OMS: "Unele ţări europene ridică restricţiile COVID prea «brutal»"

G.D
Miscellanea / 23 martie 2022

"Unele ţări europene ridică restricţiile COVID prea «brutal»"

Autorităţile din mai multe ţări europene au ridicat restricţiile privind coronavirusul prea "brutal", a avertizat Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS), deoarece asistă la o creştere a cazurilor "probabile" cauzate de o tulpină COVID-19 mai transmisibilă, conform ALJAZEERA.

Vorbind ieri la o conferinţă de presă în Moldova, directorul OMS Europa, Hans Kluge, s-a declarat "optimist, dar vigilent" cu privire la dezvoltarea pandemiei în Europa, menţionând creşterea cazurilor în 18 din 53 de state din regiune.

"Ţările în care observăm o creştere specială sunt Regatul Unit, Irlanda, Grecia, Cipru, Franţa, Italia şi Germania", a spus Kluge. "Acele ţări ridică brutal restricţiile de la prea mult la prea puţine", a adăugat el.

Potrivit bazei de date a OMS, numărul de noi cazuri de COVID-19 în Europa a scăzut brusc după un vârf la sfârşitul lunii ianuarie, dar a crescut din nou de la începutul lunii martie. În ultimele şapte zile, în regiunea europeană a OMS au fost raportate peste 5,1 milioane de cazuri noi şi 12.496 de decese.

În Franţa, infectările au crescut cu mai mult de o treime în săptămâna de când guvernul a pus capăt multor restricţiilor COVID lunea trecută.

În timp ce în Germania, în ciuda unui nou record zilnic de aproape 300.000 de infectări de vineri, guvernul a eliminat în weekend restricţiile. Majoritatea statelor germane au menţinut însă restricţii.

În Italia, guvernul a anunţat joi că va elimina treptat aproape toate restricţiile până la 1 mai, în ciuda creşterii numărului de cazuri. Şi în Regatul Unit, unde una din 20 de persoane sunt infectate în prezent, guvernul a eliminat vineri ultima dintre restricţiile de călătorie internaţionale.

Confruntată cu propriile cazuri în creştere, Austria a anunţat în weekend că va reintroduce reguli care impugn purtarea măştii FFP2 - la doar câteva săptămâni după ridicarea măsurii.

Kluge şi alţi epidemiologi au remarcat că numărul în creştere a cazurilor s-a datorat parţial răspândirii variantei foarte contagioase BA.2 a tulpinei Omicron, care a devenit dominantă în multe ţări. Nu pare să provoace boli mai severe în comparaţie cu alte tulpini.

Numit uneori "stealth Omicron" (Omicronul ascuns- n.r.) deoarece este mai dificil de detectat, BA.2 este estimat a fi cu aproximativ 30% mai contagios decât predecesorul său BA.1.

Lawrence Young, virolog la Universitatea din Warwick din Regatul Unit, a spus că numărul de cazuri în creştere în Europa se datorează unei combinaţii - "o furtună perfectă" - a trei factori: ridicarea restricţiilor, scăderea imunităţii după vaccinare şi sub- varianta BA.2.

"Eliminarea restricţiilor a alimentat răspândirea BA.2 şi ar putea duce, de asemenea, la generarea altor variante", a declarat el agenţiei de presă AFP.

Opinia Cititorului ( 4 )

  1. Deja intra in categoria superstitiilor restrictiile astea . Nu au nici un efect , tot asa cresc si scad cazurile, se vede cand compari tarile care mai au restrictii cu cele care le-au eliminat complet. Poate si din simplul motiv ca oricum nu erau respectate de multi, peste tot. Asa ca de ce sa te mai incurci cu ele?

    1. Au efect. Dezinformarile sunt pline de superstitii.

    Hai mars OMS. OMS ar trebui desfiintat.

    1. Periculosi astia, inca gandesc.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb