OMS: Nu este nevoie de vaccinare imediată împotriva variolei maimuţei

F.D.
Miscellanea / 24 mai 2022

Nu este nevoie de vaccinare imediată împotriva variolei maimuţei

Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) nu crede că apariţia variolei maimuţelor în Europa şi America de Nord necesită vaccinări în masă ca măsură precum o bună igienă, iar comportamentul sexual sigur va ajuta la controlul răspândirii acestuia, informează Reuters, potrivit News.ro.

Într-un interviu pentru Reuters, Richard Pebody, care conduce echipa care se ocupă de agenţi patogeni cu ameninţare ridicată din cadrul OMS Europa, a spus că rezervele de vaccinuri sunt relativ limitate.

Măsurile imediate pentru controlarea focarului sunt depistarea contactului şi izolarea, a spus el, observând că nu este un virus care se răspândeşte foarte uşor şi nici nu a provocat până acum boli grave. "Nu ne aflăm în situaţia în care să trecem la răspândirea vaccinării populaţiilor", a afirmat oficialul.

Comentariile sale au venit ca urmare a anunţului Centrului pentru Controlul şi Prevenţia Bolilor din SUA că este în curs de a elibera unele doze de vaccin Jynneos pentru utilizare în cazurile de variola maimuţelor.

Autorităţile de sănătate publică din Europa şi America de Nord investighează peste 100 de cazuri suspecte şi confirmate de infecţie virală în cel mai grav focar de virus din afara Africii. Pe acest continent este endemic de zeci de ani.

Oamenii de ştiinţă spun că nu sunt clar ce provoacă focarul şi încearcă să înţeleagă originea cazurilor şi dacă virusul a schimbat ceva. Nu există nicio dovadă că virusul a suferit mutaţii, a declarat luni un director executiv al agenţiei ONU.

Multe - dar nu toate - dintre persoanele care au fost diagnosticate cu variola maimuţelor au fost bărbaţi care au întreţinut relaţii sexuale cu bărbaţi.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. PLANUL MERGE ÎNAINTE. Ordin de la Comisia Europeană: Toată populația trebuie vaccinată!

    Comisia Europeană a cerut statelor UE să ia măsuri pentru vaccinarea anti-Covid a întregii populații, inclusiv a copiilor cu vârste de 5 ani și peste, atât cu schema completă, cât și cu dozele de rapel. Totodată, instituția a solicitat pregătirea mesajelor pentru reintroducerea restricțiilor,precum și pregătirea unei strategii de comunicare pentru eventualele nevoi viitoare de doze suplimentare de vaccinuri împotriva Covid-19, noi sau modificate. 

    Statele UE trebuie să-și intensifice eforturile de creștere a gradului de inițiere sau de finalizare a schemei primare de vaccinare în rândul celor nevaccinați sau vaccinați parțial, precum și de administrare a dozelor de rapel, inclusiv prin monitorizarea continuă și analizarea reticenței față de vaccinare pentru a o depăși, a transmis Comisia Europeană. În ce privește copiii de 5 ani și peste, autoritățile trebuie să conceapă o strategie de creștere a acoperirii vaccinale, înaintede începutul anului școlar 2022-2023, prin colaborarea cu pediatrii și cu alte cadre medicale, care reprezintă surse de informații de încredere pentru mulți părinți. Doza a patra va trebui administrată de urgență persoanelor imunodeficiente și persoanelor cu vârsta de peste 80 de ani [acțiune începută deja în România], iar vaccinarea împotriva Covid-19 va fi introdusă în programele naționale de vaccoinare, cu începere din 2023. ”În prezent, în contextul variantei Omicron, ar trebui să se pună accentul pe creșterea numărului de doze de rapel puse la dispoziție pe scară largă, în special pentru grupurile cele mai vulnerabile. Constatăm în continuare diferențe mari în ceea ce privește acoperirea vaccinală de la un stat membru la altul: în timp ce unele state membre au atins rate de vaccinare mari, altele înregistrează întârzieri semnificative”, se arată în documentul Comisiei Europene. 

    ”Covid-ul nu va dispărea” 

    Reprezentanții Comisiei Europene și-au exprimat îngrijorarea față de stagnarea și insuficiența acoperirii vaccinale în câteva state membre ale UE, precum și o eficacitate vaccinală mai mică în rândul persoanelor care nu au primit încă o doză de rapel. Peste 90 de milioane de persoane eligibile din UE/SEE sunt încă nevaccinate, inclusiv aproximativ 9 milioane de persoane cu vârsta de minimum 60 de ani, sporindu-se astfel riscul de deces și de apariție a unor noi variante, susține Comisia Europeană. ”În unele state, aproape 85 % din populația totală a beneficiat de o vaccinare primară completă, iar în alte state, procentul este de sub 50 %. În al doilea rând, procentul de adulți cu vârsta de peste 18 ani din UE/SEE care au primit o doză de rapel a început să stagneze, fiind în prezent de aproximativ 64 %. Deși evoluția viitoare a pandemiei este greu de prevăzut, un aspect este sigur: Covid-19 nu va dispărea. Virusul va continua să evolueze, iar apariția unor noi variante este foarte probabilă. Răspunsul nostru trebuie să includă menținerea unui nivel înalt de pregătire pentru apariția unor focare de Covid-19 și a unor noi variante ale virusului, precum și creșterea acoperirii vaccinale, cu eforturi țintite pentru a vaccina persoanele care sunt încă nevaccinate”, mai precizează Comisia Europeană. 

    Apare cenzura europeană

    Instituția UE a anunțat și un cod de bune practici privind dezinformarea, consolidându-se și cooperarea cu platformele online. Totodată, aceasta va sprijini verificatorii de fapte europeni. Comisia Europeană intenționează să solicite cercetări suplimentare pentru a înțelege modul în care informarea incorectă și manipularea informațiilor ar putea influența rata de vaccinare. De asemenea, se are în vedere desfășurarea unor studii comportamentale, în special pentru înțelegerea acceptării vaccinurilor împotriva Covid-19, precum și împotriva gripei, pentru a se putea optimiza adoptarea lor. 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb