• Podul Grant intră în reabilitare
• Lucrări de 559 milioane lei pentru modernizarea Prelungirii Ghencea
Printr-o hotărâre adoptată, ieri, de Consiliul General al Municipiului Bucureşti, Primăria va demara lucrări de infrastructură în zona Prelungirea Ghencea-Domneşti, în apropierea centurii Capitalei. Proiectul, votat de toţi consilierii generali, se ridică la o valoare de 559 milioane lei şi prevede lărgirea la patru benzi a arterei Prelungirea Ghencea, între strada Braşov şi Centura Bucureşti, amenajarea unei piste de biciclete, realizarea unei căi duble de tramvai, amenajarea trotuarelor şi modernizarea sistemului de iluminat şi reţeaua de apă şi canal. De asemenea, va fi construit un nod intermodal cu parcare supraetajată la capătul Bulevardului Prelungirea Ghencea, în zona nodului rutier de la Domneşti, în timp ce va fi păstrată linia de tramvai existentă pe Bulevardul Ghencea până la capătul liniei 41.
Consilierii generali au mai aprobat, ieri, şi un proiect privind reabilitarea şi consolidarea Podului Grant, care va depăşi 52 milioane lei şi care are termen de execuţie de maximum doi ani. Municipalitatea a argumentat necesitatea lucrărilor prin faptul că podul se află într-o stare degradată, iar la ultima expertiză, cea din 2016, starea podului a fost încadrată la "nesatisfăcătoare".
Lucrările vor fi realizate de Administraţia Străzilor, instituţie subordonată Primăriei Capitalei.
Referitor la executarea lucrărilor, deşi au votat pentru proiectele iniţiate de Gabriela Firea, consilierii generali ai USR au sesizat, ieri, Curtea de Conturi şi Consiliul Concurenţei. Ei solicită să fie verificat modul în care Primăria Capitalei a împrumutat cu bani de la buget companiile municipale înfiinţate anul trecut, modul în care a fost majorat capitalul social la fiecare companie şi felul în care au fost cheltuiţi banii de către aceste companii. Împrumuturile în valoare de 130 milioane lei au fost acordate prin hotărârea Consiliului General adoptată în 28 septembrie 2017, act care nu a primit voturile consilierilor USR şi PNL.
Aleşii USR mai susţin că în ultimele 12 luni companiile Municipalităţii au cheltuit din bugetul Capitalei peste 500 milioane de euro, fără ca aceste cheltuieli să fie verificate de Consiliul General.