Opoziţia anunţă că PSD şi-a asigurat majoritatea în Parlament fără PNL

O.D.
Ziarul BURSA #Politică / 18 decembrie 2013

Ruptura USL a devenit o chestiune de zile, după ce liderii PSD şi PNL şi-au aruncat vorbe grele. Conform preşedintelui PDL, Vasile Blaga, care speră ca această alianţă să reziste până la europarlamentare, PSD şi-a asigurat deja majoritatea în Parlament, cu minorităţile şi cu "fugarii" din PPDD: "Au avut grijă să îşi creeze deja o majoritate". Despre acest lucru se discută şi în PNL, fiind tot mai clar că în PSD actuala coaliţie nu mai este văzută cu ochi buni, ruptura permiţând partidului să se prezinte în alegerile prezidenţiale cu un candidat propriu fără prea multe remuşcări. Conform unor calcule sumare, grupul format din PSD plus PC, UNPR, UDMR, minorităţi şi parlamentarii ex-PPDD trece lejer de 53% în Parlament, aşa că ruperea USL nu este un capăt de ţară pentru guvernul Ponta.

Chiar şi în aceste condiţii, unirea opoziţiei pare un deziderat greu de atins. Vasile Blaga neagă o posibilă negociere cu PNL, în cazul destrămării USL: "Nici pe departe. Noi am spus-o, şi este şi în programul nostru politic, ne dorim să intrăm la guvernare în urma unor alegeri generale, prin uşa din faţă. USL este măcinată de luptele pentru putere, pentru bani, pentru resurse, iar acum sunt dezbinaţi şi de modul în care încearcă să pună în practică obiectivele nerealizate din timpul puciului din 2012. Lucrurile vor evolua în continuare între ei. Noi ne dorim să rămână uniţi şi să răspundă împreună pentru toate promisiunile neonorate făcute în campanie. Să le dea Dumnezeu gândul cel bun, să se certe în continuare, dar să rămână uniţi, totuşi, cel puţin până după europarlamentare şi să plătească. Eu aş vrea să rămână uniţi până la alegerile generale, să plătească împreună".

Politicienii PPDD, care au ajuns în Parlament pe listele partidului creat de Dan Diaconescu continuă să îngroaşe rândurile puterii. Conform anunţului făcut de preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, patru deputaţi au migrat de la PPDD la UNPR începând din data de 12 decembrie. Săptămâna trecută, UNPR a anunţat înscrierea în partid a opt parlamentari aleşi pe listele PPDD, respectiv patru senatori şi patru deputaţi. Astfel, deputaţii Florin Condurăţeanu, Hulea Ioan, Liviu Codârlă şi Puşcaş Iacob vor activa în grupul parlamentar al PSD, acelaşi lucru urmând să-l facă şi senatorii Ionel Agrigoroaei, Florina-Ruxandra Jipa, Constantin Popa şi Marian Vasiliev.

Ultimele declaraţii ale lui Victor Ponta lasă să se înţeleagă că şi PNL-ul ar avea nişte contacte cu opoziţia grupată în jurul lui Traian Băsescu: "Sunt nişte lucruri care s-au adunat în timp, dar cred că principala problemă a fost faptul că au cântat prea mult sirenele de la Cotroceni şi uneori nu ne-am pus destulă ceară în urechi ca să nu le auzim, ca să mă exprim puţin metaforic. (...) Cred că au fost momente în care a contat pentru Crin mai mult părerea duşmanilor decât părerea prietenilor". Este evident că scena politică este în plin proces de rearanjare în vederea abordării celor două campanii electorale de anul viitor.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb