"Înfrângerea Rusiei în Ucraina este inevitabilă"

OPOZANTUL RUS ALEKSEI NAVALNÎI: "Înfrângerea Rusiei în Ucraina este inevitabilă"

G.D.
Internaţional #Adevărul - prima victimă / 20 februarie 2023

Opozantul rus Aleksei Navalnîi, aflat de peste doi ani în detenţie, a apreciat astăzi că o înfrângere militară a Kremlinului este "inevitabilă", la aproape un an de la declanşarea ofensivei ruse împotriva Kievului, informează AFP, conform Agerpres.

"O înfrângere militară definitivă (a Rusiei în Ucraina) mai poate fi întârziată (doar) cu preţul vieţilor a sute de mii de mobilizaţi (rezerviştii ruşi înrolaţi recent de Moscova, n.r.), însă, în final, ea este inevitabilă", a afirmat Navalnîi într-un mesaj postat astăzi de echipa sa pe reţelele sociale.

"Combinaţia dintre război de agresiune, corupţie, incompetenţă a generalilor, economie slabă, eroism şi mare motivare a celor care se apără nu poate duce decât la o înfrângere", a insistat Navalnîi.

În acest lung mesaj postat cu patru zile înainte de marcarea unui an de la declanşarea de către Kremlin a ofensivei împotriva Ucrainei, militantul rus anticorupţie în vârstă de 46 de ani, ce se opune ferm preşedintelui rus Vladimir Putin, detaliază în 15 puncte opoziţia sa faţă de acest conflict.

El estimează că "adevăratele motive" ale ofensivei sunt dificultăţile politice şi economice din Rusia, precum şi dorinţa lui Vladimir Putin de a "păstra puterea cu orice preţ" şi de a lăsa ca moştenire istorică o imagine a sa de "Ţar Cuceritor".

Potrivit lui Navalnîi, zeci de mii de ucraineni nevinovaţi au fost ucişi în acest război.

De asemenea, opozantul cere Rusiei să respecte frontierele cu Ucraina convenite în 1991, la destrămarea Uniunii Sovietice, şi care includ prin urmare Peninsula Crimeea în teritoriul ucrainean.

Crimeea a fost anexată în 2014 de Moscova, iar Navalnîi a fost de multe ori acuzat, în trecut, că susţine această măsură denunţată de comunitatea internaţională.

"Ucraina trebuie lăsată liniştită şi să i se dea posibilitatea de a se dezvolta cum doreşte poporul său", a scris el, îndemnând la retragerea trupelor ruse. "A continua războiul înseamnă un strigăt de neputinţă, însă a-l opri înseamnă un gest puternic", a continuat Navalnîi.

Opozantul a insistat de asemenea asupra necesităţii, atunci când conflictul se va fi încheiat, de a plăti compensaţii economice Ucrainei şi de a ancheta, împreună cu instanţe internaţionale, asupra "crimelor de război" comise.

El a mai dat asigurări că majoritatea ruşilor nu au o "conştiinţă imperialistă" şi a îndemnat la "destructurarea regimului putinist".

"Date fiind istoria şi tradiţiile noastre, noi (Rusia) trebuie să facem parte din Europa şi să urmăm o cale de dezvoltare europeană. Nu avem altă cale şi nu avem nevoie de o altă cale", a conchis Aleksei Navalnîi.

Navalnîi a fost arestat în Rusia în ianuarie 2021, la întoarcerea sa în ţară după ce fusese otrăvit şi internat pentru tratament în Germania. Aleksei Navalnîi acuză Kremlinul de otrăvirea sa.

În martie anul trecut, el a fost condamnat la nouă ani de închisoare pentru acuzaţii de "escrocherie" pe care el le consideră fictive.

Opinia Cititorului ( 9 )

  1. Asta acorda interviuri prin telepatie dintr'un lagar siberian?

    1. Bravo pentru comentariu. Da, ..... Numai prostii natoisti si spalatii pe creier eurofili nu vad paradoxul. Navalnii este intr-o inchisoarea groaznica, torturat, fara drepturi, infometat.... etc, dar are timp sa se informeze despre starea frontului si sa faca analize geopolitice si militare... si mai ales are timp si telefonul mobil sa scrie pe retele sociale mesaje..... Mai europenilor, presa va considera niste idioti. Si cativa dintre voi chiar sunteti.

      Este evident ca Navalnii nu este deloc terorizat in inchisoare ci are acces la mass media si la orice..... Ori, altcineva a scris mesajul pe contul lui... cineva din echipa ONG-ului lui platita de Vest. 

    Oare, ce valoare pot avea reflectiile unui puscarias sorosist, in afara de a fi folosite pt propaganda?

    Vorbe in vant!

    Analiza mea arata ca acest chin nu este consumat! 

    ca sa avem parte de crack up boom acest conflict nu trebuie sa se consume inca! 

    se vede din avion explozia de creditare catre ucraina! deci nu este inca finalizat conflictul! 

    Plus ca este benefic si uniunii europene acest conflict: ajuta la implementare si legare mai rapida decizii monetare politice economice etc... plus ca ajuta mai rapid si NATO! 

    Acest conflict este peneficu pentru uniunea europeana si un deservicu pentru Ucraina pe termen scurt! 

    "Tampitii" de Rusi in loc sa trimita batranii pe fronturi isi trimit tot tinerii! nu au invatat nimic din WW1 si WW2 cu piramida populatiei in prabusire?

    Din tembelism si coruptie insista sa isi decimeze si ultima farama de tineret cu putere de formare familii si capital in piata! 

    Eu nu inteleg un lucru:daca in Rusia exista dictatura si nu-ti poti exprima opinia,cum poate Navalnîi,detinut politic, sa-si exprime opinia intr-un mod atat de franc?Este clar ca acest lucru nu convine autoritatilor ruse.Ceva da cu virgula.

    Cel putin asta mai gavareste cate ceva. De la Skripali nu mai auzim nimic. I-au protejat asa de bine ca nici rudeleor nu mai stiu nimic de ei! Chiar si de la Gherla, pentru crima sau/si viol, mai afla familia cate ceva.

    UPSSSSS ASTEA-S ORGASME LA VENIREA LUI BIDEN CA SA CE!? SA SE IMBOGATEASCA BESTIILE IN SATANICA POLITICA GLOBALISTA CU PRETEXT DE RAZBOI-UCRAINA=STAT INEXISTENT ,O INVENTIE CA SI NATIE ...NATO-UE =INSTITUTII CORUPTE INTRU EXPANSIUNE TERITORIALA ,DISTRUGEREA SUVERANITATILOR POPOARELOR ,DEZBINARE SI CONTROL COMANDAT...! DELTA DUNARII....!? DUCA-SE ... LA ,,MEDIU,, AVEM BOZGORI LA BUTOANE ,PRESUL ESTE NEAMT SI UITE ASA JIGODIILE ,REBUTURILE SPECIEI SPULBERA VIATA ,TOT CE MISCA ,PENTRU O CAUZA INEXISTENTA...CACI VETI PLATI SCUMP....!!!!! FIE CA TERRA SA SE SCUTURE DE VOI SI URMASII VOSTRI IN CEL MAI CRUNT MOD ,CAND OCCIDENTUL SI SUA VOR PRIMI INMIIT BUMERANGUL COMPENSATIEI UNIVERSULUI...!!

    SLAVA UCRAINEI INTRU MOARTE SI DISPARITIE DE PE PLANETA......!! 

    Aleksei Navalnîi, vrea sa fie Zelenski al Rusiei,

    slava yenki 

    Cum de stie Navalnaii din celula, cum merg treburile pe front?

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb