OMS studiază posibilitatea folosirii unor "paşapoarte de vaccinare" anti-COVID-19

J.P.
Internaţional / 14 ianuarie 2021

OMS studiază posibilitatea folosirii unor "paşapoarte de vaccinare" anti-COVID-19

Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) va dezbate în scurt timp posibilitatea folosirii de certificate sau "paşapoarte de vaccinare" în călătoriile internaţionale, a declarat joi expertul departamentului de imunologie de la biroul european al instituţiei, Oleg Benesh, relatează EFE, citat de Agerpres.

După cum a afirmat specialistul într-o conferinţă de presă online pentru presa rusă, această temă "se află pe agenda Comitetului Internaţional pentru reglementări medicale şi sanitare", el exprimându-şi speranţa că subiectul va fi dezbătut în curând.

"Odată cu apariţia vaccinurilor eficiente şi sigure împotriva coronavirusului, OMS studiază temele legate de vaccinarea călătorilor internaţionali. Am dori să amintim că folosirea unui certificat internaţional este o chestiune reglementată prin normele medicale şi sanitare", a menţionat el.

Expertul a afirmat că organismul internaţional analizează aspectele ştiinţifice, juridice şi etice ale acestei iniţiative.

Benesh a declarat că în prezent OMS acţionează pe trei direcţii principale: recomandarea de vaccinare pentru persoanele care intenţionează să călătorească, aprobarea de către ţări a unor restricţii sau cerinţe de vaccinare pentru persoanele care călătoresc şi schimbul de informaţii între ţări cu privire la procesul de vaccinare.

Rusia a fost una dintre ţările care au propus crearea de paşapoarte de vaccinare sau imunitate, iar Israelul va emite "paşapoarte verzi" persoanelor care s-au vaccinat, pentru a le înlesni circulaţia, scrie EFE.

În decembrie 2020, şefa Consiliului Federaţiei Ruse (camera superioară a parlamentului rus), Valentina Matvienko, a criticat dur această practică, pe care a calificat-o drept "antiutopie" care va încuraja discriminarea între cetăţeni. Totuşi, preşedintele rus Vladimir Putin nu doar că a sprijinit emiterea de paşapoarte de vaccinare, ba chiar a cerut guvernului rus, la 4 ianuarie, să studieze posibilitatea prin care acest document poate căpăta valabilitate internaţională.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. cu cat porneste mai rapid o revolutie globala impotriva pierderilor libertatilor si drepturilor indivizilor , cu atat mai bine

    OMS e corupta crunt pana in miezul radacinii 

    Eu nu am incredere in bezmeticii de acolo care s-au contrazis la 2 saptamani in ultimul an pe fiecare subiect abordat . . . niste tampiti!

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb