OPOZANT AL PREŞEDINTELUI RUS: "Prin invadarea Ucrainei, Putin şi-a scurtat clar zilele la putere"

G.D
Internaţional #Adevărul - prima victimă / 7 aprilie 2022

"Prin invadarea Ucrainei, Putin şi-a scurtat clar zilele la putere"

Cu decizia de a intra în război cu Ucraina, Vladimir Putin "şi-a scurtat clar zilele la putere", a declarat Leonid Volkov, un apropiat al lui Aleksei Navalnîi, principalul opozant al preşedintelui rus, notează AFP, conform Agerpres.

Prin invadarea Ucrainei, "Putin a făcut să scadă în mod clar probabilitatea scenariului potrivit căruia să rămână la Kremlin până moare, aşa cum a intenţionat", a afirmat Leonid Volkov într-un interviu pentru AFP, cu prilejul Summitului de la Geneva pentru drepturile omului şi democraţie.

Pentru opozant, preşedintele rus "a făcut o greşeală de calcul" lansând trupele sale împotriva ţării vecine la 24 februarie, iar această invazie este sortită eşecului.

Leonid Volkov a recunoscut că "Putin se descurcă bine pentru a-şi vinde propaganda" şi a justifica invazia în ochii acelei părţi a populaţiei ruse care nu are altă sursă de informare decât televiziunea de stat.

Dar, a insistat Volkov, elitele ruse "trăiesc foarte rău cu dezastrul economic, cu pierderile (umane), cu restricţiile şi cu sancţiunile. Vor începe să se gândească la o schimbare a regimului sau la o schimbare de sistem".

Comunitatea internaţională "ar trebui să ajungă la cei apropiaţi de Putin şi să le ofere garanţii de securitate dacă decid să-l abandoneze", a ţinut să menţioneze acest specialist în informatică, nevoit să părăsească Rusia când Aleksei Navalnîi tocmai fusese condamnat la nouă ani într-o colonie penitenciară cu condiţii drastice.

"Sunt convins că odată ce Putin va pleca, indiferent de motiv, Aleksei va fi eliberat din închisoare", a explicat Volkov.

Pentru el, ultimul verdict împotriva lui Aleksei Navalnîi "nu înseamnă nimic".

"Navalnîi este prizonierul politic personal al lui Putin şi toate aceste subtilităţi juridice nu au nicio semnificaţie. Doar Putin poate decide să-l ţină în închisoare sau să-l elibereze, a estimat cel care se vede fiind şi el "una din principalele ţinte" ale Kremlinului.

Volkov locuieşte în afara Rusiei pentru a scăpa de urmăririle penale şi pentru a continua să conducă organizaţia înfiinţată de Navalnîi.

"Încerc să duc o viaţă normală, pentru că nu te poţi proteja cu adevărat de lucruri precum Noviciok", a spus el, arătând spre ceaşca lui de ceai. "A trăi în frică ar fi contraproductiv", a continuat Volkov.

Moscova, care neagă în bloc, este acuzată că a folosit acest agent nervos pentru a încerca să-i elimine pe criticii regimului în Marea Britanie în 2018, dar şi pe Aleksei Navalnîi în Rusia.

Opinia Cititorului ( 11 )

  1. nu prin vointa externa, ci doar din vointa lui Dumnezeu manifestata prin conducatorii tarilor implicate in conflict in perioada 9-13 aprilie 2022 este instituita o forma de pace (fie armistitiu, fie pauza in conflict , fie chiar inchiderea pur si simplu a razboiului dintre Rusia si Ucraina).

    nu e cum vor oamenii, e cum vrea Dumnezeu, asa cum o sa o si vedem in cateva zile.  

    e timpul ca acest razboi sa se inchida.

    1. zise baba omida

      Bina, Baba Vanga.

      Culca-te la loc!

      Vom considera ca n-ai spus nimic. 

      Pe data de 16 ma gandesc sa ma duc la Bucuresti. Oare e bine, ce zici?

      Nea Vali, Dumnezeu exista?

      Pentru dl Ban.Cher.Vali il rog sa spuna daca ceea ce a scris legat de bursa se va adeveri si unde pot sa ii urmaresc postarile . elena. MULTUMESC!

      e bine, doar sa nu vii de la Moscova si sa nu te numesti Putin ! :))

      Este! Cu mare certitudine este!

       

      Are un grad superior de fiintare fata de ce intelegem noi prin " existenta" , prin faptul de a fi ca si continuitate.  

      Cine iti spune ca Dumnezeu nu este e fie ignorant, fie rau-voitor.  

      Buna Elena,

      Cu siguranta ce am zis de evolutia bursei de va adeveri... I put my money on it ! Si voi investi bani in bursa doar DUPA CADERE ! ... deci din martie/aprilie 2023 incolo, nu mai devreme!  

      Eu postez doar aici ...mai rar in ultima vreme.... nu am blog/site, etc - nu am timp sa le intretin.  

      Si Facebook sau twitter sau alte medii sociale nu folosesc - consider ca nu e ok.  

      Chiar îmi doresc pacea din tot sufletul dar, din câte știu, se discută doar despre un fel de armistițiu (încetare temporară a focului), ca o condiție prealabilă pentru tratativele de pace. Dar, după toate aparențele, măcelurile prizonierilor nu au făcut decât să înrăiască și să înăsprească pozița părților în conflict, chiar sub aspectul afirmației că „negocierile nu au efect”. Din păcate, mă aștept la o escaladare a conflictului, până spre data de 9 mai, urmată de un fel de armistițiu (încetare temporară a focului) și cam atât, dar nu înainte de un atac pe direcția Odessa, miza fiind ocuparea porturillor care ar putea fi folosite în cadrul Drumului Mătăsii. Implicațiile sunt mai vaste, geopolitice-legate de viitoarele porturi de pe traseu-vezi articolul publicat de Bogdan Komaroni pe ziua, cu link-uri, te vei minuna de bogăția de informații și surse-omul ăsta e colosal, un jurnalist de calibru, pe care-l ascult mai nou cu interes pe goldfm, vei vedea că jocul geopolitic e mai vast și include cam toată Eurasia!!!

      multumesc de mesaj , Clopotel ! :)

      Campanella inseamna in italiana clopotel :)  

      opinia mea e ca in cazul rusilor deja e o mare diferenta intre ce vor ei si ce le iese.

      Poate ca vor incerca, nu garantez ca vor reusi.  

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb