurilor ar putea copleşi din nou sistemele de sănătate care nu sunt pregătite", a adăugat el.

De asemenea, şeful OMS a avertizat comunitatea internaţională că vaccinurile singure nu vor permite niciunei ţări să iasă din această criză şi a făcut apel la utilizarea tuturor instrumentelor anti-COVID existente, precum purtarea măştilor, aerisirea cu regularitate a încăperilor şi respectarea distanţării.

"Faceţi toate acestea. Faceţi-le în mod consecvent. Faceţi-le corect", a mai spus el.

Tedros Adhanom Ghebreyesus a remarcat, de asemenea, că apariţia variantei Omicron a determinat unele ţări să ofere doze de supra-rapel întregii lor populaţii adulte, chiar dacă "lipsesc dovezile cu privire la eficacitatea supra-rapelurilor împotriva acestei variante".

OMS se teme că aceste programe ar putea contribui la acumularea de vaccinuri anti-COVID de către ţările bogate, aşa cum a fost cazul şi până acum, subminând vaccinarea în ţările sărace.

"Voi fi foarte clar: OMS nu este împotriva dozelor de supra-rapel. Noi suntem împotriva inegalităţii accesului la vaccinuri", a mai spus Tedros Adhanom Ghebreyesus.

Opinia Cititorului ( 16 )

  1. S-a ajuns si la varianta Omicron pentru tovarasul de nadejdeTedros Adhanom Ghebreyesus a stat si-a tacut asurzitor atunci cand China, la inceputul pandemiei, a tinut delegatia OMS doua saptamani la frontierele sale "pentru negocieri politice".

    Astazi el deplange inegalitatea accesului la vaccinuri, insa n-a considerat niciodata deplorabila atitudinea chineza vis-a-vis de inegalitatea accesului la informatie: ei, chinezii, au stiut din capul locului ce se intampla, in timp ce noi, toti ceilalti, habar nu aveam pentru ca tovarasii comunisti se straduiau de zor sa musamalizeze toata treaba, si pentru ca n-au reusit, noi, toti ceilalti, n-am avut nici cel mai mic timp de reactie. 

    Acum, cand vrem sa ne protejam (chiar si cu asupra de masura), suntem criticati de tovarasul care a permis Chinei sa-si faca mendrele la debutul pandemiei, aducandu-ne in situatia de astazi.

    Curat murdar, coane Fanica! 

    1. Aiurea. Nu vrea nimeni sa se protejeze cu adevarat in afara de Australia, Canada, Noua Zeelanda. Si stii ce fac aceste state? Carantina calatorilor. TOTI. Fara discutie, fara criterii de vaccinare pentru ca vaccinatii se infecteaza si transporta boala, fiind infectiosi.

      Doar UK din Europa a mai incercat temporar acest lucru. 

      Iar faptul ca dezinformezi este evident. Tarile mai sus mentionate au avut aceiasi timpi de reactie ca si Europa, iar ele au zero cazuri de Covid. Europa prostilor insa a ales alt drum in care este fiecare pentru el. Cine a avut incredere in Europa prostilor care veneau "la televizor sa demitizeze boala" acum are o perspectiva de viata mult mai scazuta. Cine a avut incredere in Europa prostilor care spuneau ca "masca imbolnaveste omul sanatos", acum are aceeasi prognoza. Cine are incredere in Europa prostilor care promoveaza vaccinurile ca singura solutie izbavitoare, sa isi faca abonament la clinici medicale pentru ca va scoate din buzunar multi bani pentru analize si tratamentele efectelor secundare pe care le vor avea (asta daca nu au murit rapid de atac de cord sau AVC). 

       

      OMS mai spune asta, FOARTE, FOARTE important: "De asemenea, şeful OMS a avertizat comunitatea internaţională că vaccinurile singure nu vor permite niciunei ţări să iasă din această criză şi a făcut apel la utilizarea tuturor instrumentelor anti-COVID existente, precum purtarea măştilor, aerisirea cu regularitate a încăperilor şi respectarea distanţării." 

       

      VACCINUL NU ESTE SINGURA SOLUTIE. Cine mai spune asta este un tampit. 

       

      OMS a mai spus acum 3 saptamani asta: "Europa este din nou epicentrul COVID-19 pe fondul unui ''fals sentiment de securitate'' cu privire la protecţia oferită de vaccinuri şi ''nicio ţară nu este scutită de probleme'', a declarat miercuri directorul general al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), Tedros Adhanom Ghebreyesus, potrivit Reuters." 

       

      FALS SENTIMENT DE SECURITATE privind vaccinurile.... Asta a spus. 

       

      Sa ne uitam putin la Danemarca celor aproape in totalitate vaccinati (cei peste 65 de ani sunt 99%). 

      Decese in exces ale persoanelor 75+ din mar 2020 pana in feb 2021: 2450 

      Decese in exces (idem) in ian-feb 2020: -200 (da, minus) 

      Decese in exces 75+ din sapt 20 pana in 48 din 2021: 3430 

      Decese in exces 75+ din sapt 9 pana in 19 din 2021: -320 (da, in aceasta perioada s-au vaccinat cu doua doze peste 90% dintre cei 65+) 

      Dupa cum se vede, efectul vaccinal pozitiv a fost foarte scurt, trei luni. Dupa care pensionarii danezi au murit intr-un numar fara precedent in acest secol. Spitalizarile de Covid se apropie la 70% din ce au fost ele in primele 8 luni ale lui 2021. Dar nu, decesele de Covid se mentin la nivel scazut. Sarmanii danezi mor de multe alte cauze, iar efectele secundare ale vaccinurilor se numara printre ele, precum si esecul vaccinului de a asigura o protectie larga impotriva infectarii. 

      Mai incet cu dezinformarea.

      Intre doua jumatati de adevar inghesui si o petarda. 

      OMS promoveaza vaccinarea: 

      ”Equitable access to safe and effective vaccines is critical to ending the COVID-19 pandemic, so it is hugely encouraging to see so many vaccines proving and going into development.” 

      ”Safe and effective vaccines are a game-changing tool: but for the foreseeable future we must continue wearing masks, cleaning our hands, ensuring good ventilation indoors, physically distancing and avoiding crowds.”

      ”We must ensure fair and equitable access to vaccines, and ensure every country receives them and can roll them out to protect their people, starting with the most vulnerable.” 

      Mai usor tu cu dezinformare pe care chiar o citezi.

      "Safe and effective vaccines are a game-changing tool: but for the foreseeable future we must continue wearing masks" 

       

      Tu chiar nu pricepi ceea ce citesti, pentru ca de citit ai putut citi slovele. NU avem safe and effective vaccines.... de aceea trebuie sa mai purtam masca pentru viitorul previzibil. Avem niste terapii genice care protejeaza intr-o oarecare masura (cam 70-80%) de forme grave si deces. 

      Cu bunavointa si alta data o sa iti traduc sa intelegi ce spune OMS. Ordinea este asta: IGIENA, MASCA, DISTANTARE ..... si apoi vaccinare (daca mai are vreun sens, si poate da, pentru niste persoane cu grad mare de risc si aflate in aglomeratii in interior, de exemplu bolnavii cronici care merg foarte des in spitale). 

      Luând raportările de catre Swissmedic din Elvetia de efecte adverse grave și împărțind la numărul de vaccinați cu cel puțin o doză putem observa un fenomen de creștere a frecvenței apariției acestor efecte, cel mai probabil datorat și boosterelor.

      3630 din 5,853 mil => 1 din 1600 vaccinati 23 nov 2021  

      3396 din 5,750 mil => 1 din 1700 vaccinati  

      2978 din 5,646 mil => 1 din 1900 vaccinati  

      2601 din 5,430 mil => 1 din 2100 vaccinati  

      2161 din 5,020 mil => 1 din 2300 vaccinati  

      1838 din 4,765 mil => 1 din 2600 vaccinati 10 aug 2021  

      swissmedic.ch covid-19-vaccines-safety-updat e-9  

      Poate părea mult pentru unii, puțin pentru alții ca unul din 1600 de vaccinati sa ajunga spitalizat, cu dizabilitate permanenta sau temporara, ori mort (definitia efectul advers grav). Merită să le punem în paralel cu niște sporturi extreme.  

      "Results: During an 11-year period, a total of 20,850 jumps (median, 1,959; range, 400-3,000) resulted in 9 fatal (0.04% of all jumps; 1 in every 2,317 jumps) and 82 nonfatal accidents (0.4% of all jumps; 1 in every 254 jumps).  

      Conclusion: BASE jumping appears to hold a five- to eightfold increased risk of injury or death compared with that of skydiving."  

      Accidentele grave ce au survenit în urma saltului cu parașuta de pe masivul Kjerag apar cu o frecventa de 1 din 250 de săritori probabil experti. In timp ce saltul cu parașuta clasic, de la o înălțime mai mare, este de 5-8 ori mai sigur, ceea ce l-ar aduce în zona de risc a vaccinărilor mRNA, de circa 1 din 1000 ajunge in spital dupa un salt cu parasuta (fractura de vreun membru, rani, contuzii mai grave, si mai rar chiar paralizii sau decese). Este saltul cu parasuta sigur? Da, altfel militarii nu l-ar face. Eu insa nu vreau sa sar cu parasuta. Niciodata. 

      Nu te lasa, repeta periodic postarea cu parasuta, poate totusi cineva nu a vazut-o datile trecute.

      Asta cu lipsa vaccinurilor sigure si eficiente tot pe la OMS ai gasit-o sau te-ai gandit sa aduci o interpretare originala?

      ... 

      ”As of 15 November 2021, WHO has evaluated that the following vaccines against COVID-19 have met the necessary criteria for safety and efficacy: 

      AstraZeneca/Oxford vaccine 

      Johnson and Johnson 

      Moderna 

      Pfizer/BionTech 

      Sinopharm 

      Sinovac 

      COVAXIN” 

      ... 

      Chiar daca nu iti place in citatul din postarea anterioara ordinea mentionata de OMS este: vaccinuri, masti, igiena mainilor, ventilarea spatiilor interioare, distantare fizica si evitarea multimilor. 

      Tot pe OMS apare si o alta lista de masuri pe care tot vaccinarea este prima: 

      ” Keep yourself and others safe: Do it all! 

      Protect yourself and those around you: 

      Get vaccinated as soon as it’s your turn and follow local guidance on vaccination. 

      Keep physical distance of at least 1 metre fr om others, even if they don’t appear to be sick. Avoid crowds and close contact. 

      Wear a properly fitted mask when physical distancing is not possible and in poorly ventilated settings. 

      Clean your hands frequently with alcohol-based hand rub or soap and water. 

      Cover your mouth and nose with a bent elbow or tissue when you cough or sneeze. Dispose of used tissues immediately and clean hands regularly.  

      If you develop symptoms or test positive for COVID-19, self-isolate until you recover.”

      Cred ca ar fi timpul sa demitizam si protectia la spitalizare a "vaccinurilor" mRNA pe care danezii le-au injectat in aproape toata populatia.

      Sursa: statbank.dk / 20021 

       

      In perioada saptamanilor 1-8 din 2021, in timpul marelui val trecut, au fost numarate 33712 persoane-zile spitalizare de Covid (nu numaram persoanele in mod unic, ci in fiecare zi, cate persoane erau spitalizate; cine cunoaste statistica medicala stie ca asa se masoara un fenomen: man-hours, person-hours, person-weeks, person-days). 

       

      In perioada saptamanilor 43-48, in timpul actualului val, sunt deja 15177 de persoane-zile de spitalizare. Si mai avem inca doua saptamani pentru a egaliza cele doua perioade. In perioada 43-46 au fost doar 6253 de persoane-zile. Deci estimările pot fi să se atingă 23-25 000 de spitalizări. 

      Facem un raport de eficiență a vaccinului in a preveni spitalizarea. 1 - 23000 / 33 000. 30%..... TREIZECI LA SUTA. Atat. 

      Din pacate pentru tine, parasutist vaccinist, este ADEVARATA.

      Sigur te simti bine? Ai uitat ce ai facut sau nu te duce mintea mai mult? Pari atins de virus.

      Daca presedintele Iohannis NU LE FACE pe toate (respectiv nu poarta masca in interior), pot si eu sa nu fac una dintre masuri? Sa nu ma injectez cu un ser genic care are eficienta mai scazuta in a preveni infectarea decat purtatul mastii?

      Daca te-am confundat si nu esti vaccinist propagandist, imi cer sincer scuze. Asa putea fi citita replica ta. Dar ai dreptate, o astfel de informatie ar trebui trimisa tuturor parlamentarilor.

      Danezii au 3000 de decese Covid, noi ne apropiem de 60000, dar nu strica ca niste troli de Romania sa le dea cateva sfaturi si sa ii invete cum se gestioneaza o pandemie. Realizezi cat esti de ridicol?

      Daca vrei sa faci informare posteaza lista efectelor adverse considerate grave si durata lor de manifestare.

      Danezii sunt de 3.3 ori mai putini ca noi, 19/5,8

      Deci decesele de Covid proportionale pentru o tara de dimensiunea Romaniei ar fi 10 000. 1260 au fost in 2020 (adica 4100) restul in 2021. Canci efect vaccin ar spune unii. Au murit mai multi in 2021. 

       

      Stii cat este mortalitatea in general in Danemarca in 2019? 9 la 1000. La noi este 13.5. Trebuie sa compari anii 2020 intre Danemarca si Romania pentru ca au fost conditii "egale", adica nu a existat vaccin. Echivalent 4120 de danezi au murit in 2020 si 18 000 de romani. Dupa, in 2021, au murit inca 40 000 de romani, adica de 2 ori mai multi. In Danemarca au murit 5900 fata de 4120. Aparent, in Romania exista o mare distorsiune care poate fi evidentiata si astfel. 

       

      Iata ce v-ar spune Jurma uitandu-se pe datele INS si ale Oficiului regal danez. 

      Decesele in exces la seniorii 65+ in Danemarca sunt in 2021 in numar de 3715. Decesele Covid pentru toate varstele doar 1600. Deci, unii danezi au scapat de Covid in spital datorita sistemului medical foarte performant si au murit mai tarziu acasa din cauza sechelelor (makes perfect sense). 

       

      Decesele in exces la seniorii 65+ in Romania sunt in 2021 in numar de 24450 (ian oct). Decesele Covid pentru orice varsta sunt de ..... 33 000. 

       

      Poftim? Sa repet. In Romania, categoria cea mai afectata, care da 90% dintre victimele Covid (grupa 65+) nu a murit DECAT DE COVID. Orice alte cauze de decese NU EXISTA sau sunt mult, mult mai mici decat in alti ani (2015-2019). 

      Deci, sa nu mai credem statistica oficiala privind decesele de Covid. Sunt probabil de 2x mai mari decat in realitate. 

      Si ce aveti sa ii invatati pe danezi?

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb