ORDONANŢA CREDITELOR: Deputaţii vor dezbate doar amendamentele cu şanse la vot

A.G.
Ziarul BURSA #Politică / 25 noiembrie 2010

Viorel Ştefan

Viorel Ştefan

Deputatul Viorel Ştefan, preşedintele Comisiei de buget-finanţe, a anunţat, ieri, că va face o selecţie a amendamentelor cu cele mai mari şase să fie adoptate la OUG 50 privind creditele populaţiei.

Viorel Ştefan a explicat că selecţia este necesară întrucât se alocă foarte mult timp pentru dezbateri, iar ulterior, amendamentele sunt respinse la vot.

Viorel Ştefan a explicat, potrivit Agerpres: "Am convocat Biroul comisiei (n.r. de buget-finanţe) şi, împreună cu reprezentanţii autorităţilor implicate în această dezbatere (n.r. Agenţia Naţională pentru Protecţia Consumatorilor, Asociaţia Română a Băncilor, grupul clienţilor nemulţumiţi ai băncilor) vom încerca să facem o selecţie a ceea ce urmează să discutăm, pentru că, de trei săptămâni, am ajuns la concluzia că de multe ori dezbatem nişte amendamente câte o oră, o oră jumătate, două ore ca să constatăm în final că amendamentele nu pot fi susţinute şi sunt respinse la vot. Şi, atunci, poate reuşim să facem o selecţie şi din trei, patru, cinci variante câte avem pe fiecare teză propusă, să selectăm amendamentul cu şansele cele mai mare să treacă, să intrăm mai bine pregătiţi în dezbatere în comisie data viitoare, adică marţi dimineaţă (30 noiembrie)".

Întrebat când crede că OUG 50/2010 va ajunge în plen în ritmul în care se desfăşoară lucrările, Viorel Ştefan a răspuns că nu poate să avanseze niciun termen, însă vicepreşedintele Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor, Samuel Calotă, a vorbit despre luna martie 2011.

Menţionăm că ieri lucrările Comisiei pentru buget, finanţe şi bănci din Camera Deputaţilor cu privire la OUG 50/2010 privind contractele de credit pentru consumatori au fost sus-pendate din lipsă de cvorum.

Ordonanţa creditelor, în dezbatere la Camera Deputaţilor din octombrie

Demersul lui Viorel Ştefan (foto) vine în contextul în care OUG 50/2010 a intrat în dezbaterea Camerei Deputaţilor pe 5 octombrie, când a primit aviz favorabil de la Comisia pentru politică economică, reformă şi privatizare.

Dezbaterile în Comisia pentru buget, finanţe şi bănci au început pe 12 octombrie. Până în prezent, membrii comisiei au parcurs 37 de articole din actul normativ, la care au fost admise amendamente în favoarea consumatorilor.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb