Războiul de agresiune al Federaţiei Ruse împotriva Ucrainei, a fost calificat drept crima de razboi, astăzi, la Birmingham, de către parlamentarii OSCE, care au cerut o încetare imediată a focului şi retragerea completă a trupelor ruse, potrivit unui Raport publicat astazi pe site-ul oficial al OSCE. Conţinând trei rezoluţii ale comitetului general, plus zece articole suplimentare care tratează o gamă largă de subiecte, Declaraţia de la Birmingham a fost aprobată cu un sprijin copleşitor. Acesta a fost adoptat la încheierea celei de-a 29-a sesiuni anuale a Adunării Parlamentare a OSCE, care a avut loc în perioada 2-6 iulie la Birmingham, Regatul Unit.
Referindu-se la invazia rusă ca fiind "o încălcare gravă a fundamentelor dreptului internaţional" şi "o încălcare flagrantă nu numai a suveranităţii Ucrainei şi a integrităţii sale teritoriale, ci ca un atac împotriva drepturilor omului şi a libertăţilor fundamentale, în special a dreptul la viaţă al poporului Ucrainei", Declaraţia de la Birmingham "îndeamnă toate părţile să se angajeze în negocieri care vizează o soluţionare paşnică a crizei, cu respect deplin pentru suveranitatea şi integritatea teritorială a Ucrainei".
Declaraţia de la Birmingham subliniază că invazia Rusiei a fost "facilitată de Belarus în calitate de coagresor" şi denunţă "ocuparea şi anexarea ilegală a Crimeei de către Federaţia Rusă şi "recunoaşterea" şi ocuparea nelegitimă a regiunilor Lugansk şi Doneţk". Alarmată că războiul a avut un impact semnificativ asupra stabilităţii, conectivităţii şi prosperităţii în întreaga regiune OSCE, Declaraţia de la Birmingham îndeamnă guvernele "să ia în considerare acţiuni eficiente şi bine coordonate în sfera economică şi de mediu menite să atenueze impactul conflictului şi să restabilească pacea internaţională. şi securitate."
De asemenea, subliniază că "sancţiunile impuse de multe state participante OSCE Federaţiei Ruse pentru agresiunea sa împotriva Ucrainei sunt vizate împotriva liderilor Federaţiei Ruse şi nu împotriva poporului rus, ale cărui opinii nu sunt reprezentate efectiv din cauza proceselor nedemocratice ale statul rus modern."
Exprimând alarma că războiul "exacerbează insecuritatea alimentară globală şi provoacă o criză umanitară", Adunarea Parlamentară a OSCE "încurajează intensificarea eforturilor de mediere şi a negocierilor orientate către rezultate în cadrul platformelor existente pentru soluţionarea conflictelor".
Acesta reiterează rolul OSCE "ca o platformă eficientă, cuprinzătoare, în care, prin facilitarea eforturilor diplomatice şi a cooperării, statele participante pot reconstrui încrederea şi încrederea de bază". Declaraţia recunoaşte în special valoarea Misiunii Speciale de Monitorizare a OSCE în Ucraina "lucrării riguroase care şi-a îndeplinit mandatul într-un nivel crescut de volatilitate şi incertitudini de securitate" şi salută "faptul că 45 de state participante OSCE, sprijinite de Ucraina, au iniţiat Mecanismul OSCE de la Moscova, pentru a colecta dovezi ale presupuselor atrocităţi masive şi crime de război şi crime împotriva umanităţii din Ucraina."
Pe lângă războiul din Ucraina, Declaraţia de la Birmingham evidenţiază alte tensiuni în zona OSCE, în special încercările de destabilizare a situaţiei din regiunea transnistreană a Republicii Moldova şi exprimă "regretul faţă de conflictul nerezolvat dintre Federaţia Rusă şi Georgia, de când 2008." Acesta subliniază deteriorarea situaţiei din Afganistan şi subliniază "importanţa securităţii şi stabilităţii şi a stabilirii aferente unor relaţii de bună vecinătate între Armenia şi Azerbaidjan".
Subliniind că energia din combustibili fosili are prea multe dezavantaje de mediu şi sociale, în timp ce noile surse de energie curată devin din ce în ce mai viabile, Associated Press îşi exprimă hotărârea de a "accelera tranziţia către energie curată, inclusiv prin stabilirea preţului carbonului bine calibrat, extinderea sistemelor neutre din punct de vedere al emisiilor de carbon şi accesibile. , şi strategii de energie durabilă şi investiţii susţinute în cercetare şi inovare tehnologică."
1. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 10.07.2022, 16:44)
Eu am stabilit deja de mai multe luni ca OSCE este o organizatie criminala care ascunde crimele de razboi ale ucrainienilor fata de minoritatea din Donbas incepand cu 2014, pe care biroul drepturilor omului de la ONU le recunoaste oficial pe pagina lor de web. OSCE insa ascunde aceasta realitate.