Ordonanţă aprobată tacit de Senat

Ziarul BURSA #Politică / 16 iunie 2006

Aceasta se referă la verificarea de către Ministerul Finanţelor a procedurii de atribuire a contractelor de achiziţie publică

Ordonanţa privind verificarea de către Ministerul Finanţelor a procedurii de atribuire a contractelor de achiziţie publică a fost adoptată tacit, ieri, de către plenul Senatului, întrucât pe 15 iunie au expirat cele 45 de zile în care Senatul, în calitate de primă Cameră sesizată, se putea pronunţa, în conformitate cu prevederile Constituţiei, asupra actului normativ. Ordonanţa stipulează că Ministerul Finanţelor verifică, în mod selectiv, pe baza analizei de risc, următoarele tipuri de contracte: contracte de lucrări şi de concesiune de lucrări cu valoare estimată, fără TVA, mai mare sau egală cu 250.000 euro; contracte de servicii şi de concesiune de servicii cu valoare estimată mai mare sau egală cu 40.000 euro; contracte de furnizare cu valoare mai mare sau egală cu 40.000 euro şi acordurile cadru încheiate pentru contractele menţionate. Comisia de buget-finanţe sesizată pe fond asupra acestei ordonanţe adoptase raportul de admitere cu unele amendamente, prin care contractelor de achiziţie publică li se adăugaseră cele de concesiune, informează Rompres.

Preşedintele de şedinţă, Nicolae Văcăroiu, a fost nevoit să suspende dezbaterile, înainte de votarea actului normativ, din cauza plecării din sală a majorităţii senatorilor. Pe de altă parte, plenul Senatului a dezbătut ieri, timp de peste trei ore, ordonanţa de ratificare a acordului româno-ungar privind înfiinţarea Fundaţiei Publice "Gojdu". După ce plenul a hotărât retrimiterea la comisie a acestui acord, majoritatea senatorilor au părăsit sala. Ordonanţa de Guvern va fi dezbătută de Camera Deputaţilor în forma prezentată de iniţiator.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb