One United Properties a înregistrat vânzări rezidenţiale de 57,1 milioane de euro în primul trimestru al anului 2024

T.B.
Piaţa de Capital / 22 aprilie

One United Properties a înregistrat vânzări rezidenţiale de 57,1 milioane de euro în primul trimestru al anului 2024

One United Properties (BVB: ONE), principalul investitor şi dezvoltator imobiliar de proiecte sustenabile rezidenţiale, de birouri şi mixte de ultimă generaţie din România, raportează vânzări şi pre-vânzări rezidenţiale în valoare de 57,1 milioane de euro în primul trimestru al anului 2024, în uşoară scădere cu 10% în comparaţie cu rezultatul din T1 2023, se arată într-un comunicat al companiei, remis redacţiei. În T1 2024, au fost vândute şi pre-vândute 92 de apartamente cu o suprafaţă totală de 10.618 mp, 228 de locuri de parcare şi alte tipuri de unităţi. Evoluţia vânzărilor evidenţiază o creştere de 27% a preţului de vânzare pe mp, datorată faptului că majoritatea dezvoltărilor au ajuns în stadii avansate de construcţie, acest lucru fiind reflectat în aprecierea marjei, în concordanţă cu strategia de vânzări a companiei, potrivit sursei.

Conform datelor companiei, "Am început anul 2024 cu perspective pozitive, înregistrând vânzări importante în primele trei luni ale anului, care au depăşit obiectivele noastre pentru trimestru. Această realizare este una semnificativă având în vedere alegerea noastră strategică de a amâna lansarea vânzărilor la dezvoltări noi precum One Cotroceni Towers sau faza a doua a One Lake District, unde ne aşteptăm la o cerere crescută. În schimb, ne-am concentrat eforturile pe îmbunătăţirea vânzărilor în dezvoltările aflate într-un stadiu avansat de construcţie, unde am observat o creştere semnificativă a marjelor datorită majorării preţurilor de vânzare, în deplină conformitate cu strategia noastră de preţuri. Până la data de 31 martie, aproape trei sferturi din unităţile din dezvoltările noastre aflate în prezent în construcţie au fost vândute. Acest succes subliniază eficacitatea modelului nostru de afaceri conservator, care pune accent pe impulsionarea vânzărilor încă din perioada de construcţie", a declarat Victor Căpitanu, co-CEO One United Properties.

La data de 31 martie 2024, 73% din apartamentele disponibile în curs de dezvoltare şi livrate au fost vândute. Sumele datorate în baza contractelor încheiate cu clienţii până la data de 31 martie 2024 se ridică la 310 milioane de euro în numerar suplimentar până în 2025 (148 de milioane de euro în 2024 şi 162 de milioane de euro în 2025). În primul trimestru al anului 2024, a fost încasată suma de 44 de milioane de euro, transmite sursa.

Divizia comercială a One United Properties a continuat să se extindă, chiria nominală a portofoliului de închirieri ajungând în T1 2024 la 7 milioane de euro, o creştere de 25% în comparaţie cu T1 2023, ceea ce reflectă activitatea susţinută de închiriere din 2023, în special în contextul mutării clienţilor în birourile de la One Cotroceni Park Faza 1 şi Faza 2, închiriate în proporţie de 88% şi, respectiv, 75%, la data de 31 martie 2024, informează compania.

Potrivit comunicatului, "Cererea tot mai mare pentru locuinţe de calitate în Bucureşti, determinată de schimbările din dinamica urbană, cum ar fi creşterea gospodăriilor cu două venituri şi un interes pronunţat pentru accesul rapid la facilităţile urbane, subliniază performanţa noastră solidă în primul trimestru al anului 2024 în segmentul rezidenţial. În paralel, divizia noastră comercială se consolidează, aşa cum arată creşterea anuală a chiriei nominale, susţinută de activitatea noastră puternică de închiriere de anul trecut. Aceste rezultate nu doar reflectă capacitatea noastră de a ne adapta la tendinţele pieţei, ci evidenţiază şi angajamentul nostru de a contribui la modelarea viitorului vieţii urbane şi al proprietăţilor comerciale din Bucureşti. Rezultatele din primul trimestru al anului setează premise excelente pentru activitatea noastră de vânzări şi închirieri în 2024, în conformitate cu strategia noastră recent lansată, ONE 2030", a declarat Andrei Diaconescu, co-CEO One United Properties.

La începutul lunii aprilie 2024, One United Properties a anunţat ONE 2030, o strategie transformatoare pentru a remodela piaţa imobiliară din Bucureşti şi a prezenta oraşul drept o piaţă atrăgătoare pentru investitorii internaţionali. Planul ONE 2030 vizează dublarea operaţiunilor rezidenţiale ale One United Properties, continuarea extinderii operaţiunilor comerciale ale grupului şi o divizie solidă în domeniul ospitalităţii, cu aducerea în Bucureşti a unor branduri de hoteluri lifestyle recunoscute la nivel global, se mai arată în comunicat.

La data de 31 martie 2024, One United Properties avea în proprietate sau a încheiat pre-SPA pentru 273.500 mp de terenuri pentru dezvoltarea ulterioară, cu drepturi de construire supraterane brute (GBA) de peste 880.100 mp. Toate aceste parcele sunt în prezent în faza de planificare. Pe acestea, grupul estimează construirea a peste 6.000 de apartamente, spaţii comerciale aferente comunităţilor şi 163.500 mp de clădiri comerciale pentru închiriere, precizează sursa.

Opinia Cititorului ( 8 )

  1. Deci 57 de milioane pentru 92 de apartamente si 228 de locuri de parcare > un loc de parcare este cam 20 K ( tva inclus ), rezulta cam 4,5 milioane pentru 228 de parcari > raman 52,5 milioane pentru 92 de apartamente > in medie 570 K per apartament > absolut socant > un numar infim de oameni intretin aceasta bula > sper ca aceste venituri ale celor care achizitioneaza la aceste preturi sunt curati/fiscalizati….

    1. ca blocurile lor sunt pline? doar pentru ca spun ei ca e ultimul ap disponibil?

      poate la viena

    inca 29 milioane actiuni pentru cei doi corifei

    dupa alte 45 acum nici jumatate de an,vandute imediat 

    astia iau mai mult in lei decat toate dividendele alocate(din care oricum tot ei iau jumate)

    nu prea-mi dau seama care ar fi motivul cumpararii la asemenea emitent,cresterea actiunii se vede ca e exclusa 

    1. nu trebuie sa existe nici un motiv, va creste sau va scadea dupa cum vrea brokerul care o tine, sau tu mai crezi in povesti cu zane cum ca bursa nu e complet manipulata?

      Ce sa cumpere bietele fonduri de pensii? Maine poimaine ies decreteii la pensie si atunci sa vezi lichidare de pozitii

      mai e pana atunci, brokeretele nu se gandeste atat de departe....el daca a gasit agarici care sa cumpere o da in jos, daca agaricii au vandut o creste...ca doar are muschi, poate, are cash si actiuni, poate manipula cum vrea dar absolut cum vrea la BVB...ca nu e nici un jucator (fd de pensii nu au nici o activitate care sa influenteze pe timp scurt bursa). Si mai ales ...aici e punctul lui forte..are un ASF care se face ca nu stie si il lasa sa manipuleze cum vrea actiunea...

      Avem brokereti tari...care daca ar fi pe pietele mari nu ar rezista nici 1 an. 

    Cand vad blocurile turn si sutele de apartamente declarate proiectate si mai apoi vandute ....ma gandesc ca atata amar de clienti sunt pentru GETTOuri de LUX!!!

    Degeaba stai la etajul 20, si ai ceva verdeata (ca sa te prosteasca sa cumperi) cand cobori...iesi la bulevard pe o singura...maxim 2 stradute inghesuite si cu ambuteiaje! 

    in plus....cam arunci cu chifteaua de la o fereastra la alta! 

    Atata aberatii fara nici un design fara nici o logica

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
fngcimm.ro
danescu.ro
raobooks.com
boromir.ro
Mozart
Schlumberger
chocoland.ro
arsc.ro
domeniileostrov.ro
leonidas-universitate.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

20 Dec. 2024
Euro (EUR)Euro4.9764
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7908
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3538
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9910
Gram de aur (XAU)Gram de aur401.4137

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

erfi.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
petreceriperfecte.ro
novaplus.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb