OMS: Nu există dovezi că oamenii care au fost vindecaţi de Covid-19 sunt protejaţi în faţa unei noi infecţii

C.B.
Miscellanea / 24 aprilie 2020

Nu există dovezi că oamenii care au fost vindecaţi de Covid-19 sunt protejaţi în faţa unei noi infecţii

Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a transmis sâmbătă că, în prezent, nu există vreo dovadă că oamenii care s-au vindecat de Covid-19 sunt protejaţi de o a doua infecţie, chiar dacă au anticorpi pentru aceasta.

Într-un comunicat citat de The Guardian, agenţia ONU a avertizat referitor la emiterea de "paşapoarte de imunitate" sau "certificate de lipsă de risc" celor care au fost infectaţi şi a spus că această practică ar putea chiar să crească riscul de răspândire deoarece oamenii pot ignora sfaturile standard.

A mai fost făcut un avertisment legat de acurateţea şi credibilitatea testelor pentru anticorpii la coronavirus.

"Testele de imunodiagnostic imprecise ar putea, în mod fals, să clasifice oamenii în două - ar putea eticheta, în mod fals, oamenii care au fost infectaţi ca negativ, iar oamenii care nu au fost infectaţi ar putea fi, în mod fals, etichetaţi ca pozitivi. Ambele erori au consecinţe grave şi vor afecta eforturile de controlare a bolii", a fost spus la cel mai recent briefing al OMS.

Chile a spus săptămâna trecută că va acorda "paşapoarte de sănătate" celor consideraţi că s-au recuperat.

Însă OMS a spus: "În acest moment al pandemiei, nu există suficiente dovezi referitoare la eficienţa imunităţii mediate de anticorpi pentru a garanta acurateţea unui «paşaport de imunitate» sau «certificat de lipsă de risc». Oamenii care presupun că sunt imuni la o a doua infectare pentru că au primit un rezultat pozitiv al testului ar putea ignora sfaturile de sănătate publică. Folosirea unui astfel de tip de certificate ar putea, aşadar, creşte riscul continuării transmiterii bolii".

La nivel mondial, de la depistarea noului coronavirus, la finalul anului trecut, în China, au fost înregistrate peste 2,7 milioane de cazuri şi mai mult de 197.000 de decese. Din totalul bolnavilor raportaţi, peste 790.000 au fost declaraţi vindecaţi.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Daca ar exista imunitate n-ar mai fi sclavie. Daca ne-am putea produce mancarea singuri, n-ar mai fi nevoie de capitalisti, ar da faliment pe capete.

    Ideea cu virusul asta, este sa ajungem cu totii sa le lingem pantofii stapanilor banilor. In curand urmeaza infometarea populatiei.. cica postul prelungit ajuta la prevenirea infectarii cu noul masonavirus.  

    Normal ca pasapoartele de imunitate sunt egale cu zero si doar cipul biometric, urmaribil permanent e cea mai buna solutie.. ala detecteaza permanent anticorpii din organism si da alarma wireless prin 5G catre banci, guverne, corporatii in caz ca apar anticorpi de Covid.  

    Voi ce credeati? 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb