OTE Telecom îşi va reduce costurile după ce virusul i-a afectat veniturile

C.B.
Companii / 14 aprilie 2020

OTE Telecom îşi va reduce costurile după ce virusul i-a afectat veniturile

OTE Telecom, cel mai mare operator de telecomunicaţii din Grecia, a anunţat marţi că îşi va reduce drastic cheltuielile pentru a putea să îşi atingă ţintele pe care şi le-a propus pentru 2020 cu privire la profitul operaţional şi fluxul de numerar, transmite Reuters.

OTE Telecom, acţionarul majoritar de la Telekom România, şi-a propus pentru acest an un flux de numerar de 350 milioane de euro.

"A avut loc o scădere a veniturilor", a recunoscut directorul general de la OTE, Michael Tsamaz atunci când a fost întrebat despre impactul pandemiei de coronavirus. "Vom reduce cheltuielile şi activităţile care nu au un impact direct asupra veniturilor noastre pentru a fi siguri că ţinta de profit operaţional va fi atinsă" a spus Michael Tsamaz, adăugând însă că nu este vorba de cheltuieli care au legătură cu resursele umane.

Măsurile de izolare introduse luna trecută în Grecia pentru a opri răspândirea coronavirusului au dus la creşterea traficului de date pentru serviciile de video streaming dar în paralel au scăzut veniturile din surse tradiţionale precum roaming.

Pentru a compensa veniturile pierdute, OTE se va concentra pe serviciile digitale. Anterior OTE intenţiona să îşi modernizeze infrastructura pentru a pune la punct o reţea 5G până în luna mai însă carantina a obligat operatorul de telecomunicaţii să îşi amâne planurile cu câteva luni. "Va exista o întârziere de două, trei sau patru luni. Dar vom începe după ce restricţiile vor fi ridicate", a spus Tsamaz.

Deutsche Telekom controlează un pachet majoritar din acţiunile Hellenic Telecommunications Organization (OTE), care, la rândul său, deţine 54,01% din Telekom România. La jumătatea lunii august 2014, Romtelecom şi Cosmote România au anunţat că vor fi reprezentate comercial prin intermediul brandului Telekom România, iar produsele şi serviciile vor fi oferite sub brandul 'T'.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb