ORBAN, DESPRE RELAŢIILE GRECO-ROMÂNE: "Ceea ce ne-a unit - mai important decât ceea ce ne-a separat"

J.P.
Miscellanea / 23 iunie 2021

"Ceea ce ne-a unit - mai important decât ceea ce ne-a separat"

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Ludovic Orban, a declarat, referindu-se la relaţiile dintre România şi Grecia, că "întotdeauna ceea ce ne-a unit a fost mai important decât ceea ce ne-a separat", conform Agerpres.

"Întotdeauna ceea ce ne-a unit a fost mai important decât ceea ce ne-a separat. Suntem aproape nu numai geografic, ci şi cultural şi istoric, uniţi prin trecut şi prin tradiţii valoroase. (...) Cultura creştină modernă, un 'Bizanţ, după Bizanţ', despre care vorbea marele nostru Nicolae Iorga, am construit-o aici, împreună, şi o considerăm inseparabilă de tradiţia românească", a spus Orban, la vernisajul expoziţiei "Personalităţi greceşti care au jucat un rol în istoria Românilor, din antichitate până în zilele noastre".

El şi-a exprimat satisfacţia pentru găzduirea de către Parlament a unei expoziţii dedicate luptei elene pentru independenţă.

"Cred că este simbolic şi mişcător faptul că o instituţie aflată în inima democraţiilor moderne, Parlamentul, poate să onoreze în acest fel independenţa naţiunii moştenitoare a vechilor greci de la care întreaga lume a învăţat cuvântul democraţie. Nu întâmplător panelenisimul a fost o realitate atât de puternică în cultura politică a secolelor XVII şi XIX. Putem spune că a fost una dintre primele manifestări ale unei culturi politice comune europene, coagulate în jurul unei cauze a unui popor care ne-a dăruit linia democratică, ateneul politic de bază al Europei de astăzi", a mai spus Ludovic Orban.

Expoziţia "Personalităţi greceşti care au jucat un rol în istoria Românilor, din antichitate până în zilele noastre", dedicată împlinirii a 200 de ani de la începutul Revoluţiei Elene a fost vernisată la Parlament, la iniţiativa Asociaţiei Culturale a Grecilor din România "NOSTOS", sub egida Ambasadei Greciei la Bucureşti şi a Uniunii Elene din România.

La realizarea expoziţiei au colaborat Uniunea Elenă din România, Camera de Comerţ Bilaterală Eleno-Română, Departamentul de Studii Neoelene al Facultăţii de Limbi şi Literaturi Străine a Universităţii din Bucureşti, Fundaţia Culturală Greacă, Şcoala Greacă din Bucureşti "ATENA", Asociaţia Prietenilor Bisericii Elene din Bucureşti, Asociaţia Culturală "Arcadia", Asociaţia Culturală "Protagoras" şi Biroul Organizaţiei Elene pentru Turism.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb