Ordonanţa pe offshore, după promulgarea legii

Gheorghe Iorgoveanu
Ziarul BURSA #Companii #Energie / 25 iulie 2018

Ordonanţa pe offshore, după promulgarea legii

Liviu Dragnea, preşedintele Camerei Deputaţilor, a declarat, ieri, că viitoarea ordonanţă a guvernului pentru modificarea legii offshore trebuie să definească fără echivoc valoarea inves­tiţiilor şi modul cum se deduc acestea. Liderul PSD recunoaşte că formularea din Parlament lasă loc la confuzie cu privire la deducerea investiţiilor pe care companiile din domeniu le vor face în sectorul upstream.

Liviu Dragnea a spus: "Ce s-a adoptat în lege trebuie să fie pus limpede, pus clar şi fără echivoc şi în anexa care cuprinde formula de calcul pentru deducerile pentru impozitul pe veniturile suplimentare şi pentru deducerile din acest impozit. Şi anume este vorba de valoarea investiţiilor despre care se vorbeşte în lege că este firesc să se deducă investiţiile, dar nu este foarte bine clarificat în lege. Şi nu se deduc toate investiţiile odată, ci într-o perioadă de timp, în aşa fel încât statul român să primească bani, dar, în acelaşi timp, şi companiile care investesc să poată să se menţină deasupra costurilor. Ideea e că noi avem nevoie de acele gaze, avem nevoie ca cineva să le scoată, dar cei care le scot să nu lucreze în pierdere şi să aibă şi nivelul de cash flow firesc şi necesar. Asta va trebui să cuprindă ordonanţa".

Dragnea a menţionat că a purtat o primă discuţie cu prim-ministrul Viorica Dăncilă şi cu ministrul de finanţe Eugen Teodorovici pe această temă, dar mai întâi trebuie ca legea să intre în vigoare, adică să fie promulgată de preşedintele Klaus Iohannis.

Preşedintele Camerei Deputaţilor a declarat că îşi doreşte ca investitorii din acest domeniu să îşi continue activitatea în România.

Şeful PSD a spus: "Noi sperăm să nu plece. În acelaşi timp, nici nu putem rămâne în partea din stânga sau din dreapta, una dintre limitele generate de legea plecată de la Guvern şi trecută de Senat, în care statul român nu încasa aproape nimic şi în România nu rămânea niciun metru cub de gaze pentru că toate mergeau pe contracte bilaterale".

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

21 Ian. 2025
Euro (EUR)Euro4.9764
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.8074
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2778
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8878
Gram de aur (XAU)Gram de aur420.3419

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

oaer.ro
greenenergyexpo-romenvirotec.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
solarenergy-expo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb