OMUL SMINTEŞTE LOCUL Tudose, profesorul care îşi ironizează elevii, dar nu-i lasă repetenţi

DAN NICOLAIE
Ziarul BURSA #Politică / 9 octombrie 2017

Tudose, profesorul care îşi ironizează elevii, dar nu-i lasă repetenţi

Premierul Mihai Tudose s-a remarcat rapid în ochii opiniei publice prin modul cum îi pune la punct, ironizează sau le închide gura miniştrilor din subordinea sa în şedinţele de Guvern. Cel puţin în partea filmată, care ajunge la public. Cum se comportă în spatele uşilor închise putem specula, dar nu este cazul. Aceeaşi opinie publică a constatat însă că premierul este exact ca profesorul care îşi ceartă elevii în faţa clasei, dar oricât de mult ar greşi şi oricât de puţine cunoştinţe ar avea aceştia, nu îi lasă corigenţi sau repetenţi.

Situaţia devine ridicolă şi are efect de bumerang, nu poţi să-l cerţi săptămânal pe un ministru pentru greşelile făcute şi pentru incompetenţă, dar să-l menţii în funcţie, faci asta în două situaţii, fie vrei să-ţi baţi joc de guvernare, fie nu ai nicio putere de decizie în ceea ce îi priveşte pe subalternii tăi. Este de notorietate faptul că partidul deţine "catalogul clasei de la Palatul Victoria" (de fapt Liviu Dragnea) şi tocmai de aceea atitudinea lui Mihai Tudose este de neînţeles.

Ministrul Educaţiei, Liviu Pop a fost certat, contrat, în şedinţe, dar şi în direct la TV de către premier, dar în final acesta şi-a văzut de treabă, inclusiv în ceea ce priveşte manualul de sport, iar premierul a rămas cu vorbele.

Ministrul Petre Daea a fost ironizat, mai gros sau mai subţire, de Mihai Tudose, în special pe teme legate de ovine, dar specialistul în agricultură îşi continuă netulburat expunerile dezlânate despre natură, frumuseţe şi oi.

Mihai Tudose l-a atacat dur, în repetate rânduri, pe ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, ajungând chiar să-i spună: "Nu mai am pic de încredere în ce-mi spuneţi!". Ei bine, chiar deposedat de încredere, Cuc a condus ministerul şi a colaborat, bine mersi, cu premierul.

Ministrul Sănătăţii, Florian Bodog, a simţit pe pielea lui cum este să fii certat în şedinţa de Guvern de prim-ministru. Reproşuri, ton ridicat, ultimatumuri şi...cam atât, Bodog e ministru, sistemul medical e la fel de bolnav şi, probabil, Mihai Tudose, la fel de revoltat.

Nici ministrul Finanţelor, Ionuţ Mişa nu a scăpat de ironiile şefului său direct, dar de fiecare dată aşa zisele declaraţii pripite sau neadevărate ale finanţistului s-au confirmat.

Cum Mihai Tudose are mai puţine probleme cu conducerea partidului decât a avut Sorin Grindeanu, deci va rezista mai mult la Palatul Victoria, nu ar strica să devină mai prietenos cu oamenii aflaţi, teoretic, în subordinea sa, pentru ca situaţia să nu devină mai ridicolă decât este în acest moment.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb