ORBAN: "Nu voi vota o a doua nominalizare ca premier în persoana lui Florin Cîţu"

J.P.
Politică / 12 octombrie 2021

"Nu voi vota o a doua nominalizare ca premier în persoana lui Florin Cîţu"

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Ludovic Orban, a anunţat marţi că nu va vota o a doua nominalizare a lui Florin Cîţu în funcţia de premier, conform Agerpres.

"Cu siguranţă eu nu voi vota o a doua nominalizare Florin Cîţu din partea preşedintelui, pentru că nu pot să susţin o persoană care mai are 10% cotă de încredere, care conduce un guvern care mai are 13% cotă de încredere şi o persană care nu are capacitatea să formeze o majoritate parlamentară decât dacă obţine prin tranzacţii şi presiuni votul parlamentarilor PSD. Soluţia Cîţu nu mai există, Cîţu nu mai are capacitatea să formeze o majoritate parlamentară, iar lucrul acesta este evident pentru orice om normal la cap", a declarat Orban, la Palatul Parlamentului.

Întrebat dacă va participa la o discuţie cu Dacian Cioloş pentru susţinerea unui guvern, fostul lider liberal a arătat că, în mod sigur, va participa la orice discuţie, dar opinia sa clară este că "Dacian Cioloş nu are nicio şansă să obţină votul de învestitură în Parlament, să formeze o majoritate parlamentară, în ciuda bunelor intenţii".

În ceea ce priveşte posibilitatea organizării unor alegeri anticipate, preşedintele Camerei Deputaţilor consideră că, "pentru prima pară, există întrunite condiţiile politice, parlamentare, care să poată duce la declanşarea unor alegeri anticipate, dintr-un motiv foarte simplu - există trei formaţiuni politice care şi-au demonstrat majoritatea parlamentară la moţiunea de cenzură" şi care doresc un astfel de scrutin.

El a menţionat că nu a fost invitat la discuţiile de la Vila Lac şi, de altfel, nu a fost invitat la nicio reuniune a Biroului Executiv al PNL. "Domnul Cîţu şi domnul Vîlceanu m-au ras de pe lista de convocări", a susţinut Orban.

Fostul preşedinte al PNL a anunţat că nu va participa nici în continuare la şedinţe. "Orice fel de participare şi susţinere a unor decizii aberante ale unei conduceri nelegitime a PNL îmi pare că seamănă cu o formă de complicitate la trădarea interesului naţional. (...) Şi acum ţara arde, şi Cîţu se ocupă să îmi ia parlamentarii la bucată, să facă tot felul de promisiuni. (...) Acum domnul Cîţu face nişte întruniri, şi-a adus aminte că are nişte grupuri parlamentare. Chiar şi grupurile parlamentare PNL nu sunt suficiente pentru învestirea unui guvern, pentru că este nevoie de o majoritate parlamentară. (...) Să te duci la negocieri când ţara arde, când la uşă stă un sac de probleme nerezolvate, să nu propui o soluţie de rezolvare a crizei, mi se pare ceva de noaptea minţii. Parcă cineva le-a spălat creierele, parcă se duc ca orbeţii către prăpastie", a argumentat el.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb