ZIARUL BURSA

27 septembrie 2018
Ediţia din 18.09.2024
Centrul financiar londonez va continua să fie "invidiat de toată lumea"

PREMIERUL BRITANIC A DAT ASIGURĂRI LA REUNIUNEA ONU: Centrul financiar londonez va continua să fie "invidiat de toată lumea"

V.R.Internaţional / 27 septembrie 2018

Premierul Marii Britanii, Theresa May a recunos­cut ieri, la cea de-a 73-a sesiune a Adunării Generale a ONU, că există "incertitudini" în legătură cu perioada ce va urma ieşirii ţării sale din UE (Brexit), însă a încercat să dea asigurări că Regatul Unit va fi în continuare una dintre cele mai bune destinaţii din lume pentru întreprinzători.

Piperea - executat silit de Piraeus Bank

Piperea - executat silit de Piraeus Bank

Emilia OlescuBănci-Asigurări / 27 septembrie 2018

Gheorghe Piperea: "Suntem, în momentul de faţă, puşi la zid" 

Piraeus Bank a executat silit Asociaţia Parakletos, condusă de avocatul Gheorghe Piperea, în procesul deschis împotriva unui număr de opt bănci care au dat credite în franci elveţieni (CHF).

Curţile de Apel consideră că nu trebuie îngheţat cursul CHF

Curţile de Apel consideră că nu trebuie îngheţat cursul CHF

Emilia OlescuBănci-Asigurări / 27 septembrie 2018

Piperea: "Oamenii şi-au pus încrederea în justiţie în mod greşit" 

Reprezentanţi ai Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (ICCJ) şi ai curţilor de apel din ţară au discutat, în urmă cu câteva luni, pe marginea aspectelor de practică neunitară, discuţiile vizând şi dosarele pe îngheţare de curs, clauzele abuzive, impreviziunea şi darea în plată.

Justiţia a rămas fără bani şi fără personal

SUB CONDUCEREA MINISTRULUI TUDOREL TOADER Justiţia a rămas fără bani şi fără personal

George MarinescuPolitică / 27 septembrie 2018

Ministerul Public a anunţat, ieri, că, potrivit prevederilor Ordonanţei de urgenţă nr. 78/2018 a Guvernului cu privire la rectificarea bugetului de stat pe anul 2018, creditele bugetare aprobate pentru Ministerul Public pentru anul 2018 la titlul de cheltuieli "Bunuri şi servicii" au fost diminuate cu suma de 10 milioane de lei, cu consecinţe asupra activităţii unităţilor şi structurilor de parchet, reducerea bugetară fiind distribuită proporţional între acestea.

Piperea a depus cerere de intervenţie în procesul Raiffeisen Bank contra ANPC

DECIZIA CURŢII DE APEL BUCUREŞTI, MÂINE Piperea a depus cerere de intervenţie în procesul Raiffeisen Bank contra ANPC

Emilia OlescuBănci-Asigurări / 27 septembrie 2018

Piperea: "Acţiunea noastră este foarte riscantă, ne poate duce în faliment" 

Asociaţia Parakletos, condusă de avocatul Gheorghe Piperea, a depus cerere de intervenţie în procesul deschis de Raiffeisen Bank împotriva Agenţiei Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC), ca urmare a fenomenului Raiffeisen Leaks. Avocatul consideră că acţiunea sa este riscantă, în condiţiile în care deja Asociaţia pe care o reprezintă a fost executată silit de Piraeus Bank, într-un alt proces, intentat împotriva unui număr de 8 bănci.

"30% dintre muncitorii români au fost plătiţi, anul trecut, cu salariul minim"

"30% dintre muncitorii români au fost plătiţi, anul trecut, cu salariul minim"

RAMONA RADUCompanii / 27 septembrie 2018

minim"

Valentina Vasile: "10% din populaţia cu cele mai mici venituri câştigă de 14 ori mai puţin decât 50% din populaţia cea mai săracă"

Gheorghe Bălăceanu, FGS Familia: "Sectorul de construcţii din România are nevoie, cel puţin pentru anul 2019, de încă 150.000 de lucrători"

Un procent de 10% din populaţia cu cele mai mici venituri câştigă de 14 ori mai puţin decât 50% din populaţia cea mai săracă, iar tendinţa de adâncire a decalajelor există, a spus ieri Valentina Vasile, director ştiinţific la Institutul de Economie Naţională din cadrul Academiei Române.

MedLife a inaugurat hyperclinica din Oradea

INVESTIŢIE DE 1,2 MILIOANE DE EURO MedLife a inaugurat hyperclinica din Oradea

A.I.Companii / 27 septembrie 2018

Prestatorul de servicii medicale a anunţat şi preluarea centrului Transilvania Imagistică din localitate  

Prestatorul de servicii medicale private MedLife (M) a inaugurat, ieri, prima hyperclinică din Oradea, ce include servicii integrate de ambulator, imagistică şi analize de laborator, proiectul de tip green field reprezentând o investiţie de 1,2 milioane de euro, se arată într-un raport al emitentului remis Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

Transportatorii ameninţă cu greva generală

Transportatorii ameninţă cu greva generală

George Marinescu Companii / 27 septembrie 2018

Operatorii de transport sunt nemulţumiţi de faptul că ministrul de resort doreşte emiterea unui ordin prin care să transpună în legislaţia internă directiva Comisiei Europene privind liberalizarea transportului de persoane.

Pentru a trage un semnal de alarmă cu privire la emiterea acestui ordin, operatorii de transport interjudeţean şi internaţional au protestat, ieri, în faţa Ministerului Transportului.

Deficitul bugetar - mai mult decât dublu

ÎN PRIMELE 8 LUNI ALE ACESTUI AN FAŢĂ DE ACEEAŞI PERIOADĂ DIN 2017 Deficitul bugetar - mai mult decât dublu

Calin RecheaMacroeconomie / 27 septembrie 2018

Calin Rechea

Deficitul bugetului general consolidat al statului a crescut de peste două ori în primele 8 luni din 2018 faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, conform datelor oficiale de la Ministerul Finanţelor Publice.

În valoare absolută, deficitul a ajuns la 14,56 miliarde de lei, ceea ce reprezintă 1,54% din PIB-ul estimat pentru 2018, de 945 miliarde de lei.

Nasdaq a ieşit din acţionariatul Borsa Istanbul

Nasdaq a ieşit din acţionariatul Borsa Istanbul

Internaţional / 27 septembrie 2018

Operatorul bursier american Nasdaq nu mai deţine o participaţie la Borsa Istanbul AS, conform structurii parteneriatului publicată ieri pe site-ul Bursei din Turcia, după ce anterior a deţinut o participaţie de 7%, transmite Reuters.

Cercetări avansate pentru un nou vaccin împotriva tuberculozei

Cercetări avansate pentru un nou vaccin împotriva tuberculozei

O.D.Companii / 27 septembrie 2018

Cercetătorii din domeniul medicinei sunt foarte aproape să ofere o veste foarte bună pentru bolnavii de tuberculoză şi nu numai. Un vaccin experimental creat de GlaxoSmithKline poate preveni dezvoltarea tuberculozei la jumătate dintre persoanele cărora le este administrat, fiind posibil să devină primul vaccin nou împotriva acestui virus din ultimul secol.

Fondul TCI şi-a redus smnficativ deţinerea la London Stock Exchange

Fondul TCI şi-a redus smnficativ deţinerea la London Stock Exchange

Alina VasiescuInternaţional / 27 septembrie 2018

TCI Fund Management Ltd., unul dintre cei mai mari acţionari ai London Stock Exchange Group Plc., şi-a redus deţinerea la operatorul Bursei de Valori din Londra, mişcare ce vine la mai puţin de un an după ce acesta a făcut presiuni pentru ca preşedintele LSE, Donald Brydon, să renunţe la funcţie.

Certinvest BET Index, pe primul loc în topul fondurilor de investiţii

CEL MAI BUN PLASAMENT ÎN PERIOADA 18 - 25 SEPTEMBRIE Certinvest BET Index, pe primul loc în topul fondurilor de investiţii

Mihai GongoroiInvestiţii Personale / 27 septembrie 2018

Raportând un avans de 2%, în raport cu moneda unică europeană, titlurile Certinvest BET Index ocupă prima poziţie în clasamentul fondurilor de investiţii, în intervalul 17 - 24 septembrie.

Certinvest BET Index este un fond de acţiuni de tip index, ce urmăreşte reproducerea structurii indicelui BET. Fondul are la bază dispersia riscului, investind în cele mai lichide companii listate la Bursa de Valori Bucureşti (BVB), corelându-şi structura în proporţie de minimum 90% cu cea a indicelui BET.

Primăria "investeşte" 2,5 milioane de lei în 120.000 de cărţi de istorie

Primăria "investeşte" 2,5 milioane de lei în 120.000 de cărţi de istorie

D.N.Companii / 27 septembrie 2018

Primăria Capitalei va edita şi distribui către 120.000 de elevi două volume cu istoria ilustrată a României, a decis Consiliul General al Municipiului Bucureşti (CGMB). Valoarea totală a proiectului este de peste 2,5 milioane de lei. Hotărârea face parte din deja celebrul ciclu "pe ce se mai cheltuiesc banii publici". După nenorocirea cu greşelile din manualele publicate de Editura Didactică şi Pedagogică, demersul este aşteptat cu "atenţie şi îngrijorare".

Implant împotriva paraliziei!

Implant împotriva paraliziei!

O.D.Companii / 27 septembrie 2018

Persoanele paralizate din cauza accidentelor la coloana vertebrală primesc un ajutor nesperat din partea ştiinţei. Acestea ar putea reînvăţa să meargă cu ajutorul unui implant care ajută semnalele emise de creier să ajungă la muşchi.

AnuntBursa.ro
ConstructiiBursa.ro
Evenimentele BURSA
Suplimentele BURSA
"Ryanair" va anula vineri 190 de zboruri în Europa

"Ryanair" va anula vineri 190 de zboruri în Europa

Internaţional / 27 septembrie 2018

"Ryanair" a anunţat că va anula 190, sau aproximativ 8% din cele 2.400 de zboruri programate vineri, ajustându-şi programul în perspectiva grevei sindicatelor din Germania, Italia, Portugalia, Spania, Belgia şi Olanda, transmit BBC şi DPA.

MACRO NEWSLETTER-27 Septembrie 2018

MACRO NEWSLETTER-27 Septembrie 2018

Macroeconomie / 27 septembrie 2018

Preţul mediu al locuinţelor din primele 20 de zone metropolitane din SUA şi-a temperat peste aşteptări creşterea anuală în iulie 2018, până la 5,9%, de la 6,4% în luna precedentă, pe fondul unei creşteri lunare 0,3%, după un avans de 0,6% în luna...

Declin de 0,57%pentru BET-NG

BVB Declin de 0,57%pentru BET-NG

A.I.Piaţa de Capital / 27 septembrie 2018

Lichiditate de numai 23 milioane de lei 

Piaţa principală a Bursei de Valori Bucureşti (BVB) a fost marcată, în şedinţa de tranzacţionare de la mijlocul săptămânii, de deprecieri marginale ale tuturor indicilor, cea mai mare scădere fiind...

Primăria Capitalei anunţă investiţii în infrastructură

GHEORGHE IORGOVEANUCompanii / 27 septembrie 2018

Podul Grant intră în reabilitare 

Lucrări de 559 milioane lei pentru modernizarea Prelungirii Ghencea

Printr-o hotărâre adoptată, ieri, de Consiliul General al Municipiului Bucureşti, Primăria va demara lucrări de infrastructură în zona...

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9738
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4662
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2921
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9047
Gram de aur (XAU)Gram de aur369.6415

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo