OMV Petrom anunţă două majorări de capital

Alina Toma Vereha
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 29 martie 2010

Compania OMV Petrom îşi propune majorarea capitalului social, în două etape, decizia acţionarilor fiind programată pentru data de 29 aprilie, potrivit convocatorului publicat de societate, la sfârşitul săptămânii trecute.

Prima majorare de capital ar urma să fie realizată prin încorporarea valorii unor terenuri pentru care statul a obţinut titlul de proprietate, până la un nivel de 200 de milioane de lei, şi urmează să fie realizată până la data de 28 iulie 2010. Acţionarii OMV Petrom vor decide şi delegarea către directoratul companiei a competenţelor pentru o altă majorare de capital, mult mai consistentă.

Delegarea urmează să se întindă pe o perioadă de un an, timp în care capitalul social să crească cu 600 de milioane de euro.

Compania OMV Petrom a anunţat, în urmă cu o lună, că are nevoie de o majorare de capital de circa un miliard de euro, pentru care a demarat negocierile cu statul român şi alţi acţionari minoritari.

Majorarea de capital este necesară pentru ca OMV Petrom să poată derula investiţii anuale de 1,5 miliarde euro până în 2015. Ca să-şi poată menţine participaţia în companie, Ministerul Economiei, Fondul Proprietatea şi alţi acţionari minoritari ar trebui să participe cu fonduri consistente.

Surse guvernamentale susţin că, în urma discuţiilor, Ministerul Economiei a acceptat să participe la majorarea de capital cu aproape 100 de milioane de euro, în contul participaţiei statului în valoare de 20,6%, plus anumite imobile pentru care a obţinut între timp dreptul de proprietate. Compania austriacă OMV deţine 51,01%, iar ceilalţi acţionari sunt Fondul Proprietatea cu 20,1% şi alţi acţionari cu 8,24%. Banii sunt necesari în principal diviziei de Explorare şi Producţie a companiei, pentru redezvoltarea câmpurilor existente, modernizarea instalaţiilor şi descoperirea de noi zăcăminte, mai susţin sursele citate.

Citeste: OMV Petrom a investit 11,7 miliarde lei în explorare şi producţie

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb