OTP Bank neagă zvonurile privind retragerea directorului general Sandor Csanyi

Ziarul BURSA #Bănci-Asigurări / 23 iulie 2013

OTP Bank neagă zvonurile privind retragerea directorului general Sandor Csanyi

Departamenul de presă al OTP Bank a respins categoric informaţiile referitoare la starea de sănătate a lui Sandor Csanyi, directorul general al băncii, şi la eventuala sa retragere din activitate după ce cotidianul Magyar Nemzet, citat de site-ul Portfolio.hu a anunţat că Csanyi se pregăteşte să se pensioneze. Decizia acestuia ar putea fi legată de problemele sale medicale, Csanyi suferind o operaţie pe cord în Germania, în februarie 2013. Validitatea raportului este categoric respinsă de OTP, cea mai mare bancă din Ungaria.

Potrivit informaţiilor obţinute de Magyar Nemzet, citate de Mediafax, Csanyi a decis vineri să vândă un pachet masiv de acţiuni OTP, din cauza stării sale de sănătate şi intenţiei de a se retrage din activitate. În ultimele zile, acţiunile băncii au scăzut la bursă, după ce premierul Viktor Orban a anunţat că analizează posibilitatea modificării retroactive a termenilor contractelor de împrumut în valută.

Magyar Nemzet susţine că, deşi numărul de acţiuni OTP deţinute direct de Csanyi a fost într-adevăr redus la 10.000 în urma vânzării a aproximativ 1,7 milioane de acţiuni, se estimează că acesta încă deţine indirect 1,16 milioane de acţiuni ale băncii. Valoarea actuală de piaţă a acţiunilor deţinute de Csanyi se ridică la aproape 4,9 miliarde de forinţi.

OTP Bank a anunţat că directorul general Sandor Csanyi a vândut săptămâna trecuată acţiuni în valoare de 7,8 miliarde de forinţi, iar apoi acţiunile băncii au înregistrat un declin semnificativ la bursa de la Budapesta.

Departamenul de presă al băncii a explicat ulterior că Csanyi şi-a reorientat fondurile (veniturile provenite din vânzările acţiunilor OTP) spre alte investiţii, în primul rând în sectorul agricol şi în cel alimentar (şeful OTP deţine diverse companii în aceste domenii).

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb