ONU: Vaccinarea nu ar trebui să fie obligatorie pentru zborurile internaţionale

J.P.
Internaţional / 13 martie 2021

Vaccinarea nu ar trebui să fie obligatorie pentru zborurile internaţionale

Vaccinarea împotriva Covid-19 nu ar trebui să fie necesară pentru zborurile internaţionale, a declarat, vineri, agenţia pentru aviaţie civilă a ONU, în contextul recomandărilor actualizate pentru transportul aerian în pandemie, potrivit AFP, citat de Digi24.

Consiliul Organizaţiei Aviaţiei Civile Internaţionale (OACI) a emis şase noi recomandări şi a modificat alte două, pentru a "restaura încrederea publicului în cursele aeriene şi a convinge pasagerii să zboare din nou".

"După ce traficul aerian a scăzut cu 70%, transportul aerian internaţional poate vedea acum lumina de la capătul tunelului, parţial datorită noilor recomandări", spune preşedintele Organizaţiei, Salvatore Sciacchitano.

"Consiliul", spune el, "a luat în considerare şi ultima poziţie a OMS, care spune că zborul internaţional nu ar trebui condiţionat de o dovadă a vaccinării împotriva Covid-19".

Atât virusul cât şi restricţiile severe de călătorie impuse pentru a lupta împotriva răspândirii a ţinut la sol multe aeronave comerciale în ultimul an.

Însă desfăşurarea graduală a campaniilor de vaccinare a dat speranţe pentru întoarcerea la normalitate.

La începutul acestei luni, China a lansat un sistem de paşapoarte de vaccinare - sau certificate de vaccinare - pentru a reporni călătoriile aeriene.

A fost declarat primul paşaport din lume pentru vaccinare - o schemă similară este în discuţii în SUA şi UE - însă nu este obligatoriu.

"La această vreme, precum arată şi dovezile că persoanele vaccinate nu transmit virusul Sars-CoV-2 sau prezintă un risc redus de transmitere a virusului, statele membre ar putea excepta astfel de indivizi de la testare şi/sau măsurile de carantinare, în concordanţă cu standardul de risc acceptat de un stat şi a situaţiei Covid-19", a mai spus Consiliul.

Însă a adăugat că "vaccinarea nu ar trebui să fie o cerinţă pentru călătoriile internaţionale".

OACI a mai cerut ca personalul aeronautic să fie vaccinat cât de curând posibil şi iar restricţiile asupra operaţiunilor de transport aerien de marfă să fie ridicate temporar, pentru a facilita transportul bunurilor esenţiale, proviziilor şi a vaccinurilor anti Covid-19.

Consiliul va avea o întâlnire la nivel înalt în octombrie pentru a convinge statele să se angajeze în redresarea şi recuperarea transportului aerian internaţional.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb