OTP Bank România a încheiat un parteneriat cu Asociaţia Ape fără Plastic pentru ecologizarea râului Jiu

S.B.
Bănci-Asigurări / 10 octombrie 2022

OTP Bank România a încheiat un parteneriat cu Asociaţia Ape fără Plastic pentru ecologizarea râului Jiu

OTP Bank România sprijină activ Asociaţia Ape fără Plastic în misiunea ei de a nu permite deşeurilor plutitoare din plastic, metal sau sticlă să ajungă din Jiu în Dunăre.

În cadrul acestui parteneriat, voluntarii OTP Bank au participat vineri, 7 octombrie, la o acţiune de ecologizare a râului Jiu, care este una dintre principalele surse de alimentare cu apă potabilă a municipiului Craiova.

Aproximativ 400 de kilograme de deşeuri, reprezentând 26 de saci, au fost scoase din Jiu în perimetrul Barajului Işalniţă. Acţiunea a fost organizată de Asociaţia Ape fără Plastic cu echipamente de intervenţie din dotare. La aceasta au participat 22 de angajaţi dintre care 4 provin din Sucursala OTP Bank Craiova, iar ceilalţi 18 din sediul central, parcurgând astfel o distanţă de 240 km pentru această acţiune. Aflaţi în ambarcaţiunile puse la dispoziţie de asociaţie, voluntarii au "pescuit" obiecte din plastic, cum ar fi pet-uri, recipiente pentru cosmetice, sau jucării.

Mara Cristea, Director general adjunct, a mobilizat şi lucrat cot la cot cu voluntarii:

"Fiecare deşeu necesită muncă în echipă: conducătorul de ambarcaţiune, o persoană care extrage pet-ul cu cleştele, o persoană care creează acces pentru pet-ul prins în cleşte prin tufele aspre şi încâlcite şi o persoană care îl aruncă în sacul potrivit categoriei din care face parte pentru a fi reciclat ulterior. Aşadar, un singur pet presupune voinţă, efort şi uneori chiar şi zgârieturi din cauza vegetaţiei stufoase de la marginea râului. Aceasta este însă doar acţiunea corectivă. Mai importantă pentru ecologizare este însă atitudinea preventivă, adică aruncarea deşeurilor în spaţii special amenajate, nu în natură. Cred că, odată cu această acţiune, fiecare dintre noi va privi altfel, mai responsabil plasticul pe care-l folosim. Aceasta este doar una din seria de acţiuni pentru protejarea mediului pe care plănuim să le facem", a declarat Mara Cristea, Director general adjunct, Divizia Finanţe şi Planificare, în cadrul OTP Bank România.

"Trebuie să recunosc că am admirat determinarea voluntarilor OTP Bank de a strânge plasticul manual, din zone foarte greu accesibile. Suntem recunoscători pentru fiecare voluntar care participă la acţiunile noastre şi ne-am bucura ca, în timp, numărul acestora să crească. Această muncă, din păcate, nu se termină niciodată. În fiecare an, avem aproximativ 20 de astfel de acţiuni, în urma cărora strângem tone de deşeuri", a precizat şi Dan Mirea, preşedinte al Asociaţiei Ape fără Plastic.

O nouă acţiune de curăţare a malurilor şi albiilor Jiului la care vor participa angajaţi ai OTP Bank va avea loc în luna noiembrie cu scopul de a împiedica ulterior deversările de deşeuri în Dunăre.

OTP Bank a iniţiat şi sprijinit în ultimul an proiecte interne şi externe care pun accent pe educaţia ecologică şi a ales, totodată, să acţioneze atât prin curăţarea de plastic, cât şi prin acţiuni de revitalizare a mediului, oferind clienţilor mii de hârtii plantabile.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb