OPEC: Cererea scăzută de ţiţei va persista

Ziarul BURSA #Companii / 11 august 2016

OPEC: Cererea scăzută de ţiţei va persista

Cererea scăzută de ţiţei, care a dus la un declin semnificativ al preţurilor, ar putea persista deoarece stocurile de petrol rămân la un nivel ridicat, se arată în raportul lunar al Organizaţiei Statelor Exportatoare de Petrol (OPEC), publicat ieri, transmite Bloomberg.

Există temeri că rafinăriile din SUA şi Europa şi-ar putea reduce ratele de procesare deoarece profiturile sunt în scădere, în urma perioadei prelungite de declin al preţurilor, avertizează OPEC, conform Agerpres.

La bursa ICE Futures din Londra, cotaţia barilului de petrol Brent cu livrare în luna octombrie a scăzut ieri dimineaţă la 44,30 dolari, sub nivelul de aproape 53 de dolari înregistrat în iunie.

Marjele de rafinare s-au înrăutăţit în timpul lunii iunie, din cauza stocurilor semnificative, afectate de cererea redusă, se arată în raportul OPEC.

Totuşi, instituţia apreciază că o reechilibrare a pieţelor globale ar putea avea loc spre sfârşitul acestui an. În iulie, producţia statelor membre OPEC a crescut cu 46.400 barili pe zi, la 33,106 milioane de barili pe zi. În datele OPEC este inclus acum şi Gabonul, care a devenit, de la 1 iulie, al 14-lea stat membru al cartelului.

Producţia de ţiţei a Arabiei Saudite, cel mai mare membru al OPEC, a fost stabilă în iulie, la 10,477 milioane de barili pe zi.

O reuniune informală a statelor membre OPEC ar urma să aibă loc în 26-28 septembrie, în Algeria, unde se va desfăşura Forumul Internaţional Energetic, care grupează producătorii şi consumatorii. Unii oficiali OPEC au declarat că la reuniunea din Algeria ar putea fi discutată o îngheţare globală a producţiei de ţiţei, dacă preţul va mai scădea.

Iranul, stat membru al OPEC, se opune îngheţării producţiei deoarece vrea să-şi majoreze producţia la nivelul înregistrat înainte de impunerea sancţiunilor occidentale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
fngcimm.ro
danescu.ro
raobooks.com
boromir.ro
Mozart
Schlumberger
chocoland.ro
arsc.ro
domeniileostrov.ro
leonidas-universitate.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

20 Dec. 2024
Euro (EUR)Euro4.9764
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7908
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3538
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9910
Gram de aur (XAU)Gram de aur401.4137

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

erfi.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
petreceriperfecte.ro
novaplus.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb