AMBASADORII HOSPITALITY MANAGEMENT ACADEMY AVERTIZEAZĂ: Sezonul 2019 va acutiza lipsa personalului în turism

A.T.
Ziarul BURSA #Companii #Turism / 27 septembrie 2018

În ultimii ani, tot mai mulţi reprezentanţi ai industriei turismului şi ospitalităţii din ţara noastră, atât hotelieri, cât şi agenţi de turism şi turoperatori, avertizează asupra lipsei personalului calificat. Aceştia atrag atenţia asupra lipsei unor şcoli dedicate formării în ospitalitate şi a faptului că majoritatea companiilor inves-tesc fondurile proprii în formarea angajaţilor, mare parte din ei alegând să emigreze după un sezon petrecut într-o unitate de pe litoral sau din zona montană.

Ambasadorii proiectului Hospitality Management Academy precizează că sezonul scurt de pe litoralul româ-nesc, de doar 2-3 luni, face ca forma ceL mai des întâlnită pentru angajarea personalului să fie cu normă redusă sau angajat sezonier. De aceea, majoritatea celor care ajung să aibă experienţă în turism sau ospitalitate emigrează în final spre zone cu sezon mai lung (de exemplu: Cipru, Spania, lanţuri hoteliere din străinătate, vase de croazieră etc.).

De asemenea, potrivit datelor transmise de reprezentanţii proiectului, mulţi dintre angajaţii sezonieri de pe litoral sunt studenţi sau liceeni care încep şcoala în luna septembrie, motiv pentru care hotelurile şi restaurantele de pe litoral care îşi doresc să extindă perioada de sezon până spre finalul lunii septembrie rămân cu posturi descoperite încă de la finalul lunii august, potrivit Hospitality Management Academy.

Drago Anastasiu, ambasador Hospitality Management Academy, a precizat: "Forţa de muncă bine calificată şi cu atitudine corespunzătoare este extrem de greu de găsit, cel puţin în zona turismului. Au plecat foarte mulţi oameni şi continuă să plece de îndată ce au petrecut un sezon într-o zonă turistică. Suntem cu toţii datori să gândim şi să găsim o soluţie eficientă pentru forţa de muncă în turism".

Conform datelor disponibile pe website-ul Ministerului Turismului, transmise de ambasadorii Hospitality Management Academy, în primele 9 luni ale anului 2018 aproximativ 1.100 de hoteluri şi pensiuni au primit certificate de acreditare, însă proporţia nu se păstrează şi în cazul şcolilor de turism şi ospitalitate.

Reprezentanţii proiectului Hospitality Management Academy au tras semnale de alarmă asupra necesităţii existenţei unor şcoli de turism şi ospitalitate în ţara noastră, dar şi asupra problemelor cu care se confruntă indus-tria din punct de vedere al forţei de muncă.

Florin Jianu, CNIPMMR, fost Ministru al Turismului, a declarat: "Fluctuaţia angajaţilor, lipsa unor şcoli adecvate de educaţie în ospitalitate, lipsa personalului în regiunile mai puţin turistice şi multe altele sunt problemele cu care industria turismului şi a ospitalităţii se confruntă de câţiva ani buni. Nici industria şi nici autorităţile nu au reuşit să contureze o serie de măsuri clare pentru a scoate hotelierii şi turismul românesc din acest impas".

Pe fondul lipsei acute de personal calificat în industria turismului şi a ospitalităţii din România şi a e ecului unor planuri de business din industrie, Asociaţia "Centrul de Consultanţă şi Management al Proiectelor" EUROPROJECT împreună cu jucători importanţi din indus-trie implementează în perioada Mai 2018 -Mai 2019 proiectul Hospitality Management Academy, finanţat în cadrul Programului Operaţional Capital Uman 2014-2020. Se pot înscrie în proiect agenţi de turism şi manageri din hoteluri din regiunile vizate: Litoralul, Delta Dunării, Valea Prahovei, dar şi judeţe cu potenţial precum Alba Iulia, Valcea, Gorj, Mehedinţi, Vrancea şi altele.

Proiectul este cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Capital Uman 2014-2020.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb