OTP Asset Management România lansează pentru clienţii săi portofolii individuale administrate discreţionar

G.D.
Bănci-Asigurări / 13 martie 2023

OTP Asset Management România lansează pentru clienţii săi portofolii individuale administrate discreţionar

OTP Asset Management România anunţă lansarea unui nou produs de investiţii, Portofolii individuale de investiţii administrate discreţionar, lărgindu-şi paleta de produse de investiţii disponibile clientilor săi, persoane fizice si juridice, conform unui comunicat remis redacţiei. Prin lansarea acestui produs, compania oferă o soluţie complementară de investiţii pe termen lung clienţilor săi.

Potrivit sursei citate, portofoliul individual administrat discreţionar reprezintă o formă de administrare a investiţiilor în care deciziile de cumpărare şi vânzare a instrumentelor financiare, din portofoliu, sunt luate în numele clienţilor, de către profesionişti în investiţii, aşa cum este OTP Asset Management Romania SAI SA.

Astfel, toată responsabilitatea şi deciziile implicate în procesul investiţional revin în sarcina administratorului, prin intermediul unui Comitet de investitii, special constituit în acest scop. Mai mult decât atât, monitorizarea în permanenţă a portofoliului este responsabilitatea Managerului de Portofoliu special dedicat clientului. În acest mod, clienţii care deţin astfel de conturi administrate discreţionar, se pot concentra pe business-ul propriu, pe activitatea în care aceştia sunt specializaţi şi prin care obţin venituri, lăsând în schimb, administrarea portofoliului investiţional în sarcina profesioniştilor în investiţii.

"Administrarea activelor presupune atât cunoştinţe în domeniul pieţelor de capital, capacitate de analiză şi sinteză, construirea unei strategii, cât şi presiunea de a lua decizii, dar şi zeci şi sute de ore pentru cercetarea şi analizarea companiilor şi a fluxurilor de ştiri şi evenimente. Noi, ca oameni tehnici în aria noastră de expertiză, ca oameni de piaţă de capital, suntem antrenaţi să facem toate aceste lucruri şi să luăm decizii, însă această abilitate vine cu mulţi ani de experienţă în spate şi cu multe ore dedicate activităţii. Practic, acesta este job-ul nostru şi îl putem face pentru clienţii nostri, pentru ca aceştia să se bucure in primul rând de timpul preţios, dar şi de libertatea mentală de a nu fi nevoiţi să ia anumite decizii, poate greu de luat în momente dificile de piaţă" declară Dan Popovici, CEO OTP Asset Management România.

Acesta mai adaugă "De ceva vreme, am identificat o nevoie specifică a unui segment clar de clienţi şi aici vorbim de clienţii care au la dispoziţie sume importante de bani, pe care să nu le ţină la saltea sau în depozite, ci doresc să îşi planifice conştient resursele financiare, într-un mod cât mai eficient şi accesând serviciile unor profesionişti în investiţii. Aceşti clienţi ştiu cel mai bine că timpul înseamnă bani şi decid ca timpul să lucreze în favoarea lor".

Pentru deschiderea unui Portofoliu individual administrat discreţionar, este necesară o sumă de minim 500,000 lei sau 100,000 euro, produsul putând fi accesat atât de segmentul de retail, cât şi de cel instituţional. În urma procesului de profilare pe care este necesar să îl parcurgă clientul, se conturează o strategie de investiţii şi termeni specifici ai contractului, pe baza cărora se construieşte portofoliul investiţional adecvat nevoilor acestuia, subliniază sursa citată.

Perioada minimă de contractare este de un an de zile. Cu toate acestea, clientul poate să încheie contractul în orice moment, în conformitate cu legislaţia în vigoare. Este important să ţinem seamă că investiţiile în instrumente financiare sunt volatile uneori, de aceea recomandăm să se considere o perioadă de peste 3-5 ani.

Mandatele discreţionare sau portofoliile individuale de investiţii administrate pe bază discreţionară reprezintă un segment foarte important din industria de asset management la nivel european. Astfel, conform statisticilor EFAMA, la nivelul Europei, aproximativ 43% din activele sub administrare sunt datorate acestor mandate discreţionare. În Europa, valoarea mandatelor discreţionare acordate de clienţii de retail este de aproximativ 560 miliarde de euro.

Ca orice investiţie, şi deţinerea unui Portofoliu Individual de investiţii administrat pe bază discreţionară are riscurile sale. În principal, investiţiile se desfăşoară pe bursele globale şi/sau pe cele locale, tranzacţionând în special acţiuni, dar şi instrumente cu venit fix. Prin natura lor, valorile de piaţă ale acestor active pot fluctua semnificativ, chiar de la o zi la alta. Astfel, valoarea portofoliului poate scădea sub valoarea sa iniţială.

În funcţie de tipul de risc profilat, atât detaliile contractului, cât şi strategia de investiţii pot varia. Astfel, înainte de a încheia un contract, potenţialilor clienţil le sunt prezentate riscurile relevante care îi pot afecta, se menţionează în comunicat.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
digi.ro
aages.ro
danescu.ro
librarie.net
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Noi. 2024
Euro (EUR)Euro4.9764
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7176
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3172
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9544
Gram de aur (XAU)Gram de aur393.2836

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Mirosul Crăciunului
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
petreceriperfecte.ro
targuldeturism.ro
gustulitaliei.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb