EVENIMENTELE DIN 10 AUGUST: Avocaţii europeni condamnă intervenţia Jandarmeriei

I.Ghe.
Ziarul BURSA #Politică / 27 septembrie 2018

Federaţia Barourilor din Europa (FBE) a adoptat în cadrul ultimei sale Adunări Generale, desfăşurată la Varşovia, o rezoluţie privind încălcarea statului de drept în România.

Adunarea Generală a Federaţiei Barourilor Europene (FBE), care reprezintă peste 250 de barouri şi un milion de avocaţi din Europa, avertizează autorităţile din ţara noastră cu privire la încălcarea statutului de drept şi a dreptului la liberă exprimare a cetăţenilor din diaspora care au protestat în Piaţa Victoriei, în 10 august.

Avocaţii europeni şi-au exprimat îngrijorarea faţă de "încălcarea continuă a statului de drept realizată de partidul de guvernământ prin iniţiative legislative care slăbesc lupta anticorupţie şi fac judecătorii şi procurorii vulnerabili în faţa intervenţiilor politice".

De asemenea, reprezentanţii adunării susţin că lupta anticorupţie este slăbită şi de procedurile de schimbare a procurorului şef al DNA, procurorului general şi de acţiunile conducerii Inspecţiei Judiciare. "Cerem Guvernului român să oprea­s­că imediat toate aceste măsuri şi să îşi continue eforturile în lupta împotriva corupţiei prin legislaţie care nu favorizează politicienii", informează Adunarea Generală FBE într-un comunicat de presă.

În legătură cu reprimarea violentă de către Jandarmerie a manifestaţiei din 10 august din Piaţa Victoriei, avocaţii europeni consideră că "forţele de ordine din România, sub pretextul stabilirii ordinii, au folosit forţa excesivă împotriva demonstranţilor paşnici, în vederea intimidării şi dispersării aces­tora".

Reprezentanţii Adunării Generale FBE fac apel la autorităţile statului să identifice şi să pedepsească toate abuzurile şi să "ia măsuri imediate pentru respectatea dreptului la liberă exprimare şi să nu folosească forţa pentru a reprima acest drept".

Reprezentanţii FBE susţin că lupta anticorupţie este slăbită şi de procedurile de schimbare a procurorului şef al DNA, procurorului general şi de acţiunile conducerii Inspecţiei Judiciare.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb