OMS: ''Sunt necesare miliarde pentru vaccinuri COVID-19 şi medicamente în întreaga lume''

G.U.
Miscellanea / 29 octombrie 2021

''Sunt necesare miliarde pentru vaccinuri COVID-19 şi medicamente în întreaga lume''

Miliarde în plus sunt necesare pentru a aproviziona populaţia lumii cu vaccinuri şi medicamente împotriva COVID-19 până în septembrie 2022, a apreciat ieri Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS), relatează DPA, conform Agerpres.

Agenţia ONU a estimat acest necesar la 23,4 miliarde de dolari.

Suma ar contribui la prevenirea a cel puţin 5 milioane de potenţiale decese şi ar scuti economia globală de peste 5,3 miliarde de dolari.

Distribuţia inegală a vaccinurilor şi medicamentelor de până în prezent împiedică încheierea în curând a pandemiei de coronavirus, a spus OMS. Acest lucru creşte riscul de apariţie a unor variante noi şi mai periculoase ale coronavirusului, împotriva căruia vaccinurile şi medicamentele anterioare nu sunt suficient de eficiente.

Până în prezent, doar 0,5% din vaccinurile disponibile au fost utilizate în cele mai sărace ţări, deşi ele reprezintă 9% din populaţie, a indicat OMS.

"Dacă cele 6,8 miliarde de doze de vaccin administrate la nivel global până în prezent ar fi fost distribuite în mod echitabil, am fi atins până în prezent obiectivul de 40% în fiecare ţară", a spus directorul OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus.

Potrivit biroului OMS în Africa, doar 10% din cele 54 de ţări din regiunea africană vor atinge obiectivul de 40% până la sfârşitul anului, în cazul în care nu se întreprind demersuri semnificative.

Banii urmează să fie direcţionaţi către Acceleratorul ACT. Acesta este un program internaţional creat de ONU pentru a accelera accesul echitabil la mijloacele de luptă împotriva COVID-19. ACT este prescurtarea pentru "Access to Covid Tools" ("Acces la Instrumente COVID). Acesta include programul de vaccinare COVAX, precum şi programele pentru teste COVID-19 şi medicamente.

COVAX a livrat peste 425 de milioane de doze de vaccin în 144 de ţări. Programul a investit în cercetarea vaccinurilor prin intermediul depozitelor din ţările bogate şi, în schimb, toate ţările au avut posibilitatea să facă comenzi prin COVAX.

Majoritatea ţărilor bogate şi-au asigurat mare parte din necesarul de vaccinuri prin contracte separate cu producătorii. Prin urmare, nu există suficient vaccin disponibil pentru COVAX, a criticat OMS.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. Cum sa nu?!

    nici macar nu se mai feresc , jaf pe fata ! ar trebui macar sa faca toti zeama de asta , macar sa nu se imbogateasca cativa smecheri abonati la prostia oamenilor .

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb