Opoziţia, fărâmiţată de un nou partid

O.D.
Ziarul BURSA #Politică / 17 noiembrie 2011

Miron Mitrea: "Eu îl cunosc foarte bine pe Geoană. Nu cred că e în stare să facă nimic singur".

Miron Mitrea: "Eu îl cunosc foarte bine pe Geoană. Nu cred că e în stare să facă nimic singur".

Cazul "Geoană" e pe cale să divizeze opoziţia. Posibilitatea ca Mircea Geoană să formeze o nouă formaţiune politică a creat rumoare la nivelul clasei politice, mai ales că se speculează că spre noua formaţiune ar migra nu doar membri ai PSD ci şi de la PNL şi UNPR. Uniunea Social Liberală ar fi cea mai afectată de apariţia unei noi formaţiuni, existând riscul să piardă, din nou, mai mulţi parlamentari.

Aşa cum era de aşteptat primii care au reacţionat au fost liderii Partidului Social Democrat, cei care prin decizia lor au generat această stare de fapt. Preşedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu, a evitat să se pronunţe pe acest subiect, dar a lăsat să se înţeleagă că este preocupat: "Nu pot să comentez o supoziţie teoretică. Nu vreau să mă pronunţ. Nu l-am auzit pe el (Mircea Geoană - n.r.) vorbind de aşa ceva. Să croieşti ceva în jurul unor zvonuri este hazardant. Eu sunt în general împotriva măsurilor extreme, dar uneori ele sunt bune prin forţa lucrurilor". Mult mai tranşant a fost Miron Mitrea: "Nu ştiu pe nimeni în PSD care să spună < Eu plec cu Geoană şi facem împreună un partid >. Eu îl cunosc foarte bine pe Geoană. Nu cred că e în stare să facă nimic singur. (...) Este o soluţie să înlocuiască UNPR cu o nouă formaţiune, a lui Geoană. El să spună < Sunt aici, cu braţele deschise > şi justiţia să bată tufişurile, cum s-a întâmplat cu o parte dintre cei de la UNPR. Dacă este în aşa de bune relaţii cu preşedintele Traian Băsescu şi cu PDL, s-ar putea să vedem şi un astfel de procedeu, dar asta nu ar trebui să ne îngrijoreze". Mitrea a declarat că fostul preşedinte al PSD pregăteşte un partid de mai multă vreme şi l-a ironizat pe acesta spunând că, după cât îl cunoaşte, "poate va fi singur în partidul ăla".

Unul din liderii partidului care l-ar putea urma pe Mircea Geoană este Marian Vanghelie. Acesta a declarat că el personal crede în calităţile politice ale fostului candidat la preşedinţie: "Nu ştiu ce şanse ar putea să aibă o formaţiune politică (nouă - n.r.). Eu cred în calităţile politice ale lui Mircea Geoană. Nu am înţeles dacă a fost judecat în forul ăla şi cum a fost judecat. Un om când e judecat trebuie să se apere. Eu nu cred că astăzi trebuie să discutăm despre formarea unui nou partid, ci despre un PSD strâns în jurul conducerii partidului şi să putem să câştigăm alegerile. Nu se pot câştiga alegerile prin divizare şi prin a da lumea afară". Preşedintele Traian Băsescu a exclus posibilitatea ca liderul social-democrat să devină membru al PDL sau al UNPR: "În interiorul PDL-ului, exclus. Îl ştiu, Mircea Geoană este un om politic matur. N-am văzut prostie mai mare decât să-ţi pui pe tavă singura funcţie din care mai puteai să faci politică legislativă, dar asta e treaba partidului. Eu nu-l văd pe Mircea Geoană nici în PDL, nici în UNPR". Este ştiut că o parte dintre liderii judeţeni ai PSD, precum şi câţiva parlamentari i-au promis sprijin lui Mircea Geoană, dacă acesta va decide înfiinţarea unui nou partid, după iminenta excludere din PSD, la şedinţa Comitetului Executiv din 22 noiembrie. Varianta ca Mircea Geoa-nă să înfiinţeze un nou partid, după ce va fi exclus din PSD, a fost discutată în ultimele săptămâni cu mai mulţi lideri judeţeni ai PSD, dar şi cu câţiva parlamentari.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. este o gresala plecarea lui din psd slabeste partidul.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb