ONHCR: 36.000 de copii sirieni sunt apatrizi în Liban

Marius Constantin
Internaţional / 11 mai 2015

Agenţia pentru refugiaţi a Organizaţiei Naţiunilor Unite (UNHCR) a declarat că mai mult de 36.000 de nou-născuţi sirieni sunt apatrizi în Liban, fără nici un document, menţionează Al Jazeera.

Dana Sleiman, purtător de cuvânt al UNHCR în Liban, a declarat că fără o cetăţenie, minorii nu pot beneficia de drepturile fundamentale ale omului. Ea a spus că acest lucru ar putea include refuzul accesului la serviciile publice, cum ar fi educaţia şi asistenţa medicală; lipsa de protecţie împotriva muncii copiilor, căsătoria timpurie, adopţie ilegală sau exploatarea sexuală şi imposibilitatea de a călători ori de a se căsători.

"Din diverse motive, părinţii copiilor nou-născuţi nu pot avea toate documentele de stare civilă solicitate, cum ar fi documente de identitate şi certificate de căsătorie. Un act de identitate sau un paşaport valabil sunt necesare pentru obţinerea unui certificat de naştere", a spus Sleiman, citată de Al Jazeera.

Mulţi refugiaţi şi-au pierdut documentele după ce au fugit de războiul din Siria ori documentele le-au expirat şi le este dificil să le înlocuiască.

De asemenea, purtătorul de cuvânt al ONHCR în Liban a menţionat că migranţii întâmpină dificultăţi pentru a obţine rezidenţa legală pe teritoriul libanez, deoarece trebuie să plătească 200 de dolari pentru fiecare membru al familiei, care a depăşit vârsta de 15 ani.

Hadi Haddad, de la Ministerul Afacerilor Sociale din Liban, a declarat pentru Al Jazeera că înregistrarea nou-născuţilor sirieni reprezintă o prioritate.

ONU consideră că aproximativ 1,2 milioane de refugiaţi sirieni au ajuns în Liban. În anul 2012 erau 50.000 de sirieni refugiaţi în toată lumea, iar în prezent cifra a ajuns la 3,8 milioane, adaugă Al Jazeera.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb