OMV Petrom semnează o nouă achiziţie de proiecte fotovoltaice în România

T.B.
Companii / 7 iunie

OMV Petrom semnează o nouă achiziţie de proiecte fotovoltaice în România

OMV Petrom, producătorul integrat de energie din sud-estul Europei, îşi consolidează parteneriatul cu Renovatio prin achiziţia unui pachet de 50% din trei proiecte fotovoltaice care cumulează 130 MW, se arată într-un comunicat al OMVV Petrom, remis redacţiei.

Christina Verchere, CEO OMV Petrom a declarat potrivit sursei: "Proiectele pentru reducerea amprentei de carbon, a noastră si a clienţilor noştri, sunt o componentă centrală a strategiei noastre. Circa o treime din investiţiile de 11 miliarde de euro până în 2030 vor fi alocate proiectelor cu conţinut redus şi zero de carbon."

Aceasta tranzacţie vine in completarea celei anunţate la începutul acestui an pentru achiziţia unui pachet de 50% din acţiunile Electrocentrale Borzeşti, care deţine proiecte din surse regenerabile cu o capacitate de aproximativ 1 GW, conform sursei.

Finalizarea tranzacţiilor este prognozată să aibă loc în a doua parte a anului 2024, după îndeplinirea anumitor condiţii. Părţile au decis să nu facă publică valoarea achiziţiei. Aceste noi proiecte au deja asigurat accesul la reţeaua naţională de transport a energiei electrice, informează compania.

Franck Neel, membru al Directoratului OMV Petrom, responsabil pentru Gaze şi Electricitate, conform sursei: "Ne bucurăm să avem alături Renovatio, care are o expertiză extinsă în proiecte de energie regenerabilă. Parteneriatele sunt foarte importante pentru accelerarea tranziţiei energetice: combinând punctele noastre forte, creăm un impact mai mare per total şi contribuim la schimbarea către un mediu mai curat."

Aurel Arion CEO Renovatio a transmis potrivit comunicatului: "Suntem încântaţi să extindem parteneriatul nostru cu OMV Petrom, ţintind împreună către tranziţia energetică şi către o economie sustenabilă bazată pe inovaţie şi tehnologii prietenoase cu mediul. Energia verde pe care o vom produce în cadrul proiectelor din portofoliul nostru comun este un pas esenţial în direcţia unui viitor aliniat cu obiectivele de mediu globale."

Proiectele vor fi dezvoltate, construite şi operate în parteneriat cu Renovatio. Astfel, cei doi parteneri vor deţine o capacitate comună totală instalată de peste 1,1 GW până in 2030, se mai arată în comunicat.

Opinia Cititorului ( 6 )

  1. SNP to the Moon

    1. taxa la nivel de ue estimata la 9 miliarder de euro o sa ii traga in jos

      nu. Au rezerva de crestere.

    Frank Neel ... austriacul care se ocupa de gaze. Cel care a micsorat investitiile in dezvoltarea zacamintelor On Shore...

    Cel care este ....aproape de Neptun Deep.... daca se va face , dupa ce vpm ceda tot OMV ...

    1. Snp este deja dincolo nu de moon. De calea lactee are o evaloare peste exxon prin prisma profitului.asteptam sa depaseasca Aramco.pentru ca romanilor le lipseste masura!

      Snp este scump si la 0.6 lei.foarte scump. O sa vedeti de anul viitor

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb