ORBAN: "România va creşte doar guvernată de patrioţi"

J.P.
Politică / 22 iulie 2021

"România va creşte doar guvernată de patrioţi"

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a participat miercuri la conferinţa de alegeri a Organizaţiei PNL Braşov, unde a declarat că nu duce lupta pentru şefia partidului în scop personal, ci pentru principiile şi valorile originare ale PNL, un "partid al neamului românesc, un partid de oameni care îşi iubesc ţara". Liderul PNL nu a ratat ocazia de a-l ataca din nou pe premierul Florin Cîţu, spunând că acesta trebuie să folosească resursele guvernului pentru guvernare, nu "în alte scopuri care nu au nicio legătură cu legea". Orban a vorbit şi despre proiectele de dezvoltare a Braşovului şi a obţinut susţinerea filialei în lupta pentru şefia partidului, conform Digi24.

"Pentru mine bătălia pentru funcţia de preşedinte al PNL nu este o bătălie personală, este o bătălie pentru principii, pentru valori, pentru a menţine PNL aşa cum a fost din 1875, un partid al neamului românesc, un partid de oameni care îşi iubesc ţara, un partid de oameni care pun pe primul plan interesul României, un partid care s-a identificat cu toate marile realizări ale României în istoria modernă. Aşa trebuie să rămână Partidul Naţional Liberal. Nu poţi să afectezi fibra, cultura PNL cu tot felul de instrumente care nu au legătură cu democraţia, care nu au nicio legătură cu respectul faţă de individ şi de drepturile sale cu tot felul de tipuri, de cântări care s-au mai practicat şi prin alte părţi... Îmi aduc aminte de cântarea lui Băsescu sau cântarea lui Udrea la Conferinţa municipală", a declarat Ludovic Orban în faţa liberalilor braşoveni.

Orban a mai spus că mulţi vor să-l determine să renunţe la luptă, dar nu-şi va lăsa "calcată în picioare demnitatea".

"Sunt mulţi care nu mă cunosc foarte bine şi care îşi imaginează că pot să mă impresioneze, să mă intimideze sau să mă determine să mă las bătut sau să mă determine să renunţ. Le spun multora din aceşti colegi că nu mă cunosc deloc, niciodată nu voi renunţa la lucrurile în care cred. Niciodată nu voi accepta să îmi fie calcată în picioare demnitatea", a mai afirmat Ludovic Orban.

Atac la Cîţu: "Să se concentreze pe guvernare"

Orban a lansat şi un atac împotriva contracandidatului său la şefia PNL, Florin Cîţu, pe care l-a sfătuit să se concentreze asupra guvernării şi să nu folosească resursele guvernului "în alte scopuri care nu au nicio legătură cu legea şi cu obiectivele guvernării".

"Sigur, este bine să clamăm buna guvernare, trebuie să ne concentrăm pe buna guvernare - şi eu spun la fel. Guvernul, miniştrii şi premierul trebuie să se concentreze pe a asigura buna guvernare în această perioadă, trebuie să pună în prim plan guvernarea şi mai puţin campania electorală, pentru că dacă guvernarea este bună înseamnă că şi premierul are o şansă mai bună de a fi ales preşedinte al PNL. Din cauza aceasta îl sfătuiesc să se concentreze pe guvernare şi mai ales să utilizeze toate resursele Guvernului pentru buna guvernare, să nu cumva să le utilizeze în alte scopuri care nu au nicio legătură cu legea şi cu obiectivele guvernării", a mai declarat preşedintele PNL.

El a spus că va sprijini toate obiectivele de dezvoltare a Braşovului şi a obţinut susşinerea filialei Braşov în lupta pentru şefia partidului.

Adrian Veştea, preşedintele PNL Braşov, a anunţat miercuri că a semnat lista de susţinători ai moţiunii Orban. PNL Braşov este prima filială care anunţă oficial susţinerea moţiunii.

"O declar cu maximă deschidere: Ludovic Orban este cel pe care filiala Braşov - alături de mine şi toţi ceilalţi colegi (din filială - n.r.) - am decis să-l susţinem pentru conducerea PNL. Este o persoană extrem de implicată, Braşovul a beneficiat de un sprijin substanţial şi a fost unul dintre colegii neobosiţi, care, de-a lungul timpului, a sprijinit toate proiectele noastre din administraţia locală şi judeţeană", a declarat Adrian Veştea, potrivit Agerpres.

Discursul integral susţinut de Ludovic Orban în cadrul Conferinţei de alegeri interne - PNL Braşov

Bine v-am găsit stimate colege, stimaţi colegi liberali, dragi prieteni din Braşov. Sunt fericit că sunt din nou acasă alături de dumneavoastră. Vă mulţumesc din inimă pentru tot efortul pe care l-aţi depus, pentru toată munca şi mai ales pentru marile victorii pe care le-am repurtat în ultimii 4 ani de zile şi am garanţia că astăzi prin alegerile pe care le veţi face, veţi alege o echipă prin care vă asiguraţi că veţi câştiga toate alegerile din 2024. Vă mulţumesc de asemenea că sunteţi alături de mine într-o perioadă în care unii încearcă să demonstreze că sunt singur. Ştiţi foarte bine că nu sunt singur, ştiţi foarte bine că e adevărat că avem surprize în fiecare săptămână, se mai suceşte câte unul, preşedinte de filială, mai ales după ce se alege, după ce beneficiază de sprijin în alegere, brusc se suceşte. Se pot suci preşedinţi de filiale, se pot suci miniştri, se pot suci unii care au ceva de câştigat imediat sau care au schelete în dulap. Dar nu pot să fie suciţi, nu li se poate înfrânge voinţa membrilor PNL, bazei PNL, toţi acei colegi ai noştri care bătălie de bătălie, ca nişte căuzaşi se bat pentru Partidul Naţional Liberal şi au grijă ca PNL să rămână pe direcţia corectă. În voi am încredere, dragi mei şi din cauza asta nu m-am simţit, nu mă simt şi nu mă voi simţi niciodată singur, ci întotdeauna voi fi alături de dumneavoastră aşa şi cum dumneavoastră aţi fost alături de mine în cele mai grele momente. Vă mulţumesc!

Braşovul este centrul României, inima României şi în următorii 5-6-7 sau 8 ani de zile trebuie să devină epicentrul investiţiilor care se fac în România. Să fim cinstiţi, timp de 30 de ani Braşovul a fost ţinut aproape în izolare din punct de vedere al reţelelor de transport. Nu s-a realizat nici autostrada Ploieşti - Braşov , nu s-a realizat nici autostrada Braşov - Făgăraş - Sibiu, nu s-a finalizat nici Drumul Expres Braşov -Târgu Mureş , de asemenea nu s-a întâmplat nimic pe legătura cu Moldova, pe legătura Braşov - Bacău.

Vă aduceţi aminte că în perioada în care am fost Premier am venit şi am lansat un slogan: Toate drumurile duc, nu la Roma, ci la Braşov şi într-un timp de extrem de scurt, în colaborare cu un ministru al Transporturilor, care sigur mă întreb şi astăzi de ce a avut altă preferinţă, dar în colaborare cu acest ministru al Transporturilor am făcut lucruri şi paşi extrem de hotărâţi, aşa cum nu s-a făcut poate în nicio altă perioadă, decât în perioada în care am fost eu ministru al Transporturilor. Dacă vă aduceţi aminte în acea perioadă am realizat şi studiul de fezabilitate, Bucureşti - Braşov, am demarat şi licitaţia pentru realizarea parteneriatului contractului public- privat, concesiune de lucrări publice, am finalizat preselecţia şi când să finalizez selecţia şi să semnez contractual, românii au ales pe altcineva şi PNL nu a mai rămas la guvernare. De atunci, din 2008, pe Ploieşti - Braşov nu s-a mişcat nimic şi suntem astăzi în faza în care este semnat contractul pentru revizuirea studiului de fezabilitate şi realizare a proiectului tehnic şi sunt convins că într-un termen de maxim un an şi jumătate se va putea ajunge la semnarea contractului acestui tronson vital.

Sunt investiţii extrem de importante. Toată lumea a început să se laude cu Aeroportul din Braşov în PNL. Până acum puţini vorbeau de Aeroportul din Braşov, eu vorbesc de Aeroportul din Braşov din 2008 când am ajuns ministru al Transporturilor şi Preşedintele CJ din acea perioadă mi-a spus că nu primise aviz de la Romatsa şi de la Autoritatea Aeronautica ca să realizeze investiţia de realizare a aeroportului, lucruri care au fost primite în maxim 2 luni de zile din momentul în când am aflat. Sunt apropiat de acest proiect, deşi foarte mulţi au spus la ce ne trebuie domnule aeroport în Braşov? L-am susţinut cu toată tăria, a trebuit să vină preşedinte la CJ Adrian Veştea cu determinarea şi cu încăpăţânarea lui şi cu tenacitatea lui de a găsi soluţii în cele mai imposibile situaţii şi sunt convins că dacă nu anul acesta, la începutul anului viitor vom putea realiza un prim zbor pe Aeroportul din Braşov cu mult timp înainte de a avea o autostradă de la Bucureşti la Braşov. Felicitări Adi Veştea, felicitări echipei de la CJ şi chiar sunt oameni care ating istoria.

Sigur, Guvernul trebuie să susţină în continuare acest proiect şi aşteptăm la rectificare. Noi am avut o întîlnire cu Adi Veştea care a solicitat o întâlnire cu toţi liderii coaliţiei pentru a ne angaja că susţinem câteva proiecte foarte importante pentru Braşov, pe care eu în mod evident le voi susţine, nu numai că sunt braşovean , ci pentru că sunt foarte importante. Evident, Aeroportul, este necesară o finanţare suplimentară care să fie stabilită la rectificarea bugetară de minim 50 de milioane, este nevoie să fie susţinut proiectul Sălii Polivalente, un proiect care a demarat sub administraţie liberală şi care trebuie să fie realizat tot sub administraţie liberală. De asemenea, trebuie realizat Spitalul Regional, care este un proiect extrem de important pentru Braşov şi sunt convins că aşa cum se acordă atenţie spitalului din Sibiu, care nu este decât spital judeţean, se va acorda aceeaşi atenţie şi spitalului din Braşov. Sigur că pentru asta ar trebui să revină un Premier din Braşov ca să acorde o atenţie egală, ca să existe un echilibru, dar sigur îmi exprim convingerea că orice Guvern liberal va sprijini acest proiect, un proiect al administraţiei liberale, pornit de liberali şi care evident va purta amprenta liberală. De asemnea, ne-am angajat că o să obţinem finanţare pentru legătura Braşov- Sibiu, care este fundamental pentru că asigură conectarea Braşovului la coridorul 4 Paneuropean, de asemenea există garanţia că putem finanţa din fondurii europene tronsonul Ploieşti- Braşov şi de asemenea ne-am angajat să includem dacă este posibil, prin finanţare PNRR primul tronson de autostradă Braşov - Bacău, care este tronsonul care este până în munţi şi care nu necesită lucrări foarte complexe şi care ar putea fi realizat până în 31 decembrie 2026.

Cunosc aproape în amănunt proiectele vitale pentru Braşov şi vă spun că cu mine aveţi garanţia că aceste proiecte vor merge înainte şi că vor fi finalizate şi că vor fi finalizate de liberali şi sunt convins că braşovenii vor aprecia lucrul acesta şi că vor menţine la putere leadershipul liberal la putere încă o sută de ani de acum înainte, nu opt ani cum zic unii că vom rămâne la guvernare.

Apropo, trec la subiectul guvernare. Sigur este bine să calmăm buna guvernare, trebuie să ne concentrăm pe buna guvernare şi eu spun la fel. Guvernul, miniştrii şi Premierul trebuie să se concentreze pe a asigura buna guvernare în această perioadă, trebuie să pună în prim plan guvernarea şi mai puţin campania electorală, pentru că dacă guvernarea este bună înseamnă că şi Premierul are o şansă mai bună de a fi ales preşedinte al PNL. Din cauza aceasta îl sfătuiesc să se concentreze pe guvernare şi mai ales să utilizeze toate resursele Guvernului pentru buna guvernare, să nu cumva să le utilizeze în alte scopuri care nu au nicio legătură cu legea şi cu obiectivele guvernării.

Stimate colege, stimaţi colegi ştiţi foarte bine să Braşovul este locul meu natal şi că de fiecare data când mă întorc acasă mă copleşesc amintirile şi am o stare extrem de pozitivă şi de favorabilă. Întotdeauna când mă întorc acasă mă încarc cu energie, cu forţa şi mai ales cu determinare. Sunt mulţi care nu mă cunosc foarte bine şi care îşi imaginează că pot să mă impresioneze, să mă intimideze sau să mă determine să mă las bătut sau să mă determine să renunţ. Le spun multora din aceşti colegi că nu mă cunosc deloc, niciodată nu voi renunţa la lucrurile în care cred. Niciodată nu voi accepta să îmi fie calcata în picioare demnitatea. Totdeauna am ţinut la lucruri fundamentale în viaţa care ţin de relaţia interumană, încredere, respect reciproc, aprecierea fiecărei fiinţe individuale, lucruri pe care se construiesc relaţii sociale sănătoase, respectful cuvântului dat, garanţia că un om atunci când se angajează că face ceva duce la bun sfârşit lucrul respectiv. Garanţia că dacă ai pornit la drum cu cineva nu te părăseşte pe la jumătatea drumului, ştiţi cum este la alpinism să rămâi fără sprijin într-o ascensiune nu este un lucru foarte plăcut, dar sunt alpinişti care se descurcă şi în astfel de situaţii. Pentru mine bătălia pentru funcţia de Preşedinte al PNL, nu este o bătălie personală, este o bătălie pentru principii, pentru valori, pentru a menţine PNL aşa cum a fost din 1875, un partid al neamului românesc, un partid de oameni care îşi iubesc ţara, un partid de oameni care pun pe primul plan interesul României, un partid care s-a identificat cu toate marile realizări ale României în istoria modernă. Aşa trebuie să rămână Partidul Naţional Liberal. Nu poţi să afectezi fibra, cultura PNL cu tot felul de instrumente care nu au legătură cu democraţia, care nu au nicio legătură cu respectul faţă de individ şi de drepturile sale cu tot felul de tipuri, de cântări care s-au mai practicat şi prin alte părţi. Îmi aduc aminte de cântarea lui Băsescu sau cântarea lui Udrea la Conferinţa municipală.

Stimate colege şi stimaţi colegi, noi suntem PNL, noi suntem partidul individualitatilor, suntem un partid de oameni puternici care îşi clădesc singuri destinul, carierea şi un partid de oameni care gândesc cu mintea lor şi hotărăsc ei destinul PNL. Iar PNL nu are voie să fie altfel decÎt coloana vertebrală a României şi principalul instrument politic de a dezvolta România .

Am vorbit foarte puţin în această campanie despre ceea ce trebuie făcut cu România. Din păcate astăzi trebuie să înţelegem că există provocări la care trebuie să ne adaptăm, că sunt oportunităţi pe care trebuie să le fructificam, România are oportunităţi extraordinare, România este poartă de intrare- ieşire din Europa şi noi timp de 31 de ani nu am avut capacitatea să ne dezvoltăm infrastructura pentru a fructifica acest avantaj. România este ţara cea mai mare din regiune, ţara cu cea mai mare populaţie şi ţara cu cele mai mari resurse şi bogăţii, are o poziţionare strategică excepţională, România poate să devină un centru, un hub, o capitală economică a întregi regiuni în care trăim. România este placă turnantă est- vest şi poate să creeze prin această poziţionare o serie de elemente de dezvoltare care pot să ne creeze şansa de a o duce cu adevărat mai bine. România este unul dintre cei mai siguri aliaţi şi cei mai siguri parteneri în concertul European şi în concentrul euro-atlantic şi asta este o poziţie pe care trebuie să o fructificam cu singura condiţie: să ştim ce să cerem de la partenerii noştri. Dacă nu cerem nimic, nu primim mai nimic.

Stimate colege, stimaţi colegi, proiectul de dezvoltare al României este un proiect care trebuie să se bazeze pe o guvernare inteligentă, înţeleaptă, pe o guvernare în slujba României, dar care trebuie să fie prezentă în toate zonele în care se iau decizii pentru România, trebuie să fie o guvernare influenţă, o guvernare care să se bată pentru interesele României şi o guvernare care să aducă cu adevărat resursele şi deciziile de care are nevoie această ţară pentru dezvoltare.

Sunt convins şi am încredere că România are capacitatea de a face un salt la care nimeni astăzi nu se gândeşte, cu o singură condiţie: să fie guvernată de patrioţi, să fie guvernată de oameni competenţi, să fie guvernată cu adevărat de oameni care să înţeleagă contextul în care ne desfăşurăm, provocările şi oportunităţile şi şansele uriaşe pe care le avem.

Stimate colege, stimaţi colegi vă doresc sănătate, înţelepciune, vă doresc realizări, sunt convins că echipa pe care o veţi alege va fi echipa care vă va purta în continuare spre victorie şi vă mai spun că puteţi conta pe mine, vă mulţumesc!

Opinia Cititorului ( 5 )

  1. Nu uitam discursul din Zagreb, "patriotule "

    culmea tupeului ! cozile de topor ale intereselor straine sa vorbeasca de patriotism ! huuuuuuuooooo !

    Patrioti ca voi? Ca tine?

    "Maestrul betiv", Sica, aflat mai mereu in stare avansata de ebrietate, a ajuns sa creada ca face parte din categoria "patrioţilor", cand de fapt, el se califica la categoria "patrihoţilor"!

    1. A rămas un măscărici!

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb