OSCAR 2016  Cel mai bun film al anului: Spotlight

Ioana Dogaru
Miscellanea / 29 februarie 2016

Pelicula ''Spotlight'', în regia lui Tom MacCarthy, a obţinut premiul Oscar pentru ''Cel mai bun film al anului'', iar distincţiile pentru "Cea mai bună actriţă în rol principal" şi pentru "Cel mai bun actor în rol principal" au fost câştigate de marii favoriţi, Brie Larson şi, respectiv Leonardo DiCaprio. Pelicula ''Son of Saul'' (Ungaria), în care joacă şi actorul român Levente Molnar, a primit premiul Oscar la categoria ''Cel mai bun film într-o limbă străină'', relatează Agerpres.

Filmul, în regia lui Tom McCarthy, cu Mark Ruffalo, Michael Keaton şi Rachel McAdams în rolurile principale, spune povestea adevărată a jurnaliştilor de la publicaţia Boston Globe care au descoperit un uriaş scandal de abuzuri împotriva copiilor acoperit de Arhidioceza catolică locală, scandal ce a zguduit din temelii încrederea în Biserica Catolică, relatează sursa citată.

Acest film a fost recompensat şi cu Oscarul pentru scenariu original şi a mai fost nominalizat la patru premii - cel mai bun actor în rol secundar pentru Mark Ruffalo, cea mai bună actriţă în rol secundar pentru Rachel McAdams, regie pentru Tom McCarthy şi respectiv pentru montaj, potrivit sursei citate.

Cel mai bun actor în rol principal: Leonardo DiCaprio ("The Revenant")

Producţia "The Revenant", cu Leonardo DiCaprio şi Tom Hardy în roluri principale, spune povestea inspirată din fapte reale a unui colonist american pe nume Hugh Glass, aflat într-o expediţie pentru transportul unor blănuri, la începutul secolului XIX. Glass este atacat de un urs şi apoi, grav rănit, este abandonat în voia sorţii de prietenul său, relatează Agerpres.

Scenariul filmului este semnat de Mark L. Smith alături de Alejandro Gonzales Inarritu.

Acesta este primul premiu Oscar din cariera lui Leonardo DiCaprio, care a mai fost nominalizat de patru ori pentru rolurile din producţiile "What's Eating Gilbert Grape" (1993), "The Aviator" (2004), "Blood Diamond" (2006) şi "The Wolf of Wall Street" (2013).

Cea mai bună actriţă în rol principal: Brie Larson ("Room")

Filmul "Room", în regia lui Lenny Abrahamson, după un scenariu de Emma Donoghue, vorbeşte despre evadare şi luptă dar în primul rând despre relaţia dintre un băiat şi mama sa.

Brie Larson se află la primul său premiu Oscar după prima nominalizare.

Cel mai bun regizor: Alejandro Gonzalez Inarritu ("The Revenant")

Producţia "The Revenant", cu Leonardo DiCaprio şi Tom Hardy în roluri principale, spune povestea inspirată din fapte reale a unui colonist american pe nume Hugh Glass, aflat într-o expediţie pentru transportul unor blănuri, la începutul secolului XIX. Glass este atacat de un urs şi apoi, grav rănit, este abandonat în voia sorţii de prietenul său.

Scenariul filmului este semnat de Mark L. Smith alături de Alejandro Gonzales Inarritu.

Alejandro Gonzales Inarritu a mai câştigat două premii Oscar la gala de anul trecut, pentru regie şi scenariu original cu producţia "Birdman or (The Unexpected Virtue of Ignorance)" şi a fost nominalizat la categoria regie şi cu producţia "Babel" (2006).

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb