PREMIERUL BRITANIC A DAT ASIGURĂRI LA REUNIUNEA ONU: Centrul financiar londonez va continua să fie "invidiat de toată lumea"

V.R.
Ziarul BURSA #Internaţional / 27 septembrie 2018

Centrul financiar londonez va continua să fie "invidiat de toată lumea"

Premierul Marii Britanii, Theresa May a recunos­cut ieri, la cea de-a 73-a sesiune a Adunării Generale a ONU, că există "incertitudini" în legătură cu perioada ce va urma ieşirii ţării sale din UE (Brexit), însă a încercat să dea asigurări că Regatul Unit va fi în continuare una dintre cele mai bune destinaţii din lume pentru întreprinzători.

Premierul de la Londra a promis că va face tot ce poate ca să stimuleze investiţiile şi locurile de muncă, respectiv că, post-Brexit, Marea Britanie va fi "pro-business" fără echivoc.

Premierul a mai declarat că centrul financiar din Londra va continua să fie "invidiat de toată lumea". Theresa May a adăugat că guvernul său se angajează să creeze o economie care să aibă capacitatea necesară pentru a-şi menţine poziţia de top în tranzacţiile mondiale.

Preşedintele american Donald Trump a prezidat ieri, pentru prima dată, o reuniune a Consiliului de Securitate al ONU.

Nikki Haley, ambasadorul SUA la Naţiunile Unite, a anunţat iniţial că tema reuniunii va fi "agresiunea destabilizatoare şi susţinerea terorismului din partea Iranului", dar ulterior a extins agenda la "neproliferarea armelor de distrugere în masă".

Conform specialiştilor, au existat speculaţii potrivit cărora această modificare s-a făcut pentru evitarea unei confruntări directe cu preşedintele iranian Hassan Rouhani.

Marţi, în discursul său din Adunarea Generală a ONU, preşedintele iranian l-a acuzat pe Donald Trump că "calcă în picioare regulile globale şi subminează instituţiile internaţionale", afirmând totodată că liderul american dă dovadă de "deficienţă intelectuală".

Rouhani a făcut aceste afirmaţii după discursul susţinut de Trump la acelaşi eveniment, în care acesta din urmă a apărat decizia Washingtonului de a se retrage din acordul nuclear multilateral semnat cu Teheranul în 2015.

De menţionat că Donald Trump şi-a început discursul de marţi cu laude la propia administraţie. Acesta a spus: "În mai puţin de doi ani, administraţia mea a realizat mai multe decât orice altă administraţie din istoria ţării", ceea ce a stârnit râsul în rândul liderilor lumii.

"Nu mă aşteptam la aşa reacţie, dar e bine", a fost răspunsul său.

Tot marţi, Hassan Rouhani a mai acuzat SUA că vor "instituţii internaţionale ineficiente", părere exprimată şi de preşedintele francez Emmanuel Macron.

În discursul său, Macron s-a delimitat de unilateralismul lui Trump şi le-a cerut liderilor prezenţi să nu mai semneze acorduri comerciale cu ţări "care nu res­pectă acordul de la Paris" privind schimbările climatice.

Întrebat ulterior, într-o conferinţă de presă, dacă a dorit să transmită mesajul că liderii lumii nu ar trebui să mai semneze acorduri cu SUA, Macron a răs­puns că este dispus să continue să lucreze cu Washingtonul pe aspecte comerciale punctuale, dar a adăugat: "Am vrut să spun că nu vor mai exista acorduri importante care să nu fie conforme cu Acordul de la Paris şi cu propriile noas­tre obiective".

Totodată, în vreme ce Donald Trump a pledat pentru "patriotism" şi "interes naţional", Emmanuel Macron a adus în atenţie pericolele generate de izolaţionism şi protecţionism.

Menţionăm că, ieri, preşedintele ţării noastre Klaus Iohannis era aşteptat să susţină un discurs la reuniunea ONU.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Bursa, mentionati ca ieri preşedintele ţării noastre Klaus Iohannis era aşteptat să susţină un discurs la reuniunea ONU! dar, astazi, nu puteti (nu sunteti in stare) sa ne precizati daca l-a sustinut sau a pierdut autobuzul si nu a mai ajuns??.

     

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9738
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4662
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2921
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9047
Gram de aur (XAU)Gram de aur369.6415

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb