ONV LAW a asistat proiecte de investiţii în România în valoare de 900 mil. EUR în 2023

A.F.
Companii / 18 ianuarie

Radu Nemeş, Managing Partner ONV LAW

Radu Nemeş, Managing Partner ONV LAW

În 2023, casa de avocatură ONV LAW, una dintre cele mai dinamice companii independente de pe piaţa locală, a asistat legal un volum de proiecte de investiţii în valoare totală de aproape 900 mil. EUR, conform unui comunicat remis redacţiei.

Conform comunicatului, astfel, în domeniul achiziţiilor publice, valoarea totală a proiectelor asistate s-a ridicat la 850 milioane de euro. Cele mai multe contracte publice au vizat dezvoltarea infrastructurii naţionale, cum ar fi: construcţia de noi terminale la aeroporturile din România; construcţia unei noi porţiuni din tronsonul autostrăzii Ploieşti-Buzău, proiectare şi lucrări pentru construcţia unui spital în România, modernizare sisteme de iluminat public etc.

"Deşi anul 2024 va fi unul cu multe provocări, precum creşterea taxelor, reforma fiscală, inflaţia în continuare destul de ridicată, totuşi România reprezintă în continuare o zonă atractivă pentru investiţii. Autorităţile şi instituţiile au la dispoziţie programele europene de finanţare, care, dacă sunt valorificate la maxim, vor putea susţine trend-ul ascendent al investiţiilor publice. Nu în ultimul rând, 2024 este un an electoral cu mize majore şi credem că se vor debloca şi alte investiţii publice, în acest context", declară Radu Nemeş, Managing Partner ONV LAW.

Efervescenţa proiectelor de investiţii publice este completată de dinamica pozitivă a proiectelor de investiţii străine, pe segmentul M&A (mergers and acquisitions) avocaţii ONV LAW asistând un volum de tranzacţii de 40 de milioane de euro.

România este considerată în continuare o destinaţie strategică de către majoritatea investitorilor străini care îşi dezvoltă sau îşi extind afacerile în Europa Centrală şi de Est (CEE). Cei mai activi investitori străini provin din ţări precum: Olanda, Germania, Austria, Cipru, Franţa şi Italia, potrivit celor mai recente date ale Oficiului Naţional pentru Registrul Comerţului.

În portofoliul ONV LAW, 35% dintre clienţii asistaţi sunt investitori străini, majoritatea provenind din Belgia, Bulgaria, Cehia, Franţa, Germania şi SUA.

Cele mai atractive domenii pentru investiţii în perioada următoare sunt sectorul financiar-bancar, infrastructura şi construcţiile sau domeniul energetic.

"În 2023, într-un context de piaţă care a continuat tendinţa mediului atipic din ultimii ani, am remarcat o efervescenţă pe piaţa de M&A, fiind implicaţi în diferite tranzacţii în calitate de consultanţi. Am asistat de exemplu achiziţia fabricii Alufix din Braşov de către compania ucraineană Biosphere Corporation sau o companie străină din domeniul ingineriei electronice pentru achiziţionarea unei companii locale. În continuare, observăm un apetit ridicat al investitorilor internaţionali pentru România, dar şi dezvoltarea unor fonduri naţionale importante de investiţii, care vor contribui la dezvoltarea de noi oportunităţi în ţara noastră", declară reprezentantul ONV LAW.

La nivelul anului trecut, casa de avocatură a înregistrat o creştere cu 15% a portofoliului de clienţi faţă de anul precedent, ajungând la 300 de clienţi şi o cifră de afaceri de peste 1,5 milioane euro.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb