Piperea - executat silit de Piraeus Bank

Emilia Olescu
Ziarul BURSA #Bănci-Asigurări / 27 septembrie 2018

Piperea - executat silit de Piraeus Bank

Gheorghe Piperea: "Suntem, în momentul de faţă, puşi la zid"

Piraeus Bank a executat silit Asociaţia Parakletos, condusă de avocatul Gheorghe Piperea, în procesul deschis împotriva unui număr de opt bănci care au dat credite în franci elveţieni (CHF).

Avocatul Piperea ne-a declarat: "Astăzi (n.r. ieri) am fost notificaţi că Piraeus Bank ne-a executat silit, pentru cheltuielile de judecată de peste 55.000 de lei. Dar această executare este foarte ciudată, din două puncte de vedere. În primul rând, comunicarea de înfiinţare a popririi este primită cu data plicului 25 septembrie, somaţia are data 12 septembrie şi culmea este că ni se dă un extras de cont bancar din care rezultă că banii aceştia au fost deja traşi din conturi. Nu s-a mai aşteptat 15 zile cum se face legal, în care să putem plăti, ci au fost traşi din cont. A doua dovadă supremă de «dreptate» pe care o face justiţia din România este că noi am făcut o cerere de suspendare la Curtea de Casaţie a acestei executări, făcând recurs împotriva acelei decizii mai ales pe partea cheltuielilor de judecată şi preşedintele completului de judecată ne-a respins cererea de suspendare pe motiv că este prematură. Acum, însă, nu mai putem depune cererea de sus­pendare pentru că am rămas fără obiect, deja am fost execu­taţi. Dacă vom câş­tiga recursul, atunci în­toarcerea executării o să ne ia cel puţin trei ani de zile, pentru că la noi nu se face dreptate cu celeritatea, ci cu ţârâita".

În acest context, problema principală este cea de discriminare, consideră avocatul Piperea, apreciind: "Când avem de luat bani noi, consumatorii, de la bănci, durează şi doi ani de zile până îi recuperăm.

Când este invers, se rezovă chiar cu câteva săptămâni înainte de a trece termenul legal al popririi. Suntem, în momentul de faţă, puşi la zid".

În luna mai, Gheorghe Piperea a depus o cerere de recurs împotriva deciziei pronunţate de Curtea de Apel Bucureşti în dosarul în care Asociaţia Parakletos a deschis proces împotriva unui număr de opt bănci care au acordat credite în franci elveţieni. În cadrul acestuia, reclamanta a solicitat instanţei de judecată să dispună încetarea practicilor comerciale înşelătoa­re, cu consecinţa îngheţării cursului de schimb leu/CHF pentru toate contractele de credit acordate în moneda elveţiană.

Recursul va fi soluţionat de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, conform unui comunicat al Asociaţiei Parakletos.

În cererea de recurs, avocatul Piperea solicită casarea deciziei atacate şi trimiterea cauzei spre o nouă judecată instanţei de apel, cerând instanţei de recurs să constate că instanţa de apel a aplicat greşit legea în soluţionarea excepţiei inadmisibilităţii. Instanţa a încălcat regulile de procedură, iar hotărârea a fost dată cu încălcarea sau aplicarea greşită a normelor de drept material, arată cererea de recurs.

Amintim că avocatul Piperea a pierdut, la Curtea de Apel Bucureşti, acest proces colectiv.

Băncile reclamate sunt Banca Transilvania, Bancpost, Piraeus Bank România, Banca Românească, OTP Bank România, Garanti Bank, Raiffeisen Bank, Credit Europe Ipotecar IFN, iar obiectul contractului este reprezentat de practicile comerciale considerate incorecte din contractele de credit în CHF încheiate de instituţiile financiare menţionate mai sus. Procesul a fost pierdut şi pe fond, în urmă cu un an, în favoarea băncilor, ulterior Asociaţia Parakletos făcând apel.

Printre altele, Curtea de Apel Bucureşti a stabilit că Parakletos are de achitat băncilor reclamate cheltuieli de judecată în sumă de aproape 90.000 de lei, care se adaugă la cheltuielile solicitate pe fond, de circa 60.000 de lei.

Avocatul Piperea a reacţionat, atunci, pe pagina sa de Facebook: "Încă un vis frumos, ultimul, procesul prin care Parakletos a încercat să obţină dreptatea de la independentul nostru sistem judiciar, printr-o hotărâre de încetare a practicilor înşelătoare ale banksterilor care au vândut credite în CHF oamenilor cu venituri reduse, s-a stins. Prin hotărârea «înţeleaptă» de azi (n.r. marţi, 20 februarie) a completului de la Curtea de apel Bucureşti (complet la care, ca printr-o minune, cauza privind încetarea practicilor înşelătoare ale banksterilor a fost «aleatoriu» repartizată), Parakletos începe de azi să fie istorie. Nu numai că, aşa cum era evident din comportamentul ostil al «independentului» complet de judecată, apelul a fost respins, dar cheltuielile de judecată acordate sunt, pur şi simplu, monstruoase: 100 de mii de lei. Adăugând celelalte 60 de mii de la fond, este evident că nu mai există decât soluţia lichidării asociaţiei prin faliment. Aşa cum am spus la termenul pledoariilor finale, aceas­tă hotărâre nu rezolvă, ci agravează situaţia pe frontul disputelor legale consumatori - bănci: urmează creditele în euro şi cele în lei, unde riscul de dobândă este mult mai mare decât cel valutar, iar practicile înşelătoare mult mai evidente".

Pe lângă cele opt bănci, Banca Naţională a României (BNR) fusese şi ea acţionată în judecată, în acelaşi dosar, dar instanţa a eliminat Banca Centrală din această cauză.

Potrivit avocatului Piperea, printre practicile considerate înşelătoare invocate în dosarul din justiţie se numără vânzarea creditelor în moneda elveţiană (CHF) unei nişe restrânse de persoane.

Opinia Cititorului ( 7 )

  1. Bagabont ordinar ce esti, ai auzit de karma vreodata? Buuum bitch, te-a lovit exact cum vroiai tu sa faci, numai ca pe invers. Si normal ca e lucratura masonilor, a sistemului ticalosit, a bancherilor grasi si verosi....Marsh de aici bagabontule

    1. Piperush și-a luat-o de la mafia securistă.

      Cu certitudine toate victimele creditării în franci au sprijinit politic mafia securistă și dependența justiției de SRI, iar acum beneficiază de răsplată. :)) 

      Stimate Piparush, ca esti un mare idiot, este simpu si se vede dar ca incerci sa-l discreditezi pe Piperea te descalifica ca om , esti un gunoi ordinar. Piperea este singurul din Romania care se lupta cu sistemul bancar , acesta cancer ordinar condus de Mugurica Iscalescu si gasca lui de bagabonti. In toata europa deciziile CE se respecta, la noi nu , pe principiu >ca asa vor mischii lor>

      Daca vorbesti de Piperea, trebuie sa ii analizezi toata "munca".

      Dar hai sa ne uitam la acest caz, singular.  

      Ti-a cerut tie in scris acordul sa promoveze aceasta actiune? O face in numele tau? Ai idee, cam cati imprumutiati in franci elvetieni si-au dat acordul scris pentru aceasta actiune? Ca nu gasim nicio referinta in acest sens, nici in dosar, nici la Parakletos, nicaieri. 

      Ei bine, actiunea are ca efect, contrar - din pacate, ajutarea bancilor mafioate in a spune ca ele nu au clauze abuzive in contractele cu consumatorii. 

      Si, cand iti doresti si tu sa actionezi in instanta, vine banca neprihanita si arata instantei, ca suport, aceasta hotarare. Si iti inchide gura. Pentru ca iubitul tau Piperea gandeste corect. El sta foarteb prost la capitolul practica. 

      Iar istoria recenta ne-a dovedit-o cu prisosinta. 

      Cel mai elocvent caz este speta Andriciuc. Daca ai avea rabdare sa citesti hotararea instantei ai vedea ca nu este vorba de "rautatea" sau servilismul catre securistii lui peste prajit. Actiunea, pur si simplu, este foarte prost formulata. Punct. 

      Sau crezi ca judecatorii sunt atat de imbecili, avand raspunsul CJUE, sa dea cu mucii in fasole ??? 

      Seamana dar nu rasare... 

      Dar nu-i mare bai, o sa ai oportunitatea sa te inregimentezi la noul sindicat sau asociatie. Si sa ramai din nou cu buza umflata.

      Credere non cercetare! 

      .... sistemul ticalosit, al bancherilor grasi si verosi...ajutat cu sarguinta (si cu sentinte, bineanteles) de justitia romana "impartiala", la realizarea profitului bancilor - saracutele de ele. 

    Piperatul:

    ...... Dacă vom câş­tiga recursul, atunci în­toarcerea executării o să ne ia cel puţin trei ani de zile, pentru că la noi nu se face dreptate cu celeritatea, ci cu ţârâita". 

    Iata o problema cu adevarat arzatoare, iata ce modificari ar t rebui facute la legile justitiei; acestea care ne frig/ne dor si nu cele care-l privesc direct pe ALDE Dragnea & Comp. 

    1. Legile justitiei nu pot fi modificate. Se supără make și toată propaganda securistă.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb