"Opera Software" a lansat prima versiune test a noului său browser

F.A.
Ziarul BURSA #Companii #IT / 4 iunie 2009

Compania norvegiană "Opera Software" a lansat prima versiune test a noului său browser de Internet, Opera 10, care promite viteze mai mari de descărcare, un nou design şi noi funcţiuni, informează Reuters.

Opera este al treilea producător mondial de browser de Internet, după Microsoft şi Mozilla Foundation. Competiţia pe această piaţă s-a intensificat după ce Google şi-a lansat propriul browser de Internet, Chrome, în 2008.

"Browserul tău de Internet este cel mai important program software pe care îl utilizezi", a declarat directorul general de la Opera, Jon von Tetzchner. "Noi credem că Opera 10 va redefini modul în care te poţi bucura de Internet", a adăugat Jon von Tetzchner.

Opera susţine că noul său browser este cu 40 la sută mai rapid decât precedenta versiune. De obicei companiile lansează mai multe versiuni test succesive, astfel încât varianta finală să poată încorpora sugestiile venite de la utilizatori. Microsoft şi-a lansat cel mai nou browser de Internet, IE8 , la finele lunii martie 2008 după un an de testare în sistem beta.

Potrivit firmei de consultanţă StatCounter, browserul Internet Explorer produs de Microsoft este utilizat de aproximativ 60 la sută din traficul global pe Internet, urmat de browserul Firefox al celor de la Mozilla utilizat de aproximativ 30 de procente şi Opera cu doar patru procente.

Opera, Mozilla şi Google au criticat poziţia dominantă de care se bucură Microsoft, cel mai mare producător mondial de software, pe piaţa browserelor de Internet. De asemenea, Microsoft a intrat în vizorul autorităţilor antitrust americane şi europene pentru combinarea browserului său de Internet cu sistemul de operare Windows, competitorii susţinând că aceasta este făcută în încercarea de a-i înlătura de pe piaţă.

Opera are o cotă mică de piaţă pe segmentul browserelor de Internet dedicat computerelor desktop, însă browserul său mobil este utilizat de majoritatea dispozitelor mobile.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb