ONU are o problemă majoră cu ...hărţuirea angajaţilor

O.D.
Ziarul BURSA #Internaţional / 17 ianuarie 2019

ONU are o problemă majoră cu ...hărţuirea angajaţilor

Probleme de organizare internă apar până şi la cele mai onorabile instituţii. O treime dintre persoanele angajate la ONU au fost victimele hărţuirii sexuale în ultimii doi ani, conform unui raport al organizaţiei. Indiferent de explicaţii, datele sunt absolut îngrijorătoare, mai ales că vin din interiorul unei organizaţii care ar trebui să reprezinte un reper.

Sondajul online, efectuat de Deloitte în noiembrie, a fost completat de 30,364 de persoane de la ONU şi agenţiile sale - 17% dintre cei eligibili.

Într-o scrisoare transmisă staff-ului, secretarul general Antonio Guterres a vorbit despre această situaţie: "Raportul ne spune două lucruri: în primul rând, că mai avem mult de muncit până putem discuta deschis despre hărţuirea sexuală şi în al doilea rând că există un sentiment de neîncredere, o percepţie privind o lipsă de acţiune şi sentimentul că cei responsabili nu sunt traşi la răspundere". Conform raportului, 21,7% dintre respondenţi au afirmat că au fost subiectul unor poveşti sexuale sau glume ofensatoare, 14,2% au primit remarci ofensatoare privind aspectul lor fizic sau activităţile sexuale iar 13% au fost victimele unor tentative de a-i convinge să intre în discuţii privind subiecte sexuale, informează news.ro. Dintre respondenţi, 10,9% au fost subiectul unor gesturi sau folosirea unui limbaj corporal de o natură sexuală, care i-a ofensat, iar 10,1% au fost atinşi în moduri care i-au făcut să se simtă inconfortabil. Peste jumătate dintre cei care au trecut prin hărţuire sexuală au declarat că s-a întâmplat la birou iar 17% au precizat că s-a întâmplat la un eveniment social, în legătură cu activităţile de la locul de muncă. Guterres a declarat că raportul conţine unele statis­tici şi dovezi "care arată ce este nevoie să se schimbe pentru a face un loc de muncă liber de hărţuire sexuală pentru toată lumea, ca o organizaţie bazată pe egalitate, demnitate şi drepturile omului, trebuie să fim un exemplu şi să setăm standardul".

Doi din trei hărţuitori au fost bărbaţi. Doar o persoană din trei au afirmat că au luat măsuri după ce au fost victimele hărţuirii sexuale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb