Opoziţia a demarat demersuri pentru înlăturarea lui Dragnea

I. Ghe.
Ziarul BURSA #Politică / 27 septembrie 2018

Deputatul Raluca Turcan: "Considerăm că se impune o dezbatere reală din nou despre posibilitatea revocării domnului Liviu Dragnea din funcţia de preşedinte al Camerei Deputaţilor".

Deputatul Raluca Turcan: "Considerăm că se impune o dezbatere reală din nou despre posibilitatea revocării domnului Liviu Dragnea din funcţia de preşedinte al Camerei Deputaţilor".

Opoziţia a demarat, ieri, demersurile privind înlăturarea lui Liviu Drag­nea din funcţia de preşedinte al Camerei Deputaţilor.

Deputaţii din partea PNL, USR, PMP şi cei neafiliaţi aparţinând Pro România au depus o propunere de modificare a Regulamentului Camerei, prin care preşedintele forului să poată fi revocat, la iniţiativa unei treimi din numărul deputaţilor. Este primul pas pentru procedura de schimbare a lui Liviu Dragnea din această funcţie.

Liderul grupului liberal din Cameră, deputatul Raluca Turcan, a declarat: "Este un proiect legislativ pe care l-am avut şi în sesiunea trecută, care a fost respins. Însă, în contextul în care preşedintele Camerei Deputaţilor este tot mai vizibil vinovatul decredibilizării instituţiei Parlamentului, decredibilizării imaginii României în străinătate, a devenit personajul care transformă forul de bază al legiferării din România într-o instituţie aflată la cherem personal, considerăm că se impune o dezbatere reală din nou despre posibilitatea revocării domnului Liviu Dragnea din funcţia de preşedinte al Camerei Deputaţilor".

Ea a spus că îşi exprimă speranţa că, de data aceasta, dezbaterile vor fi "mai temeinice" şi speră ca şi alte grupuri parlamentare, în afara celor care au iniţiat proiectul de act normativ, să voteze pentru această revocare.

Conform prevederilor actuale ale Regulamentului, preşedintele Camerei Deputaţilor poate fi revocat la propunerea grupului parlamentar care l-a propus.

Liderul Pro România Victor Ponta a declarat la începutul acestei săptămâni: "Am văzut intenţia, de altfel foarte bună, a celor de la PNL, de a iniţia schimbarea preşedintelui Camerei Deputaţilor. Nu poţi să schimbi preşedintele în primul pas, dar poţi schimba regulamentul Camerei. Noi asta vom depune ca amendament la Regulamentul Camerei Deputaţilor - schimbarea acelui articol care spune că numai grupul parlamentar poate să propună schimbarea preşedintelui. Dacă amendamentul depus de noi este votat în plen, după aceea putem trece şi la votul de persoană. (...) Nu mai putem să lăsăm Camera Deputaţilor să fie locul în care se blochează legi pe criteriu personal, se promovează legile domnului Dragnea, se vând funcţii, se vând săli".

El a menţionat că este un lucru extrem de important ca preşedintele Camerei Deputaţilor să fie o altă persoană, "nu un dublu condamnat".

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Nu mai putem modifica încă odată mizeria de lege off-shore adotpată de senat. Trebuie să punem lucrurile la punct și în Camera Deputaților.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9738
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4662
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2921
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9047
Gram de aur (XAU)Gram de aur369.6415

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb