Primăria "investeşte" 2,5 milioane de lei în 120.000 de cărţi de istorie

D.N.
Ziarul BURSA #Companii / 27 septembrie 2018

Primăria "investeşte" 2,5 milioane de lei în 120.000 de cărţi de istorie

Primăria Capitalei va edita şi distribui către 120.000 de elevi două volume cu istoria ilustrată a României, a decis Consiliul General al Municipiului Bucureşti (CGMB). Valoarea totală a proiectului este de peste 2,5 milioane de lei. Hotărârea face parte din deja celebrul ciclu "pe ce se mai cheltuiesc banii publici". După nenorocirea cu greşelile din manualele publicate de Editura Didactică şi Pedagogică, demersul este aşteptat cu "atenţie şi îngrijorare".

Proiectul a fost aprobat cu 36 de voturi "pentru" şi 9 "împotrivă". Hotărârea se referă la cooperarea între municipiul Bucureşti, prin Centrul de Proiecte Educaţionale şi Sportive - PROEDUS şi Asociaţia Culturală Ludmila Vidraşcu, în vederea finanţării şi realizării în comun a proiectului "Centenarul Marii Uniri explicat tinerilor". În proiectul de hotărâre se precizează: "Scopul şi obiectivele proiectului «Centenarul Marii Uniri explicat tinerilor» este de a promova în rândul elevilor bucureşteni evenimentele pe care le-a traversat România pe parcursul ultimelor 100 de ani. De asemenea, tot în cadrul proiectului, sub genericul «Pe urmele istoriei neamului» se doreşte desfăşurarea unei caravane itinerantă în minimum 20 de instituţii şcolare din Bucureşti, la care vor participa personalităţi ale vieţii academice şi culturale româneşti, care le vor vorbi elevilor despre impactul Marii Uniri asupra statului român modern şi a istoriei Europei".

"Am găsit acest proiect, adevărat cu un titlu puţin schimbat, ca proiect respins de Ministerul Culturii, iar autoarea este cea care a scris şi acel manual de istorie plin de greşeli", a atras atenţia şi consilierul general USR Roxana Wring. Consilierul general PSD Anca Florea a explicat că greşelile au fost făcute de Editura Didactică şi Pedagocică, nu de autoarea manualului. "Să ne spună şi nouă cineva care este logica şi necesitatea acestui proiect. Sunt mulţi bani pentru ceva ce există deja", a criticat consilierul general PNL Ciprian Ciciu proiectul. "Iar ducem în derizoriu o acţiune", i-a răspuns viceprimarul Aurelian Bădulescu. Conform news.ro, directorul Direcţiei Cultură din PMB a explicat că preţul propus pentru aceste volume este cu 40 la sută mai mic decât un volum găsit în librării.

Proiectul îşi propune editarea şi distribuirea a două cărţi: "Istoria Ilustrată a României pentru elevi", autoare Magda Stan, şi "Istoria Ilustrată a Românilor pentru tineri", autor Ioan Aurel Pop. În cadrul proiectului vor fi distribuite către 120.000 de elevi aceste două cărţi. Astfel, 58.000 de elevi de gimnaziu vor primi Istoria Ilustrată a Românilor pentru elevi, iar 62.000 de elevi de liceu vor primi câte un exemplar al volumului Istoria Ilustrată a Românilor pentru tineri. Aceste cărţi vor fi date elevilor cu ocazia zilei de 1 Decembrie 2018.

Opinia Cititorului ( 3 )

  1. Ar trebui sa investeasca si in alte manuale. De exemplu, manualul de romana pt. clasa a VI-a concepuit de o inspectoare este net inferior celuilalt dar cu toate astea a fost preferat de scoli pentru a face pe plac Inspectoratului!!!! Mizerie totala in tara asta, pe toate planurile!

    nu mai avem Min Educatiei Nationale? s-a desfiintat si primaria se ocupa mai nou de educatia tarii?

    1. SUA NU are un minister al educației și are cărți școlare excelente, din care chiar se poate învăța. Noi AVEM minister al educației, cele mai proaste programe (unice și obligatorii) și jumătate din materii NU AU manuale și nici nu vor avea. Ca-n Evul Mediu!

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb