OPINII Dincolo de adevăr

George Marinescu
Editorial / 21 ianuarie 2021

Dincolo de adevăr

Viorica Dăncilă scrie o carte. Ceea ce în mod normal ar fi o ştire banală, s-a transformat într-o bombă de presă. Pentru că Viorica scrie despre ce s-a întâmplat în PSD în perioada 2016-2020. Şi pentru că Viorica scrie.

Ţinând cont de poticnirile frecvente în limba română ale fostului premier, atunci când citea un text, mulţi s-ar întreba dacă Viorica ştie să scrie. Uite că ştie. Pentru că, deşi lectura este carenţa fostei şefe a PSD, fostei candidate la prezidenţialele din 2019, le amintesc cârcotaşilor că, atunci când se exprima liber, fără "sufleurul" Anca Alexandrescu sau fără să înveţe în prealabil un text alcătuit de acelaşi consilier, Viorica Dăncilă reuşea să transmită ceva. Şi să vorbească pe înţelesul celor mulţi.

Probabil că aşa va fi şi cu scrierea Vioricăi. Va fi o poveste în care va transmite în limbaj popular prin ce a trecut cât a fost prim-ministru şi şef al celui mai mare partid din România, precum şi experienţa alegerilor prezidenţiale. Viorica va fi victima perfectă în propria-i carte, demnă de mila ţaţelor din mahala sau ale florăreselor din piaţa Obor care îşi vor şterge pe furiş o lacrimă după ce vor citi aventurile siropoase pe care fostul premier le va insera în scrierile sale.

Din ce a răzbătut până acum în spaţiul public am remarcat că fostul premier ştie să fie şi ironic. Dacă analizăm cu atenţie vizita lui Ciolacu la domiciliul familiei Dăncilă, nu avem cum să nu observăm nota ironică a scenei privind ceaiul de fructe cu care Viorica l-a servit pe Marcel Ciolacu, ce era profund afectat ("cu lacrimi în ochi") de ce i se întâmplase fostului premier.

Din aceleaşi texte, mai reţinem că fostul premier chiar spune partea ei de adevăr. Adică mai şi minte când e nevoie.

De exemplu, doamna Dăncilă scrie: "Eu nu am dat, în calitate de prim-ministru, ordonanţe pe justiţie. Eu am crezut că justiţia nu trebuie să depindă de politic şi asta am spus-o de prima dată. Mulţi m-au acuzat că nu am dat amnistia şi graţierea. Au spus că am trădat. Însă, nu a fost niciun ministru care să-mi pună un act juridic de genul acesta în şedinţa de guvern".

Să îi amintim Vioricăi Dăncilă că OUG 90/2018 privind operaţionalizarea Secţiei de Investigare a Infracţiunilor din Justiţie a fost dată de guvernul ei? Să îi reamintim că OUG 7/2019, privind promovarea magistraţilor, care anula diferenţele de carieră dintre judecători şi procurori, a fost aprobată tot de guvernarea Dăncilă?

Poate că Viorica Dăncilă are memoria scurtă sau selectivă. Atunci partea ei de adevăr pe care vrea să o mărturisească publicului larg trebuie tratată circumspect, evaluată şi reevaluată, corelată cu acţiunile publice ale fostului premier, pentru a vedea care este adevărul în partea de adevăr a Vioricăi Dăncilă.

Aşteptăm cu nerăbdare, nu referirile multiple la Liviu Dragnea şi la modul în care a umilit-o în dese rânduri, ci dezvăluirile privind relaţia ei cu consilierul Anca Alexandrescu, cu stilistul Dana Budeanu, şi cu miniştrii care mişcau în front - gen Ana Birchall sau Eugen Orlando Teodorovici. Pentru că partea de adevăr a Vioricăi doare... Nu doar pe autorul ei, ci şi pe ceilalţi parteneri politici, precum şi pe cetăţenii care s-au întrebat cum a ajuns o asemenea persoană să fie singurul candidat al PSD la alegerile prezidenţiale din 2019.

Opinia Cititorului ( 20 )

  1. viorica invirte in kktul guvernarii psdiste de acu doi ani si voi comentati. pierdere de vreme . las-o dracu de tuta cu toti jegosii de tagma ei cu tot

    1. Nu, Viorica Dancila nu trebuie uitata. Nu trebuie sa uitam ca pardidul cel mai mare din Romania, PSD, si-a ales drept presedinte o analfabeta si ca analfabeta a fost premierul Romaniei si a condus Europa timp de sase luni, ne-a facut de ras in fata lumii cu ideea mutarii ambasadei de la Tel Aviv, la Ierusalim si cum ne-a facut penibili la Vatican. Aceasta parte de istorie romaneasca oribila nu trebuie uitata, ca sa fim constienti ca nu avem nici o limita in materie de injosire si nerusinare.

      Nu trebuie uitat cum elitele intelectuale romanesti s-au tarat slugarnic la picioarele analfabetei. 

      Tot un partid mare, cu multi ani in urma, a votat un analfabet.

      Urmarea: o jumatate de secol incheiat in frig si intuneric.

      Trebuie sa iertam, dar nu trebuie sa uitam. 

      Foarte bine tratat subiectul, corect și la obiect. Felicitări Bursa.

      Nu sunt de acord cu autorul comentariului 1, in niciun caz nu trebuie uitați sau iertați acești oameni, și nici ce au făcut dumnealor din 1990 incoace, Veo a fost doar bomboana de pe colivă.  

      E clar ,esti tânăr ! Ceausescu nu a fost " votat de un partid mare cu referire la PCR .

      Acel partid "mare" impus de Moscova avea în jur de 1000 membri ,cu doar câțiva intelectuali, era un partid muncitoresc care trebuia (!) să aibe la conducere foști muncitori!

      In ce o privește pe Dancila, nu mă aștept de la ea la nimic: va spune că a condus pentru români ea fiind depozitarul patriotismului (ca toți pesedistii) si că e cinstită ( e adevărat că n-a furat dar merita oare funcția)  

      nu este nimic de iertat , pentru ca in guvernarea dancila , au avut loc cresteri pe toata linia in sens pozitiv, si era mai bine . acum nu trebuie iertat nimic pentru ca lumea o duce rau si cei de la guvernare saboteaza tara .

      Daca Viorica a fost analfabeta ,ai vostrii cum dracu sunt,niste latrai mincinosi,hotii si prostii gramada.

      Corect. Dar Viorica este analfabeta.

      vostri si nostri se scriu cu un singur "i". intotdeauna. in alta ordine de idei, e bine ca te bagi in seama sa corectezi analfabetii. esti de apreciat c-aie

      acum am vazut ba 1.6 ce esti. in contex, "hoti si prosti gramada" e versiunea corecta. pe astea cu i-rile nu le ai deloc. esti muci

      stinge lumina cand dormi ca visesezi tampenii!

    analfabeta , neanalfabeta , a fost mai bine cu ea . acum cu , cititii de dreapta , care stau cu urechile ciulite la toate cancelariile de unde primesc ordine , se vede ce bine este , indatorare cum nu s-a mai vazut , deficit facut intentionat ca sa se spuna , ca nu sint bani pentru oameni , si jaf in sanatate mai rau ca pe vremea lui Terente .

    1. vede de la o posta ca esti la mitingul "odihnitilor" bugetari! Grija mare la virus ca il iau repede cei bolnavi...

      Esti destept ca Veorica.

      ai dreptate , am facut si eu i.p. bucuresti , tu ce ai facut ? macar ceva la spiru haret ?

    intrebare

    de ce toti analfabetii , din orice domeniu, simnt nevoia sa scrie cate o carte? 

    unii in puscarie  

    altii la putina vreme dupa ce au escaladat culmea prostiei???

    raspuns posibil: prostu nu e prost destul pana nu si fudul!! 

    1. ..... si pana nu consuma hartie si prostie!.

    S-a strâns iar "congresul deștepților" intre postări. Problema e că Dancila a fost prim-ministru și dacă o mai și comparam cu Orban sau Citu dacă o faci proastă înseamnă că ăștia doi fac parte din categoria mama proștilor. Zgâriați și voi pe aici că nu știți să scrieți, bai sclavi fara creier. Până la urmă aia a fost prim ministru iar voi sunteți mațe fripte disperate sa spuneți că existați și voi. Hai sictir!

    Sa nu uiti cucoana aspectele picante, le asteptam cu interes.

    Nu știu cine a scos-o de la naftalină pe Vasilica Dancila Dicu ce scop în condițiile în care, acum, Diana Sosoaca e la modă și probabil va candida la președinție după ce scăpăm de balaurul de Iohannis

CITEŞTE ŞI

Citeşte toate articolele din Editorial

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb