ONU: 41 de milioane de oameni din toată lumea se află în pragul foametei

G.B
Internaţional / 22 iunie 2021

41 de milioane de oameni din toată lumea se află în pragul foametei

În jur de 41 de milioane de oameni din toată lumea se află în faţa unui risc iminent de foamete, conform agenţiei Programul Alimentar Global, parte a Organizaţiei Naţiunilor Unite, care avertizează, astăzi, că preţurile în creştere ale alimentelor de bază pun presiuni adiţionale pe securitatea alimentară la nivel mondial, relatează Reuters, citată de Digi24.

O altă jumătate de milion de oameni deja se confruntă cu condiţii asemănătoare foametei, a spus directorul Programului Alimentar Global, o agenţie din cadrul ONU.

"Avem deja patru ţări care se confruntă cu o situaţie similară foametei. Între timp, alţi 41 de milioane de oameni sunt în pragul foametei", a spus David Beasley.

Agenţia, care se finanţează exclusiv din donaţii, spune că trebuie să strângă aproximativ 6 miliarde de dolari imediat pentru a-i putea ajuta pe cei aflaţi la risc.

După ce a scăzut vreme de mai multe decenii, nivelul foametei la nivel global a început să crească din nou, începând din 2016, alimentată de conflicte şi de criza climatică.

În 2019, 27 de milioane de oameni erau la un pas de foamete conform agenţiei, dar din 2020 şi din cauza pandemiei de Covid-19, situaţia s-a degradat semnificativ.

Preţul alimentelor la nivel global a crescut în luna mai şi a ajuns la cel mai crescut nivel al său din ultimul deceniul, se arată în datele ONU. Preţul alimentelor precum cereale, brânzeturi, carne şi zahăr au crescut, cumulat cu 40% faţă de anul trecut.

Deprecierea monedelor în ţări precum Liban, Nigeria, Sudan, Venezuela sau Zimbabwe accentuează aceste presiuni şi fac ca preţurile să continuă să crească.

Ţările care se confruntă cu condiţii similare foametei, în acest an, sunt Etiopia, Madagascar, Sudanul de Sud şi Yemen, dar şi regiuni din Nigeria sau Burkina Faso.

Conform ONU, în jur de 9% din populaţia planetei, echivalentul a 690 de milioane de oameni, se culcă, în fiecare noapte, flămânzi.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Asta arată cât de nenorocit e Guvernu mondial care vrea sa sclavizeze planeta.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb