ORDONANŢA MILITARĂ NR. 11:  Ţăndărei iese din carantină, Suceava încă nu

G.M.
Miscellanea / 11 mai 2020

Ţăndărei iese din carantină, Suceava încă nu

Marcel Vela, ministrul de Interne, a emis, astăzi, cu patru zile înainte de starea de alertă, Ordonanţa Militară nr. 11, iar principala prevedere se referă la ridicarea carantinei pentru oraşul Ţăndărei din judeţul Ialomiţa, unul dintre cele mai mari focare din ţară.

Vela a precizat: "Primul punct este legat de suspendarea zborurilor către Spania şi din Spania. Este continuarea suspendării, valabilă până în 14 mai inclusiv. Al doilea punct este exceptarea de la măsurile de carantinare sau izolare pentru personalul navigant, fluvial şi maritim, care vine din porturi sau ţări catalogate ca zone roşii sau galbene în ipoteza în care acest personal navigant nu prezintă simptome COVID-19 şi se încadrează în măsurile anterioare nu este obligat să intre în izolare. Această măsură este sinonimă cu cea adoptată pentru piloţi şi echipajele aeronavelor sau pentru şoferii camioanelor care transportă marfă. O altă decizie care a fost luat astăzi este aprobarea solicitării Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă de a ridica măsura de carantinare pentru Ţăndărei".

Din păcate pentru locuitorii municipiului Suceava, acest oraş rămâne încă în carantină, chiar dacă primarul Ion Lungu a solicitat anularea acestei măsuri.

Referitor la măsurile relaxare ce vor intra în vigoare în 15 mai, tot astăzi, ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru a precizat că vom putea circula în localitate fără declaraţie pe proprie răspundere, dar că pentru a călători în afara localităţii trebuie să se facă dovada unui motiv bine întemeiat.

Nelu Tătaru a spus: "După 15 mai se poate ieşi din localitate doar din motive bine întemeiate: mergem să îngrijim pe cineva - un copil, o persoană bolnavă, mergem la o proprietate pe care o avem în altă parte, mergem la munca câmpului, sunt lucruri care sunt motive întemeiate, veţi vedea în următoare perioadă. (...) Declaraţia pentru ieşire din localitate ne-am gândit ca deocamdată să fie verbală, putând dovedi şi cu ceva, un act de proprietate. Trebuie să facem dovada acelui motiv bine întemeiat, dăm adresa unde mergem şi atunci se poate verifica".

Ministrul Sănătăţii a menţionat că în interiorul localităţii se va circula fără declaraţia pe proprie răspundere şi dacă în următoarele două săptămâni se va înregistra o evidenţă aşteptată şi nu va interveni o recrudescenţă a unor focare sau o reluare a unei transmiteri comunitare extinse atunci autorităţile vor implementa şi alte măsuri de relaxare a restricţiilor luate în starea de urgenţă.

Nelu Tătaru a mai spus că se intenţionează mentinerea carantinei instituţionalizate, iar proiectul de lege în acest sens afos trimis către Parlament.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb