OPINIE: SUA ar putea fi responsabile de sabotajul Nord Stream

S.B.
Internaţional / 5 octombrie 2022

SUA ar putea fi responsabile de sabotajul Nord Stream

Statele Unite ar putea fi responsabile pentru distrugerea gazoductelor Nord Stream şi Nord Stream 2 este de părere Jeffrey Sachs, profesor de economie la Universitatea Columbia din New York, exprimându-şi această opinie public pentru Bloomberg.

"Aş putea paria că distrugerea conductei Nord Stream este rezultatul acţiunilor Statelor Unite şi, eventual, ale Poloniei", a spus el.

Declaraţia lui Sachs a atras o reacţie puternică din partea prezentatorilor, care i-au cerut economistului să ofere dovada cuvintelor sale.

"În primul rând, există dovezi radar că elicopterele militare americane cu sediul în Gdansk au zburat deasupra zonei. La începutul acestui an, Statele Unite au ameninţat că vor închide proiectul Nord Stream într-un fel sau altul. Secretarul de stat Antony Blinken a mai spus la o conferinţă de presă că acest caz deschide, de asemenea, posibilităţi mari. Este ciudat să spui asta dacă eşti îngrijorat de securitatea infrastructurii internaţionale", a adăugat Sachs.

"Ştiu că acest afirmaţii sunt împotriva agendei convenţionale şi nu poţi spune astfel de lucruri în Occident", a adăugat el.

Opinia Cititorului ( 6 )

  1. Un tăciune și-un cărbune, spune Jeffrey. spune.

    Nu-ti fie frică, Robinettul Biden pica:) 

    Vrei să faci pariu? Găsești mușterii destui, dar trebuie sa vii cu dovada. 

    Și eu care credeam că Putin e de vină:))

    1. Jeffrey ca de obicei n-are dovezi, doar isi ventileaza ceata mintii.

      Jeffrey a spus de niște zboruri ale unor elicoptere americane, plecate din Gdansk, care-au survolat zona sabotajului cu câteva zile ÎNAINTE de explozie.

      Pe lângă asta, dovada cea mai puternică poate să fie folosirea creierului, dacă există în dotare: cine are de câștigat și cine are de pierdut în urma distrugerii conductelor. De pierdut au nemții și rușii (care pierd orice leverage chiar și teoretic în a-i întoarce pe nemți după o iarnă de coșmar și colaps economic). De câștigat au americanii întrucât deculplează Europa de la gazul iefin rusesc și-l înlocuiesc cu LNG-ul lor scump! Pe lângă asta e și logica bunului simț: rușii n-aveau nevoie de distrugerea conductelor întrucât erau co-proprietari și aveau robinetul cu care puteau oricând închide livrările. Lucru pe care deja l-au făcut de câteva ori invocând tot felul de motive ridicole. 

    Pai hai sa zicem ca rusii, pai puteau sa o facă în apele lor teritoriale sau în apele internaționale dar " au făcut-o " in apele NATO. Dacă NATO vor sa ne apere și ei nu pot sa vadă ca Rusia arunca în aer conductele Stream cu ce ne apară, cum ne vor apără, mai ales ca CIA au stiut si au avertizat ca cineva vrea sa le arunce in aer adica rusii.

    Pentru ce dam miliarde pe arme, radare... 

    Pai asa rusii pun bombe în Bruxelles în Washington și nimeni nu ii vede. 

    Doar se poate sa nu fi fost rusii, și atunci cine, eu vreau răspunsul, și vreau adevărul, decat adevărul nu vrăjeli, ca dacă nu au fost rusii au fost aliații.

    Mulțumesc.  

    daca US santajeaza Europa in halul asta pentru profit e clar cine a pornit razboiul, un articol de prin 2018 arata ca nemti protestau in estul Germaniei sa nu mai treaca arme pe teritoriul lor spre estul Europei. Unde mergeau armele? La Ucrainieni? Ce faceau cu ele, vanau rusi? De ce nimeni nu a stiut ca US le trimitea arme din 2014? concluzie = toata pressa asta controlata de US pune lumea in pericol

    1. Ai dreptate,Ucraina nevinovata a fost inarmata puternic inainte de invazie,si a vandut pamantul arabil americanilor si chinezilor,iar acum,la ivestigarea exploziilor ii lasa pe rusi sa vada dupa 3 saptamani pana cand sterg a.emericanii si englezii orice urma!

      Va dau in scris concluzia!

      Rusia si a aruncat in aer conductele,deliberat au dat in atmoefera cateva sute de milioane de mc de gaz,nu au vrut sa ia bani pe el 

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb