OPREA: "Votul dat în Senat a fost împotriva unei nedreptăţi"

L.B.
Politică / 24 septembrie 2016

Gabriel Oprea

Gabriel Oprea

Fostul vicepremier Gabriel Oprea afirmă că votul dat de senatori în cazul său nu a fost "unul politic", nu a fost nici "împotriva justiţiei", nici în "favoarea" sa, ci împotriva "unei nedreptăţi".

"Îmi pare rău că acei colegi senatori care au votat în funcţie de ceea ce era în dosar şi nu în funcţie de alte interese sunt astăzi huliţi şi atacaţi. (...) Votul nu a fost unul politic, nu a fost nici împotriva justiţiei, nici în favoarea mea, ci pur şi simplu împotriva unei nedreptăţi", a scris astăzi Gabriel Oprea pe Facebook.

Fostul vicepremier a adăugat că "justiţia nu se face în Parlament, dar cu siguranţă nu se face nici în stradă" şi a prezentat mai multe aspecte ce ţin de cazul în care este anchetat.

El susţine că nu a dat ordin să fie însoţit de echipaje ale poliţiei rutiere, deci nici de motociclist, şi nici nu a impus o viteză de deplasare. "Viteza medie cu care ne-am deplasat pe traseu în seara respectivă a fost de 59,41km/h (stabilită prin expertiză), viteza legală în zonă fiind de 60 km/h, în zona producerii accidentului traseul era liber, anterior trecând pe acolo coloana oficială a preşedintelui. Mai mulţi martori au declarat că nu toate motocicletele din dotarea MAI erau în stare bună de funcţionare", a scris Oprea.

Potrivit acestuia, motocicleta implicată în accident fusese reparată cu o săptămână în urmă, iar colegul lui Bogdan Gigină, care folosea aceeaşi motocicletă, nu reuşise să o pornească pe tura lui.

"După accident motocicleta a fost dusă la Brigada Poliţiei Rutiere (!) - şi nu la o instituţie neimplicată - unde a fost ulterior examinată de expert. Ofiţerul care conducea echipajul de poliţie i-a spus lui Bogdan, chiar de la plecare că, dacă apreciază că are probleme de deplasare din cauza condiţiilor meteo, să nu se mai deplaseze în dispozitiv. Următoarea intersecţie (cea de la Eroilor) era deja asigurată de un poliţist care dirija traficul, astfel că nu exista niciun motiv de grabă pentru însoţitori", a specificat fostul vicepremier.

El mai susţine că lucrările de reparaţii din zona unde s-a petrecut accidentul trebuiau să fie executate, potrivit documentaţiei, în 48 de ore, începând cu data de 16 octombrie 2015 şi au fost executate în 120 de ore.

"Lucrarea nu a fost semnalizată corespunzător. (...) În mod ciudat, indicatoarele folosite la faţa locului nu au fost sechestrate, astfel că ulterior acestea nu au mai putut fi expertizate", a adăugat Oprea.

Acesta spune, totodată, că "iniţial" maşina în care se afla "a oprit la locul accidentului". "Pentru că poliţistul din maşina de la Rutieră a indicat şoferului să continue deplasarea, nu am văzut ce s-a întâmplat. (...)_Când am aflat de la aghiotant că a fost accidentat motociclistul, l-am întrebat ce caută motociclistul în dispozitiv pe ploaie - aspect confirmat în declaraţiile date la Parchet de către şoferul maşinii în care mă aflam", a mai precizat Gabriel Oprea.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Mai Interesul National.

    Dar ce cautai tu cu coloana oficiala dupa tine ? 

    Cand nu aveai dreptul la asa ceva. 

    De ce nu respectati voi legea?

    Ha. 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb